Uşak Belediyesi'nden "Halk Süt" Projesi Başlıyor!

GÜNDEM/GÜNCEL (wep haberi ) - | 23.05.2024 - 16:37, Güncelleme: 23.05.2024 - 16:37 1281 kez okundu.
 

Uşak Belediyesi'nden "Halk Süt" Projesi Başlıyor!

Uşak Belediyesi, temiz içerikli sütü vatandaşlarla buluşturacak "Halk Süt" projesini hayata geçiriyor.
Bu yenilikçi proje, yerel üreticilerden toplanan sütleri kentteki farklı noktalarda halka ulaştıracak. Yerel Üreticilere Destek Proje kapsamında, Uşak merkeze bağlı köylerde bireysel olarak süt üretimi yapan küçük üreticiler, özellikle de kadın üreticiler desteklenecek. Uşak Belediyesi, İkisaray, Bölme ve Kalfa Mahalleleri gibi pilot bölgelerde doğrudan çiğ süt toplayacak ve bu sütleri işleyerek halka sunacak. Yerel üreticilere destek olma amacıyla, litre başına Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği fiyatın üzerinde bir ödeme yapılacak. Doğal ve Temiz İçerikli Süt Toplanan sütler, Uşak Belediyesi tarafından anlaşmalı bir firmaya teslim edilecek. Bu firma, sütleri işleyip paketleyerek satışa hazır hale getirecek. İşlenen sütler, Uşak Belediyesi’ne geri ulaştırılacak ve kentin çeşitli noktalarındaki Halk Ekmek satış noktalarında vatandaşlarla buluşacak. Başkan Özkan Yalım'dan Açıklamalar Proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Yalım, üreticiyi her alanda desteklemeye devam edeceklerini ve halkçı bir yönetim anlayışıyla vatandaşın her ihtiyacına yönelik hizmetler sunduklarını belirtti. Yalım, "Halk Ekmek satışı yaptığımız noktalarda bundan böyle süt satışı da gerçekleştireceğiz. Özellikle küçük yaştaki çocuklarımızın ve ileri yaşlardaki büyüklerimizin kemik sağlığı için sütün ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden bu vatandaşlarımızın süte daha kolay ulaşabilmesi bizim de görevimiz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, vatandaşımıza ulaştıracağımız sütün içeriği tamamen doğal ve temiz olacak. Halk Süt sayesinde hem uygun fiyata hem de temiz içerikli süte kavuşacaklar" dedi. Kadın Üreticilere Öncelik Başkan Yalım, özellikle kadın üreticileri tercih edeceklerini ve kadın istihdamına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Süt ürünlerinin ekonomik gelişme ve istihdam yaratma konusunda büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Yalım, bu projeyle yerel ürünlerin satışa çıkartılarak köylerde yaşayan üreticilerin ekonomisine de katkı sağlanacağını vurguladı. Uşak Belediyesi'nin "Halk Süt" projesi, yerel üreticilere destek olmanın yanı sıra, vatandaşlara uygun fiyatlı ve doğal içerikli süt sağlama hedefiyle hayata geçiriliyor. Proje, özellikle kadın üreticilere öncelik tanıyarak kadın istihdamına katkı sağlarken, Uşak halkının sağlıklı ve doğal süt tüketimini artırmayı amaçlıyor. Bu yenilikçi girişimle Uşak, hem üretici hem de tüketici açısından önemli bir adım atıyor.  
Uşak Belediyesi, temiz içerikli sütü vatandaşlarla buluşturacak "Halk Süt" projesini hayata geçiriyor.

Bu yenilikçi proje, yerel üreticilerden toplanan sütleri kentteki farklı noktalarda halka ulaştıracak.

Yerel Üreticilere Destek

Proje kapsamında, Uşak merkeze bağlı köylerde bireysel olarak süt üretimi yapan küçük üreticiler, özellikle de kadın üreticiler desteklenecek. Uşak Belediyesi, İkisaray, Bölme ve Kalfa Mahalleleri gibi pilot bölgelerde doğrudan çiğ süt toplayacak ve bu sütleri işleyerek halka sunacak. Yerel üreticilere destek olma amacıyla, litre başına Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği fiyatın üzerinde bir ödeme yapılacak.

Doğal ve Temiz İçerikli Süt

Toplanan sütler, Uşak Belediyesi tarafından anlaşmalı bir firmaya teslim edilecek. Bu firma, sütleri işleyip paketleyerek satışa hazır hale getirecek. İşlenen sütler, Uşak Belediyesi’ne geri ulaştırılacak ve kentin çeşitli noktalarındaki Halk Ekmek satış noktalarında vatandaşlarla buluşacak.

Başkan Özkan Yalım'dan Açıklamalar

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Yalım, üreticiyi her alanda desteklemeye devam edeceklerini ve halkçı bir yönetim anlayışıyla vatandaşın her ihtiyacına yönelik hizmetler sunduklarını belirtti. Yalım, "Halk Ekmek satışı yaptığımız noktalarda bundan böyle süt satışı da gerçekleştireceğiz. Özellikle küçük yaştaki çocuklarımızın ve ileri yaşlardaki büyüklerimizin kemik sağlığı için sütün ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden bu vatandaşlarımızın süte daha kolay ulaşabilmesi bizim de görevimiz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, vatandaşımıza ulaştıracağımız sütün içeriği tamamen doğal ve temiz olacak. Halk Süt sayesinde hem uygun fiyata hem de temiz içerikli süte kavuşacaklar" dedi.

Kadın Üreticilere Öncelik

Başkan Yalım, özellikle kadın üreticileri tercih edeceklerini ve kadın istihdamına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Süt ürünlerinin ekonomik gelişme ve istihdam yaratma konusunda büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Yalım, bu projeyle yerel ürünlerin satışa çıkartılarak köylerde yaşayan üreticilerin ekonomisine de katkı sağlanacağını vurguladı.

Uşak Belediyesi'nin "Halk Süt" projesi, yerel üreticilere destek olmanın yanı sıra, vatandaşlara uygun fiyatlı ve doğal içerikli süt sağlama hedefiyle hayata geçiriliyor. Proje, özellikle kadın üreticilere öncelik tanıyarak kadın istihdamına katkı sağlarken, Uşak halkının sağlıklı ve doğal süt tüketimini artırmayı amaçlıyor. Bu yenilikçi girişimle Uşak, hem üretici hem de tüketici açısından önemli bir adım atıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.