Murat  MARAP
Köşe Yazarı
Murat MARAP
 

Amerika Dost mu, Düşman mı?

Türkiye'nin Nato'dan dolayı ortağı... Türkiye'nin ticari anlamda ortağı... Türkiye'nin silah sanayi konusunda hem ortağı hem de müttefiki... Kim bu ortak ve müttefik olan? Tabi ki bugün dünyanın jandarmalığını yapan Amerika... Türk dil kurumuna göre dost; Sevilen, güvenilen, yakın arkadaş, gönüldaş, iyi görüşülen kimse demektir. Müttefik ise; Aynı fikre sahip, birbiri ile anlaşma içinde olup birlikte hareket eden insan ya da devletler topluluğuna denir. Amerika Türkiye ile hem dost hem de müttefik. Ancak Amerika'nın ne kadar dost ve müttefik olduğu ise aşikar. Bugün Pkk, Ypg, Pyd gibi terör örgütleri Türkiye'nin en büyük problemi. Türkiye bu terör örgütleri ile her alanda mücadelesini sürdürüyor. Ancak müttefik ve dost dediğimiz Amerika'nın terör örgütleri ile olan bağına bakınca Türkiye'nin bu terör örgütleri ile mücadelesi hep yarım kalıyor. Amerika asıl kimin dostu? Bizde bir söz vardır, "Bana arkadaşını söyle senin kim olduğunu söyleyeyim" diye. Bugün müttefik ve dost gördüğümüz Amerika terör örgütleri ile hasbihal halinde ise ve o terör örgütlerine her türlü silah ve maddi yardımda bulunuyorsa asıl Amerika'nın dostu ve müttefiki Türkiye değil terör örgütleridir. Ve bu sebeple ki Amerika terör örgütlerinin yanında durması ile beraber Amerika'nın kankileri terör grupları ise varın Amerika'nın da ne olduğuna siz karar verin. Kısaca şunu diyebiliriz ki, Amerika Türkiye'nin hiç bir zaman dostu ve müttefiki olmamıştır. Amerika sadece çıkarları için kimden menfaat gelecekse hep onun yanında olmuştur. Peki şimdi Amerika nedir? Türkiye'nin dostu, müttefiki mi yoksa Türkiye'yi her defasında sırtından vuran bir hain devlet midir? Yorum sizlerin... Son olarak merhum Necmettin Erbakan gibi diyebilmek önemlidir; BANANE AMERİKA'DAN - BANANE AMERİKA'DAN - BANANE AMERİKA'DAN Selam ve dua ile...
Ekleme Tarihi: 09 Ekim 2019 - Çarşamba

Amerika Dost mu, Düşman mı?

Türkiye'nin Nato'dan dolayı ortağı... Türkiye'nin ticari anlamda ortağı... Türkiye'nin silah sanayi konusunda hem ortağı hem de müttefiki... Kim bu ortak ve müttefik olan? Tabi ki bugün dünyanın jandarmalığını yapan Amerika...

Türk dil kurumuna göre dost; Sevilen, güvenilen, yakın arkadaş, gönüldaş, iyi görüşülen kimse demektir.

Müttefik ise; Aynı fikre sahip, birbiri ile anlaşma içinde olup birlikte hareket eden insan ya da devletler topluluğuna denir.

Amerika Türkiye ile hem dost hem de müttefik. Ancak Amerika'nın ne kadar dost ve müttefik olduğu ise aşikar. Bugün Pkk, Ypg, Pyd gibi terör örgütleri Türkiye'nin en büyük problemi. Türkiye bu terör örgütleri ile her alanda mücadelesini sürdürüyor. Ancak müttefik ve dost dediğimiz Amerika'nın terör örgütleri ile olan bağına bakınca Türkiye'nin bu terör örgütleri ile mücadelesi hep yarım kalıyor.

Amerika asıl kimin dostu? Bizde bir söz vardır, "Bana arkadaşını söyle senin kim olduğunu söyleyeyim" diye. Bugün müttefik ve dost gördüğümüz Amerika terör örgütleri ile hasbihal halinde ise ve o terör örgütlerine her türlü silah ve maddi yardımda bulunuyorsa asıl Amerika'nın dostu ve müttefiki Türkiye değil terör örgütleridir. Ve bu sebeple ki Amerika terör örgütlerinin yanında durması ile beraber Amerika'nın kankileri terör grupları ise varın Amerika'nın da ne olduğuna siz karar verin.

Kısaca şunu diyebiliriz ki, Amerika Türkiye'nin hiç bir zaman dostu ve müttefiki olmamıştır. Amerika sadece çıkarları için kimden menfaat gelecekse hep onun yanında olmuştur.

Peki şimdi Amerika nedir? Türkiye'nin dostu, müttefiki mi yoksa Türkiye'yi her defasında sırtından vuran bir hain devlet midir? Yorum sizlerin...

Son olarak merhum Necmettin Erbakan gibi diyebilmek önemlidir; BANANE AMERİKA'DAN - BANANE AMERİKA'DAN - BANANE AMERİKA'DAN

Selam ve dua ile...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.