İzmir Şehir Hastanesi hizmet için gün sayıyor

SAĞLIK 27.09.2023 - 09:06, Güncelleme: 27.09.2023 - 09:12 2018+ kez okundu.
 

İzmir Şehir Hastanesi hizmet için gün sayıyor

Ege Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin dördüncü büyük hastanesi olma özelliğini taşıyan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde açılış için gün sayılıyor.
Hastanenin 29 Eylül Cuma günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek program sonrasında hizmet vermeye başlaması bekleniyor. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, hastanedeki son hazırlıkları yerinde inceledi. İzmir olarak çok büyük bir gururu yaşadıklarını dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, "Yaparsa AK Parti yapar dedik. Sağlık alanında ülkemizin her köşesine dünya standartlarını ulaştırmaya çalıştığımız, hedeflediğimiz kriterler doğrultusunda çok güzel çalışmalara imza attık. Göreve geldiğimiz ilk günden beri milletimize verdiğimiz sözler vardı. 21 yıllık süreçte bu sözleri teker teker yerine getirdik. Vatandaşlarımızla da ileriki hedeflerimiz doğrultusunda sözleşmeye devam ediyoruz" dedi.   GÜNDE 70 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK BAYRAKLI Şehir Hastanesi 628 bin metrekare kapalı alan ve 120 bin metrekare oturum alanına sahip. 367'i yoğun bakım yatağı olmak üzere 2 bin 60 yatak kapasitesi, 54 ameliyathane, 456 poliklinik odası ile hizmet verecek olan hastanede, 300 yataklı 85 bin metrekarelik fizik tedavi hastanesi, 100 yataklı 25 bin metrekarelik yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi yer alacak. Hastane günde ortalama 70 bin kişiye hizmet verecek. 2 HELİPORT SAHASI HASTANEDE 4 bin 828 araç kapasiteli 20 bin metrekarelik açık otopark ve 165 bin metrekarelik kapalı otopark bulunacak. Bunun yanında 2 heliport sahası yer alacak. Hastanede tıbbi hizmetlerin yanı sıra biri 480, diğeri 100 kişilik konferans salonu ve 15-20 kişilik 105 adet toplantı odası planlandı. Çoğunluğu tek kişilik odalardan oluşan hastanede en fazla iki kişilik odalar bulunacak. Son deprem yönetmeliğine göre yapılan hastanede 1301'de deprem izolatörü yer alıyor.
Ege Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin dördüncü büyük hastanesi olma özelliğini taşıyan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde açılış için gün sayılıyor.

Hastanenin 29 Eylül Cuma günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek program sonrasında hizmet vermeye başlaması bekleniyor. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, hastanedeki son hazırlıkları yerinde inceledi. İzmir olarak çok büyük bir gururu yaşadıklarını dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, "Yaparsa AK Parti yapar dedik. Sağlık alanında ülkemizin her köşesine dünya standartlarını ulaştırmaya çalıştığımız, hedeflediğimiz kriterler doğrultusunda çok güzel çalışmalara imza attık. Göreve geldiğimiz ilk günden beri milletimize verdiğimiz sözler vardı. 21 yıllık süreçte bu sözleri teker teker yerine getirdik. Vatandaşlarımızla da ileriki hedeflerimiz doğrultusunda sözleşmeye devam ediyoruz" dedi.

 

GÜNDE 70 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK

BAYRAKLI Şehir Hastanesi 628 bin metrekare kapalı alan ve 120 bin metrekare oturum alanına sahip. 367'i yoğun bakım yatağı olmak üzere 2 bin 60 yatak kapasitesi, 54 ameliyathane, 456 poliklinik odası ile hizmet verecek olan hastanede, 300 yataklı 85 bin metrekarelik fizik tedavi hastanesi, 100 yataklı 25 bin metrekarelik yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi yer alacak. Hastane günde ortalama 70 bin kişiye hizmet verecek.

2 HELİPORT SAHASI

HASTANEDE 4 bin 828 araç kapasiteli 20 bin metrekarelik açık otopark ve 165 bin metrekarelik kapalı otopark bulunacak. Bunun yanında 2 heliport sahası yer alacak. Hastanede tıbbi hizmetlerin yanı sıra biri 480, diğeri 100 kişilik konferans salonu ve 15-20 kişilik 105 adet toplantı odası planlandı. Çoğunluğu tek kişilik odalardan oluşan hastanede en fazla iki kişilik odalar bulunacak. Son deprem yönetmeliğine göre yapılan hastanede 1301'de deprem izolatörü yer alıyor.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.