Son dakika: Toplu taşımada maske kararı!

GÜNDEM/GÜNCEL 30.05.2022 - 13:23, Güncelleme: 30.05.2022 - 13:23 1772+ kez okundu.
 

Son dakika: Toplu taşımada maske kararı!

Koronavirüse karşı alınan önemli tedbirlerden biri olan maske, 2 yılı aşkın süredir hayatımızdaydı. Son üç günün vaka sayıları göz önüne alınarak bir karar verildi. Bakan Koca açıklama yaptı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üç gün üst üste vaka sayılarının binin altına düşmesiyle toplu ulaşımda maske zorunluluğunun kalkacağını açıklamıştı. Bu kural açıklanan 29 Mayıs corona virüs verileriyle sağlanmış oldu ve toplu taşımada maske zorunluluğu sona erdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Koca, "Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000'in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa! Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz" dedi. Bakan Koca'nın açıklamasında da yer aldığı gibi hastanelerde maske zorunluluğu devam ediyor.
Koronavirüse karşı alınan önemli tedbirlerden biri olan maske, 2 yılı aşkın süredir hayatımızdaydı. Son üç günün vaka sayıları göz önüne alınarak bir karar verildi. Bakan Koca açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üç gün üst üste vaka sayılarının binin altına düşmesiyle toplu ulaşımda maske zorunluluğunun kalkacağını açıklamıştı.

Bu kural açıklanan 29 Mayıs corona virüs verileriyle sağlanmış oldu ve toplu taşımada maske zorunluluğu sona erdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Koca, "Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000'in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa! Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz" dedi.

Bakan Koca'nın açıklamasında da yer aldığı gibi hastanelerde maske zorunluluğu devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.