Uşaklı Matematik Dehaları Göğsümüzü Kabarttı

EGE HABERLERİ (wep haberi ) - | 23.05.2024 - 17:05, Güncelleme: 23.05.2024 - 17:05 3287 kez okundu.
 

Uşaklı Matematik Dehaları Göğsümüzü Kabarttı

Yetenekli beyinler Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi'nde online olarak girdikleri sınavda; 11 soru ve 1 oyun içeren sınava tabi tutuldular.
Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) öğrencileri, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. Uşak’ta farklı okullarda öğrenim gören altı öğrenci dünyaca ünlü Kanada merkezli Caribou Matematik Yarışması'nda birinci olarak şehrimizi gururlandırdı. Yarışmaya Yaşar Akar İlkokulu, Eşe Halil Erdoğdu İlkokulu, Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulu ve Kanyon Koleji İlkokulu'nun üstün yetenekli öğrencileri Çağan Türkhan, Muhammed Emir Akgün, Yaşar Eymen Gün, Gözen Geveze, Fatma Ela Koçman ve Çınar Ege Tarhan katılım sağladı.   ŞAMPİYONLAR YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ  BİLSEM'de eğitim görmeye hak kazanan birbirinden yetenekli öğrenciler, Matematik öğretmenleri Emre Gülmez'in koordinatörlüğünde yarışmaya özenle hazırlandı. Bu süreçte matematik yeteneklerini en üst seviyede sergileyen öğrenciler başarıya ulaşarak ailelerini gururlandırdı.  GELECEĞİN PROFESÖRLERİ MAKAMDA Üstün yetenekli öğrenciler büyük şampiyonluklarının ardından aileleri ve öğretmenleriyle birlikte Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ı makamında ziyaret etti. Kendisini ziyarete gelen ve başarılarıyla kentin gurur kaynağı haline gelen öğrencileri tebrik ederek onlara hediye takdiminde bulunan Başkan Yalım; onların gelecekteki potansiyellerine olan inancını dile getirdi.  "Geleceğin profesörleri yanımızda" diyerek gençlere seslenen Başkan Yalım; her çocuğun farklı alanlarda yetenekli ve özel olduğunu belirtti. Yalım; “Uşaklı öğrencilerimizin matematik alanındaki bu önemli başarısında ailelerinin de önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Ben buradan onlara da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Minik kardeşlerime de gelecek hayatlarında başarılar diliyorum. Onların ileride çok daha büyük başarılar elde edeceklerine de gönülden inanıyorum” dedi.   
Yetenekli beyinler Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi'nde online olarak girdikleri sınavda; 11 soru ve 1 oyun içeren sınava tabi tutuldular.

Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) öğrencileri, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. Uşak’ta farklı okullarda öğrenim gören altı öğrenci dünyaca ünlü Kanada merkezli Caribou Matematik Yarışması'nda birinci olarak şehrimizi gururlandırdı.

Yarışmaya Yaşar Akar İlkokulu, Eşe Halil Erdoğdu İlkokulu, Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulu ve Kanyon Koleji İlkokulu'nun üstün yetenekli öğrencileri Çağan Türkhan, Muhammed Emir Akgün, Yaşar Eymen Gün, Gözen Geveze, Fatma Ela Koçman ve Çınar Ege Tarhan katılım sağladı.

 

ŞAMPİYONLAR YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ 

BİLSEM'de eğitim görmeye hak kazanan birbirinden yetenekli öğrenciler, Matematik öğretmenleri Emre Gülmez'in koordinatörlüğünde yarışmaya özenle hazırlandı. Bu süreçte matematik yeteneklerini en üst seviyede sergileyen öğrenciler başarıya ulaşarak ailelerini gururlandırdı. 

GELECEĞİN PROFESÖRLERİ MAKAMDA

Üstün yetenekli öğrenciler büyük şampiyonluklarının ardından aileleri ve öğretmenleriyle birlikte Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ı makamında ziyaret etti. Kendisini ziyarete gelen ve başarılarıyla kentin gurur kaynağı haline gelen öğrencileri tebrik ederek onlara hediye takdiminde bulunan Başkan Yalım; onların gelecekteki potansiyellerine olan inancını dile getirdi. 
"Geleceğin profesörleri yanımızda" diyerek gençlere seslenen Başkan Yalım; her çocuğun farklı alanlarda yetenekli ve özel olduğunu belirtti. Yalım; “Uşaklı öğrencilerimizin matematik alanındaki bu önemli başarısında ailelerinin de önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Ben buradan onlara da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Minik kardeşlerime de gelecek hayatlarında başarılar diliyorum. Onların ileride çok daha büyük başarılar elde edeceklerine de gönülden inanıyorum” dedi. 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.