İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin girişimcilik projesine AB’den milyonluk destek

FİNANS/EKONOMİ (HM) - Haber Merkezi | 28.05.2025 - 11:03, Güncelleme: 28.05.2025 - 11:03 1003 kez okundu.
 

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin girişimcilik projesine AB’den milyonluk destek

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin liderliğinde yürütülecek, yaratıcı endüstrilere odaklı girişimcilik projesi IDEAL, Avrupa Birliği’nden 1.4 milyon euro hibe aldı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Avrupa Birliği’nin prestijli araştırma ve inovasyon desteklerinden biri olan EIT-HEI programı kapsamında, İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya’dan eğitim kurumlarıyla birlikte hazırladığı “IDEAL” projesiyle büyük bir başarıya imza attı. 1.4 milyon euro fonla desteklenen proje, İzmir’i inovasyon ve girişimcilikte Avrupa düzeyine taşımayı hedefliyor. 4 ÜLKEDEN ORTAKLIK, 1.4 MİLYON EUROLUK FON İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya’nın da dahil olduğu çok uluslu “Yaratıcı Endüstriler için Yenilik Odaklı Girişimcilik ve Akademik Öğrenme (IDEAL)” projesi, Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü’nün (EIT) 55 ülkeden 1480 başvuru arasından seçilen 47 projesinden biri oldu. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, “Bu proje, üniversitemizin stratejik vizyonunun doğruluğunu ve Avrupa düzeyindeki rekabetçiliğini bir kez daha kanıtlamıştır” dedi. GİRİŞİMCİLİK ÜNİVERSİTE DERSİ OLACAK Projenin yürütücülüğünü Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Doç. Dr. Arzu Vuruşkan üstlenirken, girişimcilik İEÜ müfredatına ders olarak entegre edilecek. 25 ay sürecek proje kapsamında yükseköğretimde girişimcilik ekosistemi güçlendirilecek, diğer Avrupa üniverselerinin uygulamaları da analiz edilerek model oluşturulacak. 800 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK Proje kapsamında, öğrenciler, akademisyenler ve genç girişimcilerden oluşan yaklaşık 800 kişiye eğitim ve mentorluk sağlanacak. Girişimcilerin ulusal ve uluslararası pazarda markalaşması ve yaygın etki oluşturması hedefleniyor. YENİLİKÇİ KÜLTÜREL ENDÜSTRİLERE KATKI Proje, dijital moda, medya, tasarım ve kültürel yaratıcı endüstrilere odaklanarak bu alanlarda İzmir’den Avrupa’ya yayılan bir dönüşüm modeli sunacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi aynı zamanda girişimcilik ve kuluçka süreçleriyle ilgili iş paketinin yürütücüsü olacak. Doç. Dr. Arzu Vuruşkan, "Bu proje, bölgesel yenilikçilik kapasitesinin artmasına, yeni girişimlerin desteklenmesine ve üniversitelerin rekabetçiliğinin gelişmesine katkı sağlayacak" dedi. STRATEJİK BİR KAZANIM İEÜ Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Onur Kanyılmaz ise, "IDEAL, yalnızca akademik bir proje değil; üniversite-şehir iş birliğini pekiştiren, topluma ve ekonomiye somut katkı sunacak stratejik bir hamledir" ifadelerini kullandı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin liderliğinde yürütülecek, yaratıcı endüstrilere odaklı girişimcilik projesi IDEAL, Avrupa Birliği’nden 1.4 milyon euro hibe aldı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Avrupa Birliği’nin prestijli araştırma ve inovasyon desteklerinden biri olan EIT-HEI programı kapsamında, İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya’dan eğitim kurumlarıyla birlikte hazırladığı “IDEAL” projesiyle büyük bir başarıya imza attı. 1.4 milyon euro fonla desteklenen proje, İzmir’i inovasyon ve girişimcilikte Avrupa düzeyine taşımayı hedefliyor.

4 ÜLKEDEN ORTAKLIK, 1.4 MİLYON EUROLUK FON
İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya’nın da dahil olduğu çok uluslu “Yaratıcı Endüstriler için Yenilik Odaklı Girişimcilik ve Akademik Öğrenme (IDEAL)” projesi, Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü’nün (EIT) 55 ülkeden 1480 başvuru arasından seçilen 47 projesinden biri oldu.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, “Bu proje, üniversitemizin stratejik vizyonunun doğruluğunu ve Avrupa düzeyindeki rekabetçiliğini bir kez daha kanıtlamıştır” dedi.

GİRİŞİMCİLİK ÜNİVERSİTE DERSİ OLACAK
Projenin yürütücülüğünü Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Doç. Dr. Arzu Vuruşkan üstlenirken, girişimcilik İEÜ müfredatına ders olarak entegre edilecek. 25 ay sürecek proje kapsamında yükseköğretimde girişimcilik ekosistemi güçlendirilecek, diğer Avrupa üniverselerinin uygulamaları da analiz edilerek model oluşturulacak.

800 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK
Proje kapsamında, öğrenciler, akademisyenler ve genç girişimcilerden oluşan yaklaşık 800 kişiye eğitim ve mentorluk sağlanacak. Girişimcilerin ulusal ve uluslararası pazarda markalaşması ve yaygın etki oluşturması hedefleniyor.

YENİLİKÇİ KÜLTÜREL ENDÜSTRİLERE KATKI
Proje, dijital moda, medya, tasarım ve kültürel yaratıcı endüstrilere odaklanarak bu alanlarda İzmir’den Avrupa’ya yayılan bir dönüşüm modeli sunacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi aynı zamanda girişimcilik ve kuluçka süreçleriyle ilgili iş paketinin yürütücüsü olacak.

Doç. Dr. Arzu Vuruşkan, "Bu proje, bölgesel yenilikçilik kapasitesinin artmasına, yeni girişimlerin desteklenmesine ve üniversitelerin rekabetçiliğinin gelişmesine katkı sağlayacak" dedi.

STRATEJİK BİR KAZANIM
İEÜ Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Onur Kanyılmaz ise, "IDEAL, yalnızca akademik bir proje değil; üniversite-şehir iş birliğini pekiştiren, topluma ve ekonomiye somut katkı sunacak stratejik bir hamledir" ifadelerini kullandı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.