Nesibe TÜKEL
Köşe Yazarı
Nesibe TÜKEL
 

OYSA GERÇEK KADINLAR, BİR ERKEKTE ADAMLIK, ERKEK DURUŞU ARARLAR..!

OYSA GERÇEK KADINLAR, BİR ERKEKTE ADAMLIK, ERKEK DURUŞU ARARLAR..!  Erkek(ler)  uzun topuklu ayakkabılar.. Gözler rengarenk.... Dudaklar boyalı... Ayaklarda muz çoraplar... Ağzı yayarak konuşmalar... Yürüyüş... Kadın(lar)... Dar pantolonlar... Vücudun her yanını sarıp sarmalayan tesettürden uzak... Derler ya hani, Altı Şişhane... Üstü  Tophane... Düşünüyorsun... Hangisi erkek... Hangisi kadın.... “Resûlullah (s.a.v.), kadınlaşan erkeklere ve erkekleşen kadınlara lânet etti. " (Buhârî, Libâs 62. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Libâs 28; Tirmizî, Edeb 24; İbni Mâce, Nikâh 22) "Resûlullah (s.a.v.), kadın gibi giyinen erkeğe, erkek gibi giyinen kadına lânet etti." (Ebû Dâvûd, Libas 28; bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, 2/325) Erkekleri önce bakımlı erkek imajı ile buhrana soktular.. Sonra kaşlarını aldırmaya başladılar, Sonra ellerinde... Kollarında... Göğüslerindeki kılları almaya başladılar.. Sonra; Renkli... Çiçekli... Böcekli gömlekleri moda diye giydirmeyi başardılar.. Ardından elmas top küpeleri taktırmaya başladılar.. Yılın modası diye saçlarına kahkül yaptırıp sarıya boyattılar.. Sonra dapdaracık pantolonları "BU YILIN TRENDİ" diye yutturdular.. Ardından rengarenk ayakkabılar bilekleri üzerinde kalan ve bir çok kadının dahi hayal edemediği tayt tarzı pantolonların içine sığdırmaya çalıştılar, başardılar da.. Dudaklarında ve tırnaklarında parlatıcı.. Sonra'mı ? Erkek görünümlü garip kişilikler.. Oysa gerçek kadınlar, bir erkekte adamlık, erkek duruşu ararlar..! Hoş kadınlarda zıvanadan çıkmış. Özgüven adı altında yatak kıyafeti ile sokaktalar.... Daha nereye kadar..? Biz ne ara özümüzden, edebimizden kaybettik.  Nesibe TÜKEL ___
Ekleme Tarihi: 24 Temmuz 2020 - Cuma

OYSA GERÇEK KADINLAR, BİR ERKEKTE ADAMLIK, ERKEK DURUŞU ARARLAR..!

OYSA GERÇEK KADINLAR, BİR ERKEKTE ADAMLIK, ERKEK DURUŞU ARARLAR..! 

Erkek(ler)  uzun topuklu ayakkabılar..
Gözler rengarenk....
Dudaklar boyalı...
Ayaklarda muz çoraplar...
Ağzı yayarak konuşmalar...
Yürüyüş...

Kadın(lar)...
Dar pantolonlar...
Vücudun her yanını sarıp sarmalayan tesettürden uzak...
Derler ya hani,
Altı Şişhane...
Üstü  Tophane...
Düşünüyorsun...
Hangisi erkek...
Hangisi kadın....

“Resûlullah (s.a.v.), kadınlaşan erkeklere ve erkekleşen kadınlara lânet etti. " (Buhârî, Libâs 62. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Libâs 28; Tirmizî, Edeb 24; İbni Mâce, Nikâh 22)

"Resûlullah (s.a.v.), kadın gibi giyinen erkeğe, erkek gibi giyinen kadına lânet etti." (Ebû Dâvûd, Libas 28; bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, 2/325)

Erkekleri önce bakımlı erkek imajı ile buhrana soktular..
Sonra kaşlarını aldırmaya başladılar,
Sonra ellerinde...
Kollarında...
Göğüslerindeki kılları almaya başladılar..

Sonra;
Renkli...
Çiçekli...
Böcekli gömlekleri moda diye giydirmeyi başardılar..

Ardından elmas top küpeleri taktırmaya başladılar..
Yılın modası diye saçlarına kahkül yaptırıp sarıya boyattılar..

Sonra dapdaracık pantolonları "BU YILIN TRENDİ" diye yutturdular..

Ardından rengarenk ayakkabılar bilekleri üzerinde kalan ve bir çok kadının dahi hayal edemediği tayt tarzı pantolonların içine sığdırmaya çalıştılar, başardılar da..

Dudaklarında ve tırnaklarında parlatıcı..
Sonra'mı ?
Erkek görünümlü garip kişilikler..
Oysa gerçek kadınlar,
bir erkekte adamlık, erkek duruşu ararlar..!

Hoş kadınlarda zıvanadan çıkmış.
Özgüven adı altında yatak kıyafeti ile sokaktalar....

Daha nereye kadar..?
Biz ne ara özümüzden, edebimizden kaybettik. 

Nesibe TÜKEL

___

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.