Soma’da iki kamyon arasında sıkışan işçi hayatını kaybetti!

ASAYİŞ/OLAY (HM) - Haber Merkezi | 18.05.2025 - 09:33, Güncelleme: 18.05.2025 - 09:33 242 kez okundu.
 

Soma’da iki kamyon arasında sıkışan işçi hayatını kaybetti!

Soma Yırca Kantarı’nda kamyonuna binmek isteyen termik santral işçisi M.D., kayan araç arasında sıkışarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Manisa’nın Soma ilçesinde termik santralde şoför olarak çalışan M.D., Yırca Kantarı önünde kamyonuna binmeye çalıştığı sırada aracın kayması sonucu iki kamyon arasında sıkışarak hayatını kaybetti.  Kaza anı: El freni boşta kalan araç kaydı Olay sabah saat 08.30 sularında, santrale malzeme taşıyan kamyonların beklediği Yırca Kantarı güvenlik noktasında meydana geldi. İddiaya göre, M.D. kamyonuna binmeye çalıştığı sırada aracın el freni çekilmediği veya vitesi boşta kaldığı için kamyon geriye doğru kaydı. Arkasında park halindeki başka bir kamyonla çarpışan araç, M.D.’yi iki kamyonun arasında sıkıştırdı. Görgü tanıkları olayın saniyeler içinde gerçekleştiğini aktardı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Kazayı gören güvenlik görevlileri ve meslektaşları durumu hemen sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, vinç ve kesici ekipmanlarla M.D.’yi bulunduğu yerden çıkardı. Ağır yaralanan işçiye olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildiği sırada yaşamını yitirdiği öğrenildi. Soruşturma başlatıldı, iş güvenliği gündemde Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ve olay yeri inceleme ekipleri, kazaya ilişkin çok yönlü teknik ve adli soruşturma başlattı. Aracın fren sistemi, bakım geçmişi ve güvenlik tedbirleri detaylı şekilde incelenecek. Yaşanan acı olay, iş güvenliği uygulamalarının yeniden tartışmaya açılmasına neden oldu. Uzmanlar, ağır vasıta kullanımında düzenli bakım, eğitim ve denetimin şart olduğunu vurguluyor.  Mesai arkadaşları yasa boğuldu Termik santralde 15 yıldır çalışan M.D.’nin ani kaybı, hem ailesini hem de iş arkadaşlarını derinden üzdü. Olay sonrası hastane önüne koşan mesai arkadaşları, "Her sabah selamlaşırdık, bugün yüzü gülüyordu" sözleriyle acılarını paylaştı. Santral yönetimi ve sendika temsilcilerinin de kazayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.
Soma Yırca Kantarı’nda kamyonuna binmek isteyen termik santral işçisi M.D., kayan araç arasında sıkışarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Manisa’nın Soma ilçesinde termik santralde şoför olarak çalışan M.D., Yırca Kantarı önünde kamyonuna binmeye çalıştığı sırada aracın kayması sonucu iki kamyon arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

  Kaza anı: El freni boşta kalan araç kaydı

Olay sabah saat 08.30 sularında, santrale malzeme taşıyan kamyonların beklediği Yırca Kantarı güvenlik noktasında meydana geldi. İddiaya göre, M.D. kamyonuna binmeye çalıştığı sırada aracın el freni çekilmediği veya vitesi boşta kaldığı için kamyon geriye doğru kaydı.

Arkasında park halindeki başka bir kamyonla çarpışan araç, M.D.’yi iki kamyonun arasında sıkıştırdı. Görgü tanıkları olayın saniyeler içinde gerçekleştiğini aktardı.

Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Kazayı gören güvenlik görevlileri ve meslektaşları durumu hemen sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, vinç ve kesici ekipmanlarla M.D.’yi bulunduğu yerden çıkardı.

Ağır yaralanan işçiye olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildiği sırada yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Soruşturma başlatıldı, iş güvenliği gündemde

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ve olay yeri inceleme ekipleri, kazaya ilişkin çok yönlü teknik ve adli soruşturma başlattı. Aracın fren sistemi, bakım geçmişi ve güvenlik tedbirleri detaylı şekilde incelenecek.

Yaşanan acı olay, iş güvenliği uygulamalarının yeniden tartışmaya açılmasına neden oldu. Uzmanlar, ağır vasıta kullanımında düzenli bakım, eğitim ve denetimin şart olduğunu vurguluyor.

 Mesai arkadaşları yasa boğuldu

Termik santralde 15 yıldır çalışan M.D.’nin ani kaybı, hem ailesini hem de iş arkadaşlarını derinden üzdü. Olay sonrası hastane önüne koşan mesai arkadaşları, "Her sabah selamlaşırdık, bugün yüzü gülüyordu" sözleriyle acılarını paylaştı.

Santral yönetimi ve sendika temsilcilerinin de kazayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.