TÜLİN KOÇ MEMLEKETİ FOÇA İÇİN İDDİALI: İLK KADIN BAŞKAN OLACAĞIM

SİYASET/POLİTİKA 12.12.2023 - 15:43, Güncelleme: 12.12.2023 - 15:45 1155+ kez okundu.
 

TÜLİN KOÇ MEMLEKETİ FOÇA İÇİN İDDİALI: İLK KADIN BAŞKAN OLACAĞIM

İzmir siyasetinin önde gelen kadın simalarından Tülin Koç, Konak ve Çiğli Belediyesi’nde geçirdiği 30 yılın birikimi ve deneyimiyle memleketi Foça’nın yönetimine talip oldu.
2024 yılında yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Foça Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Tülin Koç, saha çalışmalarını yağmur çamur demeden sürdürüyor. Çiğli’nin ilk kadın başkan yardımcısı unvanını taşıyan Tülin Koç, bir başka başarıya imza atıp Foça’nın ilk kadın belediye başkanı olmak için kolları sıvadı. Belediyeciliğe adanmış bir ömür 1992 yılında Konak’ta başladığı belediyecilik kariyerinde 10 yıl süreyle İşgaliye Şefliği, Gelir Müdürlüğü, Protokol Müdürlüğü, İktisat İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra Çiğli Belediyesi’ne geçiş yaptı. Burada da çeşitli müdürlüklerde görev yaptıktan sonra 2001 yılında Çiğli Belediyesi’nin ilk kadın Başkan Yardımcısı oldu. Belediyecilik kariyerinin yanı sıra akademik gelişimini de ara vermeden sürdüren Koç, ilk yüksek lisansını Katip Çelebi Üniversitesi Turizm İşletme, ikinci yüksek lisansını Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programında tamamladı. Hali hazırda İnternational Dublin Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi doktora tezi üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Geleceğin yöneticilerini yetiştiriyor 23 yıldır sürdürdüğü Çiğli Belediye Başkan Yardımcılığı göreviyle halka dokunan birçok projenin fikir sahibi ve yöneticisi olan Tülin Koç, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında verdiği derslerle de geleceğin yöneticilerini yetiştiriyor. Tülin Koç: “Makamda oturmaya değil sokakta çalışmaya talibim” Saha çalışmalarını aralıksız sürdüren Tülin Koç, “Foça’nın bendeki yeri çok ayrı. Çocukluk ve gençlik yıllarımın en güzel anılarını burada yaşadım. Sonraki yıllarda memuriyet görevim dolayısıyla İzmir’in farklı ilçelerinde yaşadım ama Foça’dan hiç kopmadım. İstifamın ardından vakit kaybetmeden sahaya indik. Girilmedik sokak, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Belediyecilik deneyimim ve akademik hayatımda elde ettiğim birikim ve deneyimlerimi ilk aşkım olan Foça’ya hizmet için kullanacağım. Foça’ya 30 yıldır belediyecilik dışında başka hiçbir iş yapmamış bir kadın eli değecek. Makamda oturmaya değil sokakta çalışmaya talibim” ifadelerini kullandı. “Foça’mızın güzelliğine değer katacağız” Önceliklerinin Foça’nın doğasını ve kent dokusunu korumak olduğunun altını çizen Koç, “Foça’mızın kent dokusunu, doğasını ve doğal kaynaklarını koruma önceliğiyle; şeffaf, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışı benimseyip ayrım gözetmeksizin tüm hemşerilerimize hak ettiği hizmeti ulaştıracağız. Çılgın vaatlerle değil, sürdürülebilir ve yenilenebilir projelerle Foça’mızın güzelliğine değer katacağız” diye konuştu.  
İzmir siyasetinin önde gelen kadın simalarından Tülin Koç, Konak ve Çiğli Belediyesi’nde geçirdiği 30 yılın birikimi ve deneyimiyle memleketi Foça’nın yönetimine talip oldu.

2024 yılında yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Foça Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Tülin Koç, saha çalışmalarını yağmur çamur demeden sürdürüyor. Çiğli’nin ilk kadın başkan yardımcısı unvanını taşıyan Tülin Koç, bir başka başarıya imza atıp Foça’nın ilk kadın belediye başkanı olmak için kolları sıvadı.

Belediyeciliğe adanmış bir ömür

1992 yılında Konak’ta başladığı belediyecilik kariyerinde 10 yıl süreyle İşgaliye Şefliği, Gelir Müdürlüğü, Protokol Müdürlüğü, İktisat İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra Çiğli Belediyesi’ne geçiş yaptı. Burada da çeşitli müdürlüklerde görev yaptıktan sonra 2001 yılında Çiğli Belediyesi’nin ilk kadın Başkan Yardımcısı oldu. Belediyecilik kariyerinin yanı sıra akademik gelişimini de ara vermeden sürdüren Koç, ilk yüksek lisansını Katip Çelebi Üniversitesi Turizm İşletme, ikinci yüksek lisansını Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programında tamamladı. Hali hazırda İnternational Dublin Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi doktora tezi üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Geleceğin yöneticilerini yetiştiriyor

23 yıldır sürdürdüğü Çiğli Belediye Başkan Yardımcılığı göreviyle halka dokunan birçok projenin fikir sahibi ve yöneticisi olan Tülin Koç, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında verdiği derslerle de geleceğin yöneticilerini yetiştiriyor.

Tülin Koç: “Makamda oturmaya değil sokakta çalışmaya talibim”

Saha çalışmalarını aralıksız sürdüren Tülin Koç, “Foça’nın bendeki yeri çok ayrı. Çocukluk ve gençlik yıllarımın en güzel anılarını burada yaşadım. Sonraki yıllarda memuriyet görevim dolayısıyla İzmir’in farklı ilçelerinde yaşadım ama Foça’dan hiç kopmadım. İstifamın ardından vakit kaybetmeden sahaya indik. Girilmedik sokak, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Belediyecilik deneyimim ve akademik hayatımda elde ettiğim birikim ve deneyimlerimi ilk aşkım olan Foça’ya hizmet için kullanacağım. Foça’ya 30 yıldır belediyecilik dışında başka hiçbir iş yapmamış bir kadın eli değecek. Makamda oturmaya değil sokakta çalışmaya talibim” ifadelerini kullandı.

“Foça’mızın güzelliğine değer katacağız”

Önceliklerinin Foça’nın doğasını ve kent dokusunu korumak olduğunun altını çizen Koç, “Foça’mızın kent dokusunu, doğasını ve doğal kaynaklarını koruma önceliğiyle; şeffaf, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışı benimseyip ayrım gözetmeksizin tüm hemşerilerimize hak ettiği hizmeti ulaştıracağız. Çılgın vaatlerle değil, sürdürülebilir ve yenilenebilir projelerle Foça’mızın güzelliğine değer katacağız” diye konuştu.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.