Sürekli çağrıda bulundu!

GÜNDEM/GÜNCEL 13.06.2022 - 15:37, Güncelleme: 13.06.2022 - 15:37 2202+ kez okundu.
 

Sürekli çağrıda bulundu!

İzmir’de toplu taşıma ücretlerine ard arda gelen zamlardan sonra, UKOME’de ilçe belediye başkanlarının oy kullanması tartışmalara neden olmuştu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Büyükşehir Belediyesi'ne dikkat çeken bir çağrıda bulundu.
EGEDESONSÖZ’ün haberine göre; Türkiye'de son dönemlerde gelen zamlar sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'de kent içi ulaşım ve su ücretlerine zam getirmiş, artı olarak ise her ay belirlenen ÜFE oranlarını zamlara endeksleyerek aylık otomatik zam getirilmesine karar vermişti. ESHOT, İZDENİZ, Metro, Tramvay ve İZBAN'da yeni zam oranlarını hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ile mahkemelik olmuştu. UKOME'den oy çokluğu ile geçen ilgili zam talebinde ilçe belediye başkanlarının da oy kullanması sonrası İZBAN'ın yapım sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yürüten ve yüzde 50 ortaklığı bulunan TCDD süreci mahkemeye taşımıştı. Süreç içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden herhangi bir açıklama gelmezken, TCDD ayrıca oy kullanan ilçe belediye başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında suç duyurusunda bulundu.   TABİİ Kİ ZAM YAPILABİLİR Gündemdeki tartışmaları SONSÖZ TV'de değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunurken, "İstanbul'da su konusunda bu çok tartışıldı... Bir çalışma yapılır ve maliyetler tabii ki yansıtılır. Bunu İzmir'de de yaşadık. Bir zam yapıldı ve ÜFE'ye bağlandı sonra... Bu kesinlikle yanlış. Grubumuz bunu mecliste dile getirdi. Geçmiş yılın zammını yapıp birde yeni zam yapıyorsunuz. Böyle bir yöntem yok. Demiryollarında da bu geçerli olunca mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı verdi. Getirsinler rakamları ve ortağı ile çalışsınlar. Sonra tabii ki zam yapılabilir. Enflasyonu bilerek, etraftaki spekülatörler gibi spekülatörlük yapmasın belediye. Haksız kazanç sağlayan tüccarlara benziyor belediye... Niye elde etmeniz gelirden fazlasını elde etmeye çalışıyorsunuz? Başlanamayan Buca Metrosu için öyle bir temel atma töreni yaptılar ki dünyanın parası ayrıldı. Oradaki açıkları buralardan kapatmak istiyorlar. Demiryollarının kendi mekanizması vardır oturup konuşsunlar. Bizler İzmir için her şeyi yapmaya hazırız ve yaptık da" dedi.
İzmir’de toplu taşıma ücretlerine ard arda gelen zamlardan sonra, UKOME’de ilçe belediye başkanlarının oy kullanması tartışmalara neden olmuştu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Büyükşehir Belediyesi'ne dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

EGEDESONSÖZ’ün haberine göre; Türkiye'de son dönemlerde gelen zamlar sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'de kent içi ulaşım ve su ücretlerine zam getirmiş, artı olarak ise her ay belirlenen ÜFE oranlarını zamlara endeksleyerek aylık otomatik zam getirilmesine karar vermişti.

ESHOT, İZDENİZ, Metro, Tramvay ve İZBAN'da yeni zam oranlarını hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ile mahkemelik olmuştu. UKOME'den oy çokluğu ile geçen ilgili zam talebinde ilçe belediye başkanlarının da oy kullanması sonrası İZBAN'ın yapım sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yürüten ve yüzde 50 ortaklığı bulunan TCDD süreci mahkemeye taşımıştı. Süreç içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden herhangi bir açıklama gelmezken, TCDD ayrıca oy kullanan ilçe belediye başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

TABİİ Kİ ZAM YAPILABİLİR

Gündemdeki tartışmaları SONSÖZ TV'de değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunurken, "İstanbul'da su konusunda bu çok tartışıldı... Bir çalışma yapılır ve maliyetler tabii ki yansıtılır. Bunu İzmir'de de yaşadık. Bir zam yapıldı ve ÜFE'ye bağlandı sonra... Bu kesinlikle yanlış. Grubumuz bunu mecliste dile getirdi. Geçmiş yılın zammını yapıp birde yeni zam yapıyorsunuz. Böyle bir yöntem yok. Demiryollarında da bu geçerli olunca mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı verdi. Getirsinler rakamları ve ortağı ile çalışsınlar. Sonra tabii ki zam yapılabilir. Enflasyonu bilerek, etraftaki spekülatörler gibi spekülatörlük yapmasın belediye. Haksız kazanç sağlayan tüccarlara benziyor belediye... Niye elde etmeniz gelirden fazlasını elde etmeye çalışıyorsunuz? Başlanamayan Buca Metrosu için öyle bir temel atma töreni yaptılar ki dünyanın parası ayrıldı. Oradaki açıkları buralardan kapatmak istiyorlar. Demiryollarının kendi mekanizması vardır oturup konuşsunlar. Bizler İzmir için her şeyi yapmaya hazırız ve yaptık da" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.