Nesibe TÜKEL
Köşe Yazarı
Nesibe TÜKEL
 

EYVAH TÜRKLER GELİYOR!!!

EYVAH TÜRKLER GELİYOR!!! Yakında duyacağınız sözlerden bir tanesine hazır olun. EYVAH TÜRKLER GELİYOR!!! Aslında bu gelişin ayak seslerini ufaktan ufaktan seslendirmeye başlamış idik.  İha... Siha... Altay tankları... Atak Helikopteri.. Roketatarlar... Radar sistemleri... Denizaltı... Yerli silahlar... vs... vs...  Tüm bunlar ve yeni çıkanlar ve çıkarılacak olanlarla gurur duyuyor emeği geçen herkese aşağıdan yukarıya kadar ama herkese dualar ediyoruz. Rabbim sizlere güç, kuvvet, sağlık ihsan eylesin. Lâkin ne hikmetse tüm bu gelişmeler olurken içerideki ve dışarıdaki maymunlar ya salağa yattılar ya da içimizdeki salaklarla bizi oyalamaya çalışarak bu yürüyüşü durdurmaya çalıştılar. Maymun dedik ise hani şu üç maymun resmi var ya. Bildiğin(m)iz Birisi elleri ile kulaklarını tıkıyor,  diğeri  gözlerini kapıyor,  diğeride ağzını kapıyor. Yâni  GÖRMEYİZ... DUYMAYIZ... KONUŞMAYIZ... diyorlar. Ne yaparsanız yapın.  Değil ağzınızı bilumum her yerinizide(!) kapasanız, Olmadı... Olmayacakta... Artık ne tezgahları... Ne de tezgahın ürünleri dikiş tutuyor. Millette, devlette kutlu bir yürüyüşün hazzına vardı. Üzerine atılan tembellik tozlarını atarak emeklemeye, yürümeye ve inşaallah yakın bir zamanda da koşmaya başlayacak.  İnşaallah... Tarih derslerinde zaman zaman duyduğumuz bir söz vardı. Osmanlı 'yı kötülemek yerin dibine batırmak için küçük; yaramaz, ağlayan  çocukları korkutmak için İtalyancada  "Mamma li Turchi!" deyimi kullanılır.  Deyimin anlamı;  "ANNECİĞİM, TÜRKLER GELİYOR!"dur. Evet 100 yıldır uyuyan devi uyanırdınız. Aslına... Geçmişine Mazisine... Fabrika ayarlarına dönen bir millet geliyor TÜRKLER GELİYOR!!!. Rabbim bu yolda  gecesini gündüzünü feda eden... Şehit olan... Gazı olan... Benimde çorbada tuzum.olsun diyen Dua eden... Yedisinden yetmişine... Beli bükülmüş ihtiyarlara... Herkesten Rabbim ebediyen razı olsun. Rabbim mutluluğumuzu... Birlik ve beraberliğimizi... Gayretlerimizi... Çalışkanlığımızı... Üretkenliğimizi daim eylesin Nesibe TÜKEL
Ekleme Tarihi: 28 Aralık 2019 - Cumartesi

EYVAH TÜRKLER GELİYOR!!!

EYVAH TÜRKLER GELİYOR!!!

Yakında duyacağınız sözlerden bir tanesine hazır olun.
EYVAH TÜRKLER GELİYOR!!!

Aslında bu gelişin ayak seslerini ufaktan ufaktan seslendirmeye başlamış idik. 
İha...
Siha...
Altay tankları...
Atak Helikopteri..
Roketatarlar...
Radar sistemleri...
Denizaltı...
Yerli silahlar...
vs... vs... 

Tüm bunlar ve yeni çıkanlar ve çıkarılacak olanlarla gurur duyuyor emeği geçen herkese aşağıdan yukarıya kadar ama herkese dualar ediyoruz. Rabbim sizlere güç, kuvvet, sağlık ihsan eylesin.

Lâkin ne hikmetse tüm bu gelişmeler olurken içerideki ve dışarıdaki maymunlar ya salağa yattılar ya da içimizdeki salaklarla bizi oyalamaya çalışarak bu yürüyüşü durdurmaya çalıştılar. Maymun dedik ise hani şu üç maymun resmi var ya. Bildiğin(m)iz
Birisi elleri ile kulaklarını tıkıyor, 
diğeri  gözlerini kapıyor, 
diğeride ağzını kapıyor.
Yâni 
GÖRMEYİZ...
DUYMAYIZ...
KONUŞMAYIZ... diyorlar.

Ne yaparsanız yapın. 
Değil ağzınızı bilumum her yerinizide(!) kapasanız,
Olmadı...
Olmayacakta...
Artık ne tezgahları...
Ne de tezgahın ürünleri dikiş tutuyor.

Millette, devlette kutlu bir yürüyüşün hazzına vardı.
Üzerine atılan tembellik tozlarını atarak emeklemeye, yürümeye ve inşaallah yakın bir zamanda da koşmaya başlayacak. 
İnşaallah...

Tarih derslerinde zaman zaman duyduğumuz bir söz vardı. Osmanlı 'yı kötülemek yerin dibine batırmak için küçük; yaramaz, ağlayan  çocukları korkutmak için İtalyancada  "Mamma li Turchi!" deyimi kullanılır. 
Deyimin anlamı; 
"ANNECİĞİM, TÜRKLER GELİYOR!"dur.

Evet 100 yıldır uyuyan devi uyanırdınız.
Aslına...
Geçmişine
Mazisine...
Fabrika ayarlarına dönen bir millet geliyor

TÜRKLER GELİYOR!!!.
Rabbim bu yolda 
gecesini gündüzünü feda eden...
Şehit olan...
Gazı olan...
Benimde çorbada tuzum.olsun diyen
Dua eden...
Yedisinden yetmişine...
Beli bükülmüş ihtiyarlara...
Herkesten Rabbim ebediyen razı olsun.

Rabbim mutluluğumuzu...
Birlik ve beraberliğimizi...
Gayretlerimizi...
Çalışkanlığımızı...
Üretkenliğimizi daim eylesin

Nesibe TÜKEL

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.