Meclis Kartı meselesinde AK Parti'li vekile Numan Kurtulmuş tepki gösterdi!

SİYASET/POLİTİKA 27.09.2023 - 10:26, Güncelleme: 27.09.2023 - 10:27 2008+ kez okundu.
 

Meclis Kartı meselesinde AK Parti'li vekile Numan Kurtulmuş tepki gösterdi!

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin TBMM Araç Kartı, İstanbul'da lüks bir araçta görüldü. Çelebi, "Annemi hastaneye getirip götürmesi için verdim" savunması yaparken, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş 'hassasiyet' göndermesi yaptı.
Geçtiğimiz hafta kullandığı araçla ilgili iddialarla gündeme gelen AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin TBMM araç kartı, son olarak İstanbul'da 45 milyon liralık araçta görüldü. Çelebi haklarından birini annesinin hastaneye götürülmesi için bu araçta kullandığını belirtirken konuya dair isim vermeden konuşan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, "Ben kendi çocuklarıma bile TBMM kartı vermedim, verdirtmedim. Herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi lazım" ifadelerini kullandı. Araç bana ait değil AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin lüks bir araç kullandığı iddialarıyla başlayan tartışma sürüyor. Son olarak Çelebi'nin TBMM araç kartının İstanbul'da 45 milyon liralık bir araçta görülmesi tansiyonu yükseltti. Açıklama yapan Çelebi, "Kendi aracım Skoda ve ödemesi devam etmektedir. Herhangi bir açıklanamayan malvarlığı artışı ispat edilsin derhal istifa ederim. Bu araç da bana ait değildir. İstanbul'da oturan bir arkadaşımıza aittir. Öncelikle İstanbul'a araçsız gittiğimde kullanmak; aynı zamanda ciddi rahatsızlıkları olan İstanbul'da oturan annemi acil durumlarda ben yokken hastaneye getirip götürmesi için tahsislerimden birini bu şekilde kullandım. Olayın özeti budur." dedi. Bu tartışmayla birlikte milletvekillerine 3 adet TBMM araç kartı birden tahsis edilmesi yeniden gündeme geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da, Çelebi'nin bir iş insanına TBMM Araç Kartını vermesiyle ilgili konuştu. Kurtulmuş şunları söyledi: "Ben kendi çocuklarıma bile TBMM kartı vermedim, verdirtmedim. Herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi lazım. Meclis'in saygınlığını korumak gerekiyor. Bu konuda özel bir şey söylemek istemiyorum ama herkesin hassasiyetle üzerinde durması lazım. Milletvekillerini itibarsızlaştıracak şeylerden de kaçırmak lazım." 
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin TBMM Araç Kartı, İstanbul'da lüks bir araçta görüldü. Çelebi, "Annemi hastaneye getirip götürmesi için verdim" savunması yaparken, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş 'hassasiyet' göndermesi yaptı.

Geçtiğimiz hafta kullandığı araçla ilgili iddialarla gündeme gelen AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin TBMM araç kartı, son olarak İstanbul'da 45 milyon liralık araçta görüldü. Çelebi haklarından birini annesinin hastaneye götürülmesi için bu araçta kullandığını belirtirken konuya dair isim vermeden konuşan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, "Ben kendi çocuklarıma bile TBMM kartı vermedim, verdirtmedim. Herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi lazım" ifadelerini kullandı.

Araç bana ait değil
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin lüks bir araç kullandığı iddialarıyla başlayan tartışma sürüyor. Son olarak Çelebi'nin TBMM araç kartının İstanbul'da 45 milyon liralık bir araçta görülmesi tansiyonu yükseltti. Açıklama yapan Çelebi, "Kendi aracım Skoda ve ödemesi devam etmektedir. Herhangi bir açıklanamayan malvarlığı artışı ispat edilsin derhal istifa ederim. Bu araç da bana ait değildir. İstanbul'da oturan bir arkadaşımıza aittir. Öncelikle İstanbul'a araçsız gittiğimde kullanmak; aynı zamanda ciddi rahatsızlıkları olan İstanbul'da oturan annemi acil durumlarda ben yokken hastaneye getirip götürmesi için tahsislerimden birini bu şekilde kullandım. Olayın özeti budur." dedi.

Bu tartışmayla birlikte milletvekillerine 3 adet TBMM araç kartı birden tahsis edilmesi yeniden gündeme geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da, Çelebi'nin bir iş insanına TBMM Araç Kartını vermesiyle ilgili konuştu. Kurtulmuş şunları söyledi: "Ben kendi çocuklarıma bile TBMM kartı vermedim, verdirtmedim. Herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi lazım. Meclis'in saygınlığını korumak gerekiyor. Bu konuda özel bir şey söylemek istemiyorum ama herkesin hassasiyetle üzerinde durması lazım. Milletvekillerini itibarsızlaştıracak şeylerden de kaçırmak lazım." 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.