Murat  MARAP
Köşe Yazarı
Murat MARAP
 

FATİH ERBAKAN VE YENİDEN REFAH

Aslında "siyasi hayatımıza yeni bir parti girdi" demek ne kadar doğru olur bilmem. Çünkü pazar günü yapılan kongrede o eski Refah'lı günleri görür olduk. O coşku, o heyecan ve o özlem. Muhteşem...   Kurulma aşamasından tutunda bu zamana kadar yakından takip ettiğim Yeniden Refah Partisi ve O'nun kurucusu olan Fatih Erbakan siyasi arenada kaybolan nezaket ve zarafeti bize yeniden bu kongre vesilesi ile göstermiş oldu. Öyle ki eleştirilerini kırmadan, dökmeden ve de hakaret etmeden dile getiriyor.   Fatih Erbakan Yeniden Refah Partisi'ni kurduğu ilk dönemde dile getirdiği sözleri bir hatırlarsak ilk sözü şu olmuştu "Biz Yeniden Refah Partisi olarak iktidarın karşısında hatalarını yapıcı dille uyaran doğru yaptıklarında da destekleyen bir siyasi parti olacağız" demişti. Erbakan gerçekten de bu sözünü her daim yerine getirdi.   Ulusal medya sanki Yeniden Refah Partisi'ne haber yapma konusunda ambargo koymuş olacak ki Yeniden Refah Partisi ve Fatih Erbakan'ın haberlerini medyada pek göremiyoruz. Ancak büyüyen bu oluşumun önünde kimsenin duramayacağı da belli.   Evlâd babanın sırrıdır. Fatih Erbakan'da rahmetli babası Necmettin Erbakan'ın sırrı gibi. Öyle ki bütün zarafeti, inceliği, kibarlığı, siyasi ilimi ve de dik duruşunu (hatta yapılan kongreye Amerika'nın izleyici olarak gönderdiği temsilciye dönerek " kahrolsun kapitalizm, kahrolsun emperyalizm" diyerek çıkışması) rahmetli babası Necmettin Erbakan'dan aldığı aşikar.   Yeniden Refah Partisi, pazar günü Ankara Arena Spor Salonu'nda yapmış olduğu kongreye belki de son yılların en büyük insan selini akıtmıştı. Salonun kapasitesini aşan insan topluluğu salonun dışına da bile taşmıştı. Şunu açıkca itiraf etmeliyim ki rahmetli Necmettin Erbakan Hoca'nın mitinglerinden sonra görmüş olduğum en muhteşem insan yoğunluğuna sahip kongreydi.   Kürsüye binlerce insana hitap etmek için çıkan Fatih Erbakan'ı görünce sanırsınız kürsüde konuşan Fatih Erbakan değil Necmettin Erbakan Hoca'nın taaa kendisi. Öyle ki Fatih Erbakan'ın akıcı, bilgili ve de yapıcı konuşması tam bir Erbakan hocanın tavrı gibi.   Fatih Erbakan, kürsüden hitap ederken, ekonomiden eğitime, sanayiden tarım politikasına kadar her şeye değinirken çözüm yollarını da ortaya koyan fikirler sunuyordu. İktidarın yapmış olduğu ekonomik sıkıntılar karşısında sadece eleştiren değil aynı zamanda da çözüm yollarını ortaya koyan bir lider olduğunu görüyorduk. Bu tavır ve davranış sanırım sadece Erbakan'larda var... Çünkü rahmetli Erbakan hoca bile eleştiri yaparken çözüm yollarını ve de eleştirdiği durumunda karşılığını ortaya koyardı.   Fatih Erbakan kongrede yaptığı konuşma ve üslup ile diğer siyasi liderlere "büyük lider nasıl olunur, muhalefet nasıl yapılır?" onun dersini veriyordu.   Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki, Türkiye yeni bir muhalefet tarzı ile karşı karşıya. Ve Türk siyasi hayatı hiçbir siyasi liderin yapamadıklarını yapmaya çalışan bir lideri karşılıyor.   Hoş geldin Yeniden Refah, Hoş geldin Fatih Erbakan...   Selam ve dua ile...
Ekleme Tarihi: 30 Mart 2022 - Çarşamba

FATİH ERBAKAN VE YENİDEN REFAH

Aslında "siyasi hayatımıza yeni bir parti girdi" demek ne kadar doğru olur bilmem. Çünkü pazar günü yapılan kongrede o eski Refah'lı günleri görür olduk. O coşku, o heyecan ve o özlem. Muhteşem...

