İZMİRLİ KADIN KAPTANLAR DENİZCİLİKTE ÖNCÜ ROL OYNUYOR!

EGE HABERLERİ 12.01.2024 - 15:45, Güncelleme: 12.01.2024 - 15:45 4071+ kez okundu.
 

İZMİRLİ KADIN KAPTANLAR DENİZCİLİKTE ÖNCÜ ROL OYNUYOR!

Dünyaca ünlü kruvaziyer gemilerinde kaptanlık yapan İzmirli Hande İpek Yamanel ve İrem Düzdaban, denizcilik sektöründe kadınlara ilham kaynağı oluyor
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, Virgin Voyages firmasında 3. kaptan olarak görev yapan Yamanel ve Celebrity Cruises firmasında 1. Kaptan olarak çalışan Düzdaban, İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk'e ziyarette bulundu. Yamanel, ziyaret sırasında kaptanlık kariyerine dair deneyimlerini paylaşarak, kadın zabitlerin sayısının artmasının önemine vurgu yaptı. Kruvaziyer gemilerinde 2021 yılında göreve başladığını belirten Yamanel, kadın zabitlerin sayısını artırarak öncü olduklarını söyledi. Denizcilik sektörünün geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirten Yamanel, gençlere örnek olmayı umut ettiğini ifade etti. Öte yandan, denizcilik sektörünün zorluğuna dikkat çeken İrem Düzdaban, denizciliğin "erkek egemen bir dünya" olduğunu belirterek, bu alanda başarılı olmanın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ise kadın kaptanların sektörde önemli bir rol üstlendiğini ve gençlere ilham kaynağı olduklarını belirterek, onlarla gurur duyduklarını dile getirdi.  
Dünyaca ünlü kruvaziyer gemilerinde kaptanlık yapan İzmirli Hande İpek Yamanel ve İrem Düzdaban, denizcilik sektöründe kadınlara ilham kaynağı oluyor

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, Virgin Voyages firmasında 3. kaptan olarak görev yapan Yamanel ve Celebrity Cruises firmasında 1. Kaptan olarak çalışan Düzdaban, İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk'e ziyarette bulundu.

Yamanel, ziyaret sırasında kaptanlık kariyerine dair deneyimlerini paylaşarak, kadın zabitlerin sayısının artmasının önemine vurgu yaptı. Kruvaziyer gemilerinde 2021 yılında göreve başladığını belirten Yamanel, kadın zabitlerin sayısını artırarak öncü olduklarını söyledi. Denizcilik sektörünün geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirten Yamanel, gençlere örnek olmayı umut ettiğini ifade etti.

Öte yandan, denizcilik sektörünün zorluğuna dikkat çeken İrem Düzdaban, denizciliğin "erkek egemen bir dünya" olduğunu belirterek, bu alanda başarılı olmanın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ise kadın kaptanların sektörde önemli bir rol üstlendiğini ve gençlere ilham kaynağı olduklarını belirterek, onlarla gurur duyduklarını dile getirdi.
 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.