Karşıyaka'da sürdürülebilir enerji kaynakları 3 kat arttı

ENERJİ/MADEN 06.02.2024 - 12:52, Güncelleme: 06.02.2024 - 12:52 1751+ kez okundu.
 

Karşıyaka'da sürdürülebilir enerji kaynakları 3 kat arttı

Karşıyaka Belediyesi, karbon ayak izini azaltmaya yönelik çalışmaları kapsamında sürdürülebilir enerji kaynaklarını 3 kat attırarak bin 490 kWh’ye yükseltmeyi başaran ilçelerden birisi oldu.
Karşıyaka’da sürdürülebilir enerji kapsamında yapılan çalışmalarda yeni bir rekor yakalandı. Karşıyaka’da karbon ayak izini azaltmayı amaçlayan projede gelinen son noktada Güneş Enerji Santralleri'nden (GES) 3 kat daha fazla güç elde edildi. Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen sürdürülebilir enerji yatırımlarıyla bugün Karşıyaka’da bin 490 kWh'lık güce ulaşılarak büyük bir başarı elde edildi. Sürdürülebilir  enerji kaynaklarının daha da artması için çalışmaların devam edeceği ve Karşıyaka’nın daha da güçlü enerjiye sahip olacağı hedefi belirlendi. Karşıyaka Belediyesi'nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sürdürülebilir enerji kaynaklarına yöneliyor, karbon ayak izimizi azaltıyoruz… Bu anlayışla Güneş Enerji Santrali’nin kapasitesini 3 kat artırarak 1490 kWh gücüne ulaştırdık. İzmir’de bir ilçe belediyesi bünyesindeki en büyük GES olma özelliğini taşıyan santralimizde 2023 yılında 6.598.323 lira değerinde elektrik ürettik, toplam elektrik ihtiyacımızın 4’te 1’ini karşıladık. 2030 yılına kadar yatırımımızı devam ettirerek kendi elektrik ihtiyacımızın tamamını üreten bir belediye haline geleceğiz. Hem doğanın korunmasına hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamayı sürdüreceğiz."
Karşıyaka Belediyesi, karbon ayak izini azaltmaya yönelik çalışmaları kapsamında sürdürülebilir enerji kaynaklarını 3 kat attırarak bin 490 kWh’ye yükseltmeyi başaran ilçelerden birisi oldu.

Karşıyaka’da sürdürülebilir enerji kapsamında yapılan çalışmalarda yeni bir rekor yakalandı. Karşıyaka’da karbon ayak izini azaltmayı amaçlayan projede gelinen son noktada Güneş Enerji Santralleri'nden (GES) 3 kat daha fazla güç elde edildi.

gfk5-k-xkaaj77c.jpg

Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen sürdürülebilir enerji yatırımlarıyla bugün Karşıyaka’da bin 490 kWh'lık güce ulaşılarak büyük bir başarı elde edildi. Sürdürülebilir  enerji kaynaklarının daha da artması için çalışmaların devam edeceği ve Karşıyaka’nın daha da güçlü enerjiye sahip olacağı hedefi belirlendi.

gfk5-3lweair1xm.jpg

Karşıyaka Belediyesi'nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sürdürülebilir enerji kaynaklarına yöneliyor, karbon ayak izimizi azaltıyoruz… Bu anlayışla Güneş Enerji Santrali’nin kapasitesini 3 kat artırarak 1490 kWh gücüne ulaştırdık. İzmir’de bir ilçe belediyesi bünyesindeki en büyük GES olma özelliğini taşıyan santralimizde 2023 yılında 6.598.323 lira değerinde elektrik ürettik, toplam elektrik ihtiyacımızın 4’te 1’ini karşıladık. 2030 yılına kadar yatırımımızı devam ettirerek kendi elektrik ihtiyacımızın tamamını üreten bir belediye haline geleceğiz. Hem doğanın korunmasına hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamayı sürdüreceğiz."

gfk5-fdwyaabvts.jpg

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.