 

Kurulma aşamasından tutunda bu zamana kadar yakından takip ettiğim Yeniden Refah Partisi ve O'nun kurucusu olan Fatih Erbakan siyasi arenada kaybolan nezaket ve zarafeti bize yeniden bu kongre vesilesi ile göstermiş oldu. Öyle ki eleştirilerini kırmadan, dökmeden ve de hakaret etmeden dile getiriyor.

 

Fatih Erbakan Yeniden Refah Partisi'ni kurduğu ilk dönemde dile getirdiği sözleri bir hatırlarsak ilk sözü şu olmuştu "Biz Yeniden Refah Partisi olarak iktidarın karşısında hatalarını yapıcı dille uyaran doğru yaptıklarında da destekleyen bir siyasi parti olacağız" demişti. Erbakan gerçekten de bu sözünü her daim yerine getirdi.

 

Ulusal medya sanki Yeniden Refah Partisi'ne haber yapma konusunda ambargo koymuş olacak ki Yeniden Refah Partisi ve Fatih Erbakan'ın haberlerini medyada pek göremiyoruz. Ancak büyüyen bu oluşumun önünde kimsenin duramayacağı da belli.

 

Evlâd babanın sırrıdır. Fatih Erbakan'da rahmetli babası Necmettin Erbakan'ın sırrı gibi. Öyle ki bütün zarafeti, inceliği, kibarlığı, siyasi ilimi ve de dik duruşunu (hatta yapılan kongreye Amerika'nın izleyici olarak gönderdiği temsilciye dönerek " kahrolsun kapitalizm, kahrolsun emperyalizm" diyerek çıkışması) rahmetli babası Necmettin Erbakan'dan aldığı aşikar.

 

Yeniden Refah Partisi, pazar günü Ankara Arena Spor Salonu'nda yapmış olduğu kongreye belki de son yılların en büyük insan selini akıtmıştı. Salonun kapasitesini aşan insan topluluğu salonun dışına da bile taşmıştı. Şunu açıkca itiraf etmeliyim ki rahmetli Necmettin Erbakan Hoca'nın mitinglerinden sonra görmüş olduğum en muhteşem insan yoğunluğuna sahip kongreydi.

 

Kürsüye binlerce insana hitap etmek için çıkan Fatih Erbakan'ı görünce sanırsınız kürsüde konuşan Fatih Erbakan değil Necmettin Erbakan Hoca'nın taaa kendisi. Öyle ki Fatih Erbakan'ın akıcı, bilgili ve de yapıcı konuşması tam bir Erbakan hocanın tavrı gibi.

 

Fatih Erbakan, kürsüden hitap ederken, ekonomiden eğitime, sanayiden tarım politikasına kadar her şeye değinirken çözüm yollarını da ortaya koyan fikirler sunuyordu. İktidarın yapmış olduğu ekonomik sıkıntılar karşısında sadece eleştiren değil aynı zamanda da çözüm yollarını ortaya koyan bir lider olduğunu görüyorduk. Bu tavır ve davranış sanırım sadece Erbakan'larda var... Çünkü rahmetli Erbakan hoca bile eleştiri yaparken çözüm yollarını ve de eleştirdiği durumunda karşılığını ortaya koyardı.

 

Fatih Erbakan kongrede yaptığı konuşma ve üslup ile diğer siyasi liderlere "büyük lider nasıl olunur, muhalefet nasıl yapılır?" onun dersini veriyordu.

 

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki, Türkiye yeni bir muhalefet tarzı ile karşı karşıya. Ve Türk siyasi hayatı hiçbir siyasi liderin yapamadıklarını yapmaya çalışan bir lideri karşılıyor.

 

Hoş geldin Yeniden Refah, Hoş geldin Fatih Erbakan...

 

Selam ve dua ile...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ahmt Erdogan
(31.05.2022 11:10 - #198)
Refah partisinin adini kullanip 2.000 tane rozet yaptrdi ve paramizi vermedi . Ey millet taniyin bu ucuz zavalli dolandiriciyi
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Ahmt Erdogan
(31.05.2022 11:10 - #199)
Refah partisinin adini kullanip 2.000 tane rozet yaptrdi ve paramizi vermedi . Ey millet taniyin bu ucuz zavalli dolandiriciyi
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.