İTB ELİDAŞ yatırım kapasitesini doldurdu

İŞ DÜNYASI/SEKTÖRLER 14.12.2022 - 10:51, Güncelleme: 14.12.2022 - 10:51 1175+ kez okundu.
 

İTB ELİDAŞ yatırım kapasitesini doldurdu

Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) yeni yatırımla kapasitesini ikiye katlamasına rağmen yüzde yüz doluluğa ulaştı.
Ülkemizde ilk defa lisanslı depoculukta pamuk ile depolama ve elektronik ürün senedi üretmek üzere İzmir Ticaret Borsası (İTB) önderliğinde kurulan Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) yeni yatırımla kapasitesini ikiye katlamasına rağmen yüzde yüz doluluğa ulaştı. İzmir Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin (ELİDAŞ) 2011 yılında İzmir Ticaret Borsası önderliğinde, 19 kurumsal ortak tarafından Türkiye’de lisanslı depoculuk sisteminin ve pamuk ticaretinin geliştirilmesi amacıyla kurulduğunu ve oluşturduğu elektronik ürün senetleri (ELÜS) ile sektöre etkin bir ticaret olanağı sunduğunu belirterek, Türkiye’nin ilk lisanslı pamuk deposu ELİDAŞ’ın bu yıl yapmış olduğu yeni yatırımla iki katına çıkardığı kapasitesi de dahil olmak üzere, bu hafta itibariyle yüzde 100 doluluğa ulaştığını açıkladı. Ülkemizde, pamuk alanındaki ilk lisanslı deposu olan ELİDAŞ, aynı zamanda ürün senetlerini elektronik olarak oluşturan ilk depo olma özelliğini taşıyor. İlklerin öncüsü ELİDAŞ’ın kapasite arttırımı ile inşa ettiği yeni deposu, 20 Eylül 2022 tarihinde bizzat TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla, Bakanlık, TOBB, şirket ortakları, iş ve siyaset dünyasından temsilcilerden üreticilere kadar oldukça geniş bir kitlenin katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete girmişti. 2011 yılında Türkiye’deki ilk pamuk lisanslı deposunu hizmete sunarak hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirten İzmir Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, “ELİDAŞ; İzmir Ticaret Borsası başta olmak üzere, diğer ticaret borsaları, üretici birlikleri ve finans kurumlarından oluşan mevcut 17 ortaklı yapısı ile bugün ‘kazan kazan’ ekosistemlerinin en başarılı örneklerinden biridir. 2011’de çıktığımız bu yolda artık çok daha sağlam adımlarla yürürken, bu sistemin tüm unsurları planlanarak hayata geçirilmesinde ELİDAŞ olarak rol model olduğumuzu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bu sezon yine kapılarımızı şimdilik kaydıyla kapatıyoruz ama yeni depomuzla birlikte ve artan kapasitemizle önümüzdeki sezonlarda da hizmet vermeye ve üreticilerimize yeni imkânlar sağlamaya devam edeceğiz. Bugün iftiharla ve mutlulukla sizinle paylaşıyoruz ki 20 Eylül’de açılışını yaptığımız ek tesislerimiz de dahil olmak üzere ELİDAŞ lisanslı depoculuk yüzde 100 doluluğa ulaşmıştır. Projenin başarıya ulaştığını görmek bizlere mutluluk veriyor.” dedi.
Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) yeni yatırımla kapasitesini ikiye katlamasına rağmen yüzde yüz doluluğa ulaştı.

Ülkemizde ilk defa lisanslı depoculukta pamuk ile depolama ve elektronik ürün senedi üretmek üzere İzmir Ticaret Borsası (İTB) önderliğinde kurulan Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) yeni yatırımla kapasitesini ikiye katlamasına rağmen yüzde yüz doluluğa ulaştı.

İzmir Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin (ELİDAŞ) 2011 yılında İzmir Ticaret Borsası önderliğinde, 19 kurumsal ortak tarafından Türkiye’de lisanslı depoculuk sisteminin ve pamuk ticaretinin geliştirilmesi amacıyla kurulduğunu ve oluşturduğu elektronik ürün senetleri (ELÜS) ile sektöre etkin bir ticaret olanağı sunduğunu belirterek, Türkiye’nin ilk lisanslı pamuk deposu ELİDAŞ’ın bu yıl yapmış olduğu yeni yatırımla iki katına çıkardığı kapasitesi de dahil olmak üzere, bu hafta itibariyle yüzde 100 doluluğa ulaştığını açıkladı.

Ülkemizde, pamuk alanındaki ilk lisanslı deposu olan ELİDAŞ, aynı zamanda ürün senetlerini elektronik olarak oluşturan ilk depo olma özelliğini taşıyor. İlklerin öncüsü ELİDAŞ’ın kapasite arttırımı ile inşa ettiği yeni deposu, 20 Eylül 2022 tarihinde bizzat TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla, Bakanlık, TOBB, şirket ortakları, iş ve siyaset dünyasından temsilcilerden üreticilere kadar oldukça geniş bir kitlenin katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete girmişti.

2011 yılında Türkiye’deki ilk pamuk lisanslı deposunu hizmete sunarak hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirten İzmir Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, “ELİDAŞ; İzmir Ticaret Borsası başta olmak üzere, diğer ticaret borsaları, üretici birlikleri ve finans kurumlarından oluşan mevcut 17 ortaklı yapısı ile bugün ‘kazan kazan’ ekosistemlerinin en başarılı örneklerinden biridir. 2011’de çıktığımız bu yolda artık çok daha sağlam adımlarla yürürken, bu sistemin tüm unsurları planlanarak hayata geçirilmesinde ELİDAŞ olarak rol model olduğumuzu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bu sezon yine kapılarımızı şimdilik kaydıyla kapatıyoruz ama yeni depomuzla birlikte ve artan kapasitemizle önümüzdeki sezonlarda da hizmet vermeye ve üreticilerimize yeni imkânlar sağlamaya devam edeceğiz. Bugün iftiharla ve mutlulukla sizinle paylaşıyoruz ki 20 Eylül’de açılışını yaptığımız ek tesislerimiz de dahil olmak üzere ELİDAŞ lisanslı depoculuk yüzde 100 doluluğa ulaşmıştır. Projenin başarıya ulaştığını görmek bizlere mutluluk veriyor.” dedi.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.