Kuzey Makedonya'da Türklerin Sesi Daha Gür Çıkacak

DIŞ HABERLER/DÜNYA (wep haberi ) - | 10.05.2024 - 14:48, Güncelleme: 10.05.2024 - 14:48 1204 kez okundu.
 

Kuzey Makedonya'da Türklerin Sesi Daha Gür Çıkacak

Kuzey Makedonya'da 8 Mayıs günü gerçekleşen genel seçimlerde farklı partilerden 4 Türk milletvekili parlamentoya gidi.
İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Birol Özkardeşler konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi "Kuzey Makedonya'da gerçekleşen genel seçimlerde farklı partilerden 4 soydaşımız milletvekili seçilerek parlamentoya girdiler. Öncelikle milletvekili seçilen soydaşlarımızı kutlar , başarılarının devamını dileriz. Hükümet kurulması sonrası Türk Milletvekili sayısının bir kişi artması ihtimalini de düşünecek olursak Kuzey Makedonya'da soydaşlarımız ilk defa 5 milletvekili ile temsil edilecek.Seçim öncesi belirttiğimiz gibi soydaş milletvekillerimizden K.Makedonya Türklüğü,Türkiye ile ilişkilerin her alanda geliştirilmesi ve vatandaşlıkla ilgili belirsizliğin giderilmesi konusunda birlikte ve organize olmaları en büyük beklentimiz''. Soydaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtir, Kuzey Makedonya'da Cumhurbaşkanı seçilen Gordona Silyanovska Davkova ile kurulacak hükümete başarılar dileriz
Kuzey Makedonya'da 8 Mayıs günü gerçekleşen genel seçimlerde farklı partilerden 4 Türk milletvekili parlamentoya gidi.
İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Birol Özkardeşler konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi "Kuzey Makedonya'da gerçekleşen genel seçimlerde farklı partilerden 4 soydaşımız milletvekili seçilerek parlamentoya girdiler. Öncelikle milletvekili seçilen soydaşlarımızı kutlar , başarılarının devamını dileriz. Hükümet kurulması sonrası Türk Milletvekili sayısının bir kişi artması ihtimalini de düşünecek olursak Kuzey Makedonya'da soydaşlarımız ilk defa 5 milletvekili ile temsil edilecek.Seçim öncesi belirttiğimiz gibi soydaş milletvekillerimizden K.Makedonya Türklüğü,Türkiye ile ilişkilerin her alanda geliştirilmesi ve vatandaşlıkla ilgili belirsizliğin giderilmesi konusunda birlikte ve organize olmaları en büyük beklentimiz''.

Soydaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtir, Kuzey Makedonya'da Cumhurbaşkanı seçilen Gordona Silyanovska Davkova ile kurulacak hükümete başarılar dileriz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.