Murat  MARAP
Köşe Yazarı
Murat MARAP
 

Ekrem İmamoğlu

Ekrem İmamoğlu, daha düne kadar sadece bir Beylikdüzü belediye başkanı idi. 31 Mart yerel seçimleri için CHP tarafından İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı için aday gösterildi.  Beylikdüzü belediye başkanı iken Türk düşmanı Makaryos'un heykelini belediye sınırları içerisine dikmesiyle bir dönem büyük bir tepki topladı. Ancak Beylikdüzü belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nu hiç kimse tanımıyordu ve hatta toplum tarafından dahi tanınmıyordu.  31 Mart yerel seçimleri için yapmış olduğu seçim çalışmalarında hataları olsa da oldukça yapıcı dil kullanması kendisini ön plana çıkardı. Öyle ki taraflı tarafsız çoğu kesim tarafından da sevilmeye bile başlanmıştı. Bu tutum ve davranışları ve bir de Ak Parti'nin yapmış olduğu hataların da birikimi ile İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini çok az bir farkla dahi olsa kazanmış oldu. Belediye başkanlığı mazbatasını aldığının ertesinde yemek olayı ve  İstanbul Büyükşehir Belediyesi veri tabanını kopyalamaya kalkması bütün dikkatleri o an üzerine çekti.  Ancak Ak Parti'nin İstanbul seçimlerine usulsüzlük karıştığı iddiası ile yapmış olduğu itirazlar neticesinde Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart yerel seçimlerinden tam 37 gün sonra sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline ve 23 Haziran 2019 Pazar günü yenilenmesine karar verdi. Değil İstanbul'da Türkiye'de dahi hemen hemen kimsenin tanımadığı Ekrem İmamoğlu bi anda ülkenin gündemine oturdu.  Her ne kadar kendisi inkar etse de Ordu Valisi'ne ettiği hakaret ve Ak Parti adayı Binali Yıldırım ile televizyon programı sonrası program modaratörü ile daha önce  görüştüğü ortaya çıkınca bütün tepkileri de üzerine toplamış oldu.  Bütün bu olgulardan sonra yeniden yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine artık saatler kaldı. Artık bundan sonra düne kadar konuşan adaylardan sonra seçim gününde seçmenler konuşacak. Her ne olursa olsun ve kim kazanırsa kazansın İstanbul kazansın, Türkiye kazansın. Umulur ki İstanbul seçimleri herkes için hayırlısı olur. Selam ve dua ile...
Ekleme Tarihi: 23 Haziran 2019 - Pazar

Ekrem İmamoğlu

Ekrem İmamoğlu, daha düne kadar sadece bir Beylikdüzü belediye başkanı idi. 31 Mart yerel seçimleri için CHP tarafından İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı için aday gösterildi. 

Beylikdüzü belediye başkanı iken Türk düşmanı Makaryos'un heykelini belediye sınırları içerisine dikmesiyle bir dönem büyük bir tepki topladı. Ancak Beylikdüzü belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nu hiç kimse tanımıyordu ve hatta toplum tarafından dahi tanınmıyordu. 

31 Mart yerel seçimleri için yapmış olduğu seçim çalışmalarında hataları olsa da oldukça yapıcı dil kullanması kendisini ön plana çıkardı. Öyle ki taraflı tarafsız çoğu kesim tarafından da sevilmeye bile başlanmıştı.

Bu tutum ve davranışları ve bir de Ak Parti'nin yapmış olduğu hataların da birikimi ile İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini çok az bir farkla dahi olsa kazanmış oldu.

Belediye başkanlığı mazbatasını aldığının ertesinde yemek olayı ve  İstanbul Büyükşehir Belediyesi veri tabanını kopyalamaya kalkması bütün dikkatleri o an üzerine çekti. 

Ancak Ak Parti'nin İstanbul seçimlerine usulsüzlük karıştığı iddiası ile yapmış olduğu itirazlar neticesinde Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart yerel seçimlerinden tam 37 gün sonra sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline ve 23 Haziran 2019 Pazar günü yenilenmesine karar verdi.

Değil İstanbul'da Türkiye'de dahi hemen hemen kimsenin tanımadığı Ekrem İmamoğlu bi anda ülkenin gündemine oturdu. 

Her ne kadar kendisi inkar etse de Ordu Valisi'ne ettiği hakaret ve Ak Parti adayı Binali Yıldırım ile televizyon programı sonrası program modaratörü ile daha önce  görüştüğü ortaya çıkınca bütün tepkileri de üzerine toplamış oldu. 

Bütün bu olgulardan sonra yeniden yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine artık saatler kaldı. Artık bundan sonra düne kadar konuşan adaylardan sonra seçim gününde seçmenler konuşacak.

Her ne olursa olsun ve kim kazanırsa kazansın İstanbul kazansın, Türkiye kazansın. Umulur ki İstanbul seçimleri herkes için hayırlısı olur.

Selam ve dua ile...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.