İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yarı çıplak eylem yaptılar!

GÜNDEM/GÜNCEL 15.09.2023 - 14:27, Güncelleme: 15.09.2023 - 14:27 1280+ kez okundu.
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yarı çıplak eylem yaptılar!

İzmir'de S plaka mağdurları, Danıştay tarafından iptal edilen ihalenin ardından yarı çıplak soyunarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti. Eylemin ardından Başkan Soyer esnafı odasında dinleyerek çözüm için talimat verdi.
Habergündemim - İzmir'de bir grup esnaf, Danıştay tarafından iptal edilen "S plaka" ihalesi nedeniyle mağdur edildiklerini ileri sürdü. Belediye binası önünde yarı çıplak eylem yapan S plaka mağdurlarının direnişi karşılık buldu. Eylemin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, servis esnafından iki sözcüyü odasında kabul ederek sorunlarını dinledi. Görüşmeye giden esnaflar görüşmenin sonucunda sorunların çözümü için söz aldığını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı’ya konu ile ilgili talimat verdiğini belirtti. Eylemin ardından servis esnaflarından Mehmet Can Dağdeviren, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer’e güvenerek plakaları aldıklarını ve maalesef çukura atıldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı;  “Bu çukurdan çıkmamız için ne dediler biliyor musunuz? ‘İşinizi çözemiyoruz, iktidar partisi çözsün’ dediler. Bir belediye bu kadar aciz duruma düşebilir mi? İnsanlar bu plakaları evlerin, bahçelerini ve arabalarını satarak aldılar. 2020 yılında verdiğimiz 400 bin lirayı geri vereceklermiş, biz o para ile şimdi evlerimizin kapısını, arabalarımızın tekerleğini alamayız.  Bir ay önce yine ihale yaptılar, o da patladı. 125 mağdur daha geliyor, göreceksiniz. Biz paranın peşinde değiliz, biz gerekirse buradan Ankara’ya yürüyeceğiz, gerekirse açlık grevine başlayacağız. Biz çoluğumuzun çocuğumuzun hakkını bunlara hibe etmeyeceğiz.” Belediyenin encümen kararı olmadığından dolayı 3 ay sonra plakalılarının iptal edildiğini söyleyen Dağdeviren, “İptal olduktan sonra belediyeden paramızı almaya çalıştık ama belediyede para olmadığı için paraları bize veremedi. Mecburen ikinci ihaleye girmek zorunda kaldık. İkinci ihaleye girdik evi bahçesini satan altınlarını bozduran oldu. Çoluğunun çocuğunun geleceğini bu plakaya yatırarak bu plakaları aldık. İki sene sonra şimdiki oda başkanı Erdem Mert’in açtığı dava sonuçlanıyor. Dava sürecinde belediye kesinlikle bir bilgi vermiyor. Bir gün Facebook canlı yayında plakaların iptal edildiğini öğrendik. Belediyeye gittik. Bize rahat olun öyle bir tebligat gelmedi dediler. Belediyenin internet sitesinden açıklama yaptılar esnafımızı mağdur etmeyeceğiz diye. Bunu cumhurbaşkanlığı seçim süreci olduğu için demişler. Seçim süreci bittikten sonra ertesi günü plakaların toplanması için imzalar atılıyor. Belediyeye gidip geliyoruz bize güvenin diyorlar. Plakaları teslim edeceğiz bu iş çözeceğiz dediler. Eksikliklerin giderileceğini söylediler. Belediye kiralık plaka çıkarttı. Kiralık plakayı 2 milyona çıkarttı. En son geçen haftaya kadar çalışmaya devam edeceksiniz dediler. 2020 yılında yatırdığınız 400 bin liraları vereceğiz. Siz yolunuza biz yolumuza dediler. Bu hak mı hukuk mu adalet mi? 2020 yılında ki bu 400 bin liralar ile plakanın şu anki değeri 4 milyon paranın değil plakaların peşindeyiz” diye konuştu.  
İzmir'de S plaka mağdurları, Danıştay tarafından iptal edilen ihalenin ardından yarı çıplak soyunarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti. Eylemin ardından Başkan Soyer esnafı odasında dinleyerek çözüm için talimat verdi.

Habergündemim -

İzmir'de bir grup esnaf, Danıştay tarafından iptal edilen "S plaka" ihalesi nedeniyle mağdur edildiklerini ileri sürdü. Belediye binası önünde yarı çıplak eylem yapan S plaka mağdurlarının direnişi karşılık buldu. Eylemin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, servis esnafından iki sözcüyü odasında kabul ederek sorunlarını dinledi. Görüşmeye giden esnaflar görüşmenin sonucunda sorunların çözümü için söz aldığını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı’ya konu ile ilgili talimat verdiğini belirtti.

Eylemin ardından servis esnaflarından Mehmet Can Dağdeviren, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer’e güvenerek plakaları aldıklarını ve maalesef çukura atıldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı; 

“Bu çukurdan çıkmamız için ne dediler biliyor musunuz? ‘İşinizi çözemiyoruz, iktidar partisi çözsün’ dediler. Bir belediye bu kadar aciz duruma düşebilir mi? İnsanlar bu plakaları evlerin, bahçelerini ve arabalarını satarak aldılar. 2020 yılında verdiğimiz 400 bin lirayı geri vereceklermiş, biz o para ile şimdi evlerimizin kapısını, arabalarımızın tekerleğini alamayız.  Bir ay önce yine ihale yaptılar, o da patladı. 125 mağdur daha geliyor, göreceksiniz. Biz paranın peşinde değiliz, biz gerekirse buradan Ankara’ya yürüyeceğiz, gerekirse açlık grevine başlayacağız. Biz çoluğumuzun çocuğumuzun hakkını bunlara hibe etmeyeceğiz.”

Belediyenin encümen kararı olmadığından dolayı 3 ay sonra plakalılarının iptal edildiğini söyleyen Dağdeviren, “İptal olduktan sonra belediyeden paramızı almaya çalıştık ama belediyede para olmadığı için paraları bize veremedi. Mecburen ikinci ihaleye girmek zorunda kaldık. İkinci ihaleye girdik evi bahçesini satan altınlarını bozduran oldu. Çoluğunun çocuğunun geleceğini bu plakaya yatırarak bu plakaları aldık. İki sene sonra şimdiki oda başkanı Erdem Mert’in açtığı dava sonuçlanıyor. Dava sürecinde belediye kesinlikle bir bilgi vermiyor. Bir gün Facebook canlı yayında plakaların iptal edildiğini öğrendik. Belediyeye gittik. Bize rahat olun öyle bir tebligat gelmedi dediler. Belediyenin internet sitesinden açıklama yaptılar esnafımızı mağdur etmeyeceğiz diye. Bunu cumhurbaşkanlığı seçim süreci olduğu için demişler. Seçim süreci bittikten sonra ertesi günü plakaların toplanması için imzalar atılıyor. Belediyeye gidip geliyoruz bize güvenin diyorlar. Plakaları teslim edeceğiz bu iş çözeceğiz dediler. Eksikliklerin giderileceğini söylediler. Belediye kiralık plaka çıkarttı. Kiralık plakayı 2 milyona çıkarttı. En son geçen haftaya kadar çalışmaya devam edeceksiniz dediler. 2020 yılında yatırdığınız 400 bin liraları vereceğiz. Siz yolunuza biz yolumuza dediler. Bu hak mı hukuk mu adalet mi? 2020 yılında ki bu 400 bin liralar ile plakanın şu anki değeri 4 milyon paranın değil plakaların peşindeyiz” diye konuştu.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.