Kılıçdaroğlu: Akşener’e Saygısızlık Yapmış Olurum

GÜNDEM/GÜNCEL (BHA) - Birlik Haber Ajansı | 28.08.2023 - 17:06, Güncelleme: 28.08.2023 - 17:14 1140+ kez okundu.
 

Kılıçdaroğlu: Akşener’e Saygısızlık Yapmış Olurum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in eleştirilerilerine yönelik, "Akşener'in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener'e saygısızlık, nezaketsizlik yapmış olurum." dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazeteye verdiği röportajda Gazeteci Miyase İlknur’un sorularını yanıtladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Biz önce millet, önce memleket dedik. Ama ‘önce şahsım, önce ben’ diyenlerle uğraştık. Biz milletimizin geleceği için şahsi çıkarlarımızdan vazgeçtik ama koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık.” diyerek muhalefeti hedef aldığı sözlerine Kılıçdaroğlu, ”Sayın Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener’e saygısızlık yapmış olurum, nezaketsizlik yapmış olurum.” cevabını verdi. Kılıçdaroğlu ayrıca, 2024 yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, “2019 yerel seçimleri muhalefet için büyük kazanımlar getirdi. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya gibi önemli şehirler kazanıldı. İYİ Parti ile yapılan işbirliği bu başarının en önemli sebeplerinden biri oldu. Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin desteği de kıymetliydi. Adaylarımız sadece ittifak partilerinin değil, o şehirlerde yaşayan herkesin oyunu hedefledi. Parti ayrımı yapmaksızın herkesin desteğini kazandık. CHP’li belediye başkanlarının performansı da oldukça olumlu. 2024 yerel seçimlerinde bu başarıyı daha da artıracağımıza inanıyorum. Yeni illeri ve büyükşehirleri kazanmayı hedefliyoruz.” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmenin ardından yapılan sandık boykotu çağrılarına ilişkin olarak Kılıçdaroğlu, “Geleceğe odaklanmak ve demokrasiyi savunmak önemlidir. Zor koşullarda, otoriter bir ortamda seçimlere girdik. Ancak günlük kızgınlıkların ve küskünlüklerin demokrasiyi desteklemeyen bir tavır oluşturacağını düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.  
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in eleştirilerilerine yönelik, "Akşener'in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener'e saygısızlık, nezaketsizlik yapmış olurum." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazeteye verdiği röportajda Gazeteci Miyase İlknur’un sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Biz önce millet, önce memleket dedik. Ama ‘önce şahsım, önce ben’ diyenlerle uğraştık. Biz milletimizin geleceği için şahsi çıkarlarımızdan vazgeçtik ama koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık.” diyerek muhalefeti hedef aldığı sözlerine Kılıçdaroğlu, ”Sayın Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener’e saygısızlık yapmış olurum, nezaketsizlik yapmış olurum.” cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, 2024 yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, “2019 yerel seçimleri muhalefet için büyük kazanımlar getirdi. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya gibi önemli şehirler kazanıldı. İYİ Parti ile yapılan işbirliği bu başarının en önemli sebeplerinden biri oldu. Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin desteği de kıymetliydi. Adaylarımız sadece ittifak partilerinin değil, o şehirlerde yaşayan herkesin oyunu hedefledi. Parti ayrımı yapmaksızın herkesin desteğini kazandık. CHP’li belediye başkanlarının performansı da oldukça olumlu. 2024 yerel seçimlerinde bu başarıyı daha da artıracağımıza inanıyorum. Yeni illeri ve büyükşehirleri kazanmayı hedefliyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmenin ardından yapılan sandık boykotu çağrılarına ilişkin olarak Kılıçdaroğlu, “Geleceğe odaklanmak ve demokrasiyi savunmak önemlidir. Zor koşullarda, otoriter bir ortamda seçimlere girdik. Ancak günlük kızgınlıkların ve küskünlüklerin demokrasiyi desteklemeyen bir tavır oluşturacağını düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.