Hayvancılık sektörü can çekişiyor

08.04.2022 - 12:39, Güncelleme: 08.04.2022 - 13:15 2917+ kez okundu.
 

Hayvancılık sektörü can çekişiyor

CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, ''Besici yetiştiremiyor, kasap satamıyor, vatandaş alıp yiyemiyor'' dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz hayvancılık sektöründe yaşanan sıkıntılar ve ekonomik boyutları hakkında konuştu. Yılmaz, ''Hayvancılık sektörünün ana girdisi yemdir, yem fiyatları da son 1 yılda yüzde 60 arttı. Besiciler yem fiyatlarının artışından dolayı hayvanlarını kestirdi. Bu süreçte 'Süt' ön plana çıktı ancak yem fiyatlarının artması sadece süt sektörünü değil aynı zamanda et sektörünü de ciddi anlamda etkiliyor. Besici kestirdiği hayvanın yerine yenisini yetiştirmiyor. Et fiyatları insanların alım gücünü aştı. Adam hayvanı pahalıya mal ettiği için, yem fiyatları normalin çok üzerinde olduğu için bu hayvanı kestirdiğinde en azından maliyetini karşılaşın istiyor. Besicinin maliyeti asgari ücretlinin et alabilme gücünün ötesine geçiyor. Türkiye'de hayvancılık sektörü can çekişiyor" dedi. ''VATANDAŞ ET YİYEMİYOR'' Yaşanan krizin üretici tarafına da değinen Yılmaz,''Besici yetiştiremiyor, kasap satamıyor, vatandaş alıp yiyemiyor. Bugün etin kilosu 150 lira, asgari ücretin 4 bin 253 lira olduğu bir ülkede et 150 TL olmamalı, 150 lirayı aştı.150 TL'ye eti alacaksınız, sebzesi vesairesi bir öğünlük yemek ücreti 300-400 lira. Mümkün mü insanların bunu alıp yiyebilmesi. Kasap esnafı da çok zor durumda, kepenk kapatan var, personel çