Nesibe TÜKEL
Köşe Yazarı
Nesibe TÜKEL
 

DEPREM SÜRECİNDE SOSYAL MEDYA

DEPREM SÜRECİNDE SOSYAL MEDYA Son zamanlarda yaşadığımız, yaşamakta olduğumuz ve de yaşayacağımız sarsıntılara, depremlere artık alışmak zorundayız. Depremde en önemli unsurlardan biri de teknoloji ve teknoloji denilince akla gelen iletişim ve iletişimde de en çok kullanılan sosyal medyadır. Sosyal medyayı sırf gırgır muhabbet için değil iletişimin bir parçası olarak kullananlar zaman kaybı israfı yaşamazlar. Günlük hayatta kullandığımız sosyal medya artık kendi haline bir kültür oluşturmuş ve bu kültürün içinde sanal bir hayat tarzı ortaya koyulmaktadır. Oluşturulan bu kültürün haliyle zamanla da kendine özgü bir dilide meydana gelmiştir. Oluşturulan bu dil algıdır. Sosyal medyada profesyonel olarak hareket eden kitle liderleri bir anda bir teröristin kahraman olmasını sağlayıp, namusu şerefi ve inancı için ölümü göze alan dürüst insanlarında bir anda gözden düşmesine neden olmaktadır. Yaşadığımız deprem sürecinde sosyal medyanın  kültürü ve dilinin en güzel şekilde çirkef yüzünü görmenizi de sağladı. Bir acı üzerine fikir inanç ayrımı yapmadan milletimizin birbirine sahip çıktığı tüccarların özverili bir şekilde kamyon kamyon yardımları seferber ettiği, yüzlerce genci, yaşlısı, kadını ve kızıyla gönüllüler ordusu halinde deprem bölgesine koştuğu bir anda sosyal medya cambazları devletimizi kötüleyip milletimizi bölebilmek için elinden geleni ardına koymamışlardır. Öyle algı dili oluşturulmaya çalıştırılmış ki, sanki yaşanan ölüm ve yaralanmaların olduğu bir gerçek hayat değil tiyatro imiş gibi davranılması benimde bu yazıyı yazma sebebimi oluşturmuştur. 17 ağustos depreminde herkes suspus olup ne yapacağını bilmezken bugün olan bir depremde ilk andan itibaren devletin ve yardım kuruluşlarının ekipleri deprem bölgelerine akın etmiş yaralar bir anda sarılmaya başlanılmış olması aziz milletimizin düşmanlarını epey üzmüş olmalı ki hep bir ağızdan yapılan çalışmaları yok gibi göstermeye devletimizi ve yardım kuruluşlarını töhmet altında bırakmaya çalışmışlardır. Onarım çalışması yapılan başka bir vilayette olan hastanenin görseli ilk akla ziyan haber idi. Bu haberi daha sonra sayın cumhurbaşkanımızın gelmesini bekleyip yaralıları enkaz altında bırakıldı haberi ile akla ziyan algılar devam etti. Bu toplumun içinden böyle akla ziyan ne olduğu bilinmeyen maksadı bölme parçalama olan gezi zekalıları ayıklama zamanı geldi de geçiyor bile. Bu topraklarda binlerce yıldır hüküm süren ve bu vatanın gerçek sahibi olan bizler bunlara papuç bırakacak kadar pısırık değiliz, olmayacağız da. Algı kötüleme iftira bölücü faaliyetleri gerçekleştirenler bilmeli ki Nene Hatunlar, Ayşe Bacılar, Şerife Hatunlar, Kara Fatmalar bedenen ölse de ruhları dimdik ayaktadır. Korkularınız eceliniz olacaktır. Bu millet birdir, beraberdir. Sizin oyuncağınız olmadı asla da olmayacaktır. Elaziz ve çevre illerimizde meydana gelen deprem sonucu ölenlerimize Allah'tan Rahmet yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Kalın sağlıcakla. Nesibe TÜKEL 
Ekleme Tarihi: 28 Ocak 2020 - Salı

DEPREM SÜRECİNDE SOSYAL MEDYA

DEPREM SÜRECİNDE SOSYAL MEDYA

Son zamanlarda yaşadığımız, yaşamakta olduğumuz ve de yaşayacağımız sarsıntılara, depremlere artık alışmak zorundayız.

Depremde en önemli unsurlardan biri de teknoloji ve teknoloji denilince akla gelen iletişim ve iletişimde de en çok kullanılan sosyal medyadır.

Sosyal medyayı sırf gırgır muhabbet için değil iletişimin bir parçası olarak kullananlar zaman kaybı israfı yaşamazlar.
Günlük hayatta kullandığımız sosyal medya artık kendi haline bir kültür oluşturmuş ve bu kültürün içinde sanal bir hayat tarzı ortaya koyulmaktadır.

Oluşturulan bu kültürün haliyle zamanla da kendine özgü bir dilide meydana gelmiştir. Oluşturulan bu dil algıdır. Sosyal medyada profesyonel olarak hareket eden kitle liderleri bir anda bir teröristin kahraman olmasını sağlayıp, namusu şerefi ve inancı için ölümü göze alan dürüst insanlarında bir anda gözden düşmesine neden olmaktadır.

Yaşadığımız deprem sürecinde sosyal medyanın  kültürü ve dilinin en güzel şekilde çirkef yüzünü görmenizi de sağladı.

Bir acı üzerine fikir inanç ayrımı yapmadan milletimizin birbirine sahip çıktığı tüccarların özverili bir şekilde kamyon kamyon yardımları seferber ettiği, yüzlerce genci, yaşlısı, kadını ve kızıyla gönüllüler ordusu halinde deprem bölgesine koştuğu bir anda sosyal medya cambazları devletimizi kötüleyip milletimizi bölebilmek için elinden geleni ardına koymamışlardır. Öyle algı dili oluşturulmaya çalıştırılmış ki, sanki yaşanan ölüm ve yaralanmaların olduğu bir gerçek hayat değil tiyatro imiş gibi davranılması benimde bu yazıyı yazma sebebimi oluşturmuştur.

17 ağustos depreminde herkes suspus olup ne yapacağını bilmezken bugün olan bir depremde ilk andan itibaren devletin ve yardım kuruluşlarının ekipleri deprem bölgelerine akın etmiş yaralar bir anda sarılmaya başlanılmış olması aziz milletimizin düşmanlarını epey üzmüş olmalı ki hep bir ağızdan yapılan çalışmaları yok gibi göstermeye devletimizi ve yardım kuruluşlarını töhmet altında bırakmaya çalışmışlardır. Onarım çalışması yapılan başka bir vilayette olan hastanenin görseli ilk akla ziyan haber idi.

Bu haberi daha sonra sayın cumhurbaşkanımızın gelmesini bekleyip yaralıları enkaz altında bırakıldı haberi ile akla ziyan algılar devam etti.

Bu toplumun içinden böyle akla ziyan ne olduğu bilinmeyen maksadı bölme parçalama olan gezi zekalıları ayıklama zamanı geldi de geçiyor bile.

Bu topraklarda binlerce yıldır hüküm süren ve bu vatanın gerçek sahibi olan bizler bunlara papuç bırakacak kadar pısırık değiliz, olmayacağız da.
Algı kötüleme iftira bölücü faaliyetleri gerçekleştirenler bilmeli ki Nene Hatunlar, Ayşe Bacılar, Şerife Hatunlar, Kara Fatmalar bedenen ölse de ruhları dimdik ayaktadır.

Korkularınız eceliniz olacaktır.
Bu millet birdir, beraberdir. Sizin oyuncağınız olmadı asla da olmayacaktır.
Elaziz ve çevre illerimizde meydana gelen deprem sonucu ölenlerimize Allah'tan Rahmet yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum.
Kalın sağlıcakla.

Nesibe TÜKEL 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.