Sel Felaketinde Can Kaybı 5 Bin 300’e Yükseldi

DIŞ HABERLER/DÜNYA 12.09.2023 - 23:57, Güncelleme: 12.09.2023 - 23:57 3088+ kez okundu.
 

Sel Felaketinde Can Kaybı 5 Bin 300’e Yükseldi

Libya'nın doğusundaki Derne şehrinde meydana gelen sel felaketi sonucunda ölenlerin sayısı 5 bin 300'e yükselirken binlerce kişinin kayıp olduğu bildirildi.
Libya’da Yaşanan Sel Felaketinde Can Kaybı 5 Bin 300’e Yükseldi Libya’nın resmi haber ajansı LANA’ya göre, 10 Eylül’deki şiddetli sel felaketi sadece Derne kentinde 5 bin 300 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Libya İçişleri Bakanlığı yetkilisi Muhammed Ebulmuşa, “Derne’deki ölü sayısı 5 bin 300’ü aştı ve felaket nedeniyle binlerce kişi hala kayıp.” açıklamasında bulundu. Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nın doğu bölgelerini vuran “Daniel” fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine yol açtı. Ülkenin Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, felaket nedeniyle ülke genelinde 3 günlük yas ilan etti ve Libya Başkanlık Konseyi de zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu. Libya Kızılhaçı, sel felaketinde kayıp kişi sayısının 10 bini aştığını açıklamıştı.  
Libya'nın doğusundaki Derne şehrinde meydana gelen sel felaketi sonucunda ölenlerin sayısı 5 bin 300'e yükselirken binlerce kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Libya’da Yaşanan Sel Felaketinde Can Kaybı 5 Bin 300’e Yükseldi

Libya’nın resmi haber ajansı LANA’ya göre, 10 Eylül’deki şiddetli sel felaketi sadece Derne kentinde 5 bin 300 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Libya İçişleri Bakanlığı yetkilisi Muhammed Ebulmuşa, “Derne’deki ölü sayısı 5 bin 300’ü aştı ve felaket nedeniyle binlerce kişi hala kayıp.” açıklamasında bulundu.

Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nın doğu bölgelerini vuran “Daniel” fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine yol açtı. Ülkenin Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, felaket nedeniyle ülke genelinde 3 günlük yas ilan etti ve Libya Başkanlık Konseyi de zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Libya Kızılhaçı, sel felaketinde kayıp kişi sayısının 10 bini aştığını açıklamıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.