Murat  MARAP
Köşe Yazarı
Murat MARAP
 

SEÇİMLER, DİN VE CHP

Seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Seçimlerin öncesinde tüm siyasi partiler kendi düşüncelerini, vaatlerini, projelerini halka sunarlar. Her partinin kendine göre bir ideolojisi vardır. Çünkü siyasi partiler varlığını ve devamlılığını bu ideolojilerine borçlulardır. Öyle ki her biri bir diğerinden daha iyi yönetim yapacağım diyerek  ve kendi ideolojilerini halka sunarak kendilerine yandaş ya da oy toplama mücadelesinde girerler.   Türkiye 24 Haziran seçimlerine hazırlanıyor. Muhalefet ve iktidar ummalı bir  şekilde çalışmalarına devam ediyor. Ancak bu seçimlerde öyle bir durum var ki daha düne kadar bazı Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi parti liderlerinin ağızlarından duyulmayan sözler duyuluyor. 24 Haziran seçimleri öncesinde İslami unsurlar daha çok ön plana çıkmış, Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi parti liderlerinin ağzından asla düşmüyor. Öyle ki; Chp'nin adayı Muharrem İnce bile artık ezan aralarında susuyor hatta mitinginde Kur'an- Kerim dahi okutuyor. Daha düne kadar Chp kanadının "Dini siyasete alet etmeyin" sözleri hala da  kulaklarımızda çınlıyor. Biraz daha İslami yönü ağır basan siyasi parti liderleri her miting ya da söyleşilerinde mutlaka dini kavramlardan söz ederler. Hatırlarsınız "laiklik elden gidiyor, Türkiye Arabistanlaşıyor, eyvah şeriat geliyor" gibi söylemlerle atılan nutukları. Bugün her ne olduysa Chp'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'de artık miting alanlarında İslami söylemlere önem veriyor. Görüldüğü gibi ne laiklik elden gidiyor ne de Cumhuriyet değerleri sarsılıyor. Aslında Chp yönetimi de şunu anladı, "Bu ülkenin büyük çoğunluğu müslüman ve nüfusun büyük bölümü Anadolu'da yaşıyor. Biz ne kadar bu milletin maneviyatı ile oynadıysak bu millet bizi hep iktidardan uzak tutup muhalefet partisi olmaya rehin bıraktı. Artık bundan sonra halkın dili ile konuşup onlardan olduğumuzu halka beyan edeceğiz." Bugün Türkiye'nin her bölgesinde ve meydanlarında seçim çalışması var. Sağ partilerden halka seslenişlerinde İslami kavramlar duymaya zaten alışıktık. Ancak bu kervana sol partilerde eklendi. Aslına bakarsanız bu da bir gelişme sayılır, en azından halkın değerlerini anlamış ve kavramış olurlar. Buradan sol partilere seslenmek istiyorum; bu halktan ve değerlerinden korkmayın. Sizlerde bu halkın içinden geldiniz.  Bu halk gibi, bu milletin dilinden konuşun. Emin olun hiçbir şey kaybetmezsiniz aksine kazanırsınız. Ve emin olun ne laiklik elden gider ne de Cumhuriyet değerleri sarsılır. Selam ve dua ile...
Ekleme Tarihi: 30 Mayıs 2018 - Çarşamba

SEÇİMLER, DİN VE CHP

Seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur.
Seçimlerin öncesinde tüm siyasi partiler kendi düşüncelerini, vaatlerini, projelerini halka sunarlar. Her partinin kendine göre bir ideolojisi vardır. Çünkü siyasi partiler varlığını ve devamlılığını bu ideolojilerine borçlulardır. Öyle ki her biri bir diğerinden daha iyi yönetim yapacağım diyerek 
ve kendi ideolojilerini halka sunarak kendilerine yandaş ya da oy toplama mücadelesinde girerler.
 
Türkiye 24 Haziran seçimlerine hazırlanıyor. Muhalefet ve iktidar ummalı bir 
şekilde çalışmalarına devam ediyor. Ancak bu seçimlerde öyle bir durum var ki daha düne kadar bazı Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi parti liderlerinin ağızlarından duyulmayan sözler duyuluyor.
24 Haziran seçimleri öncesinde İslami unsurlar daha çok ön plana çıkmış, Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi parti liderlerinin ağzından asla düşmüyor. Öyle ki; Chp'nin adayı Muharrem İnce bile artık ezan aralarında susuyor hatta mitinginde Kur'an- Kerim dahi okutuyor.
Daha düne kadar Chp kanadının "Dini siyasete alet etmeyin" sözleri hala da 
kulaklarımızda çınlıyor. Biraz daha İslami yönü ağır basan siyasi parti
liderleri her miting ya da söyleşilerinde mutlaka dini kavramlardan
söz ederler. Hatırlarsınız "laiklik elden gidiyor, Türkiye Arabistanlaşıyor,
eyvah şeriat geliyor" gibi söylemlerle atılan nutukları.

Bugün her ne olduysa Chp'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'de artık miting alanlarında İslami söylemlere önem veriyor. Görüldüğü gibi ne laiklik elden gidiyor ne de Cumhuriyet değerleri sarsılıyor. Aslında Chp yönetimi de şunu anladı, "Bu ülkenin büyük çoğunluğu müslüman ve nüfusun büyük bölümü Anadolu'da yaşıyor. Biz ne kadar bu milletin maneviyatı ile oynadıysak bu millet bizi hep iktidardan uzak tutup muhalefet partisi olmaya rehin bıraktı. Artık bundan sonra halkın dili ile konuşup onlardan olduğumuzu halka beyan edeceğiz."

Bugün Türkiye'nin her bölgesinde ve meydanlarında seçim çalışması var. Sağ partilerden halka seslenişlerinde İslami kavramlar duymaya zaten alışıktık. Ancak bu kervana sol partilerde eklendi. Aslına bakarsanız bu da bir gelişme sayılır, en azından halkın değerlerini anlamış ve kavramış olurlar. Buradan sol partilere seslenmek istiyorum; bu halktan ve değerlerinden korkmayın. Sizlerde bu halkın içinden geldiniz.  Bu halk gibi, bu milletin dilinden konuşun. Emin olun hiçbir şey kaybetmezsiniz aksine kazanırsınız. Ve emin olun ne laiklik elden gider ne de Cumhuriyet değerleri sarsılır.

Selam ve dua ile...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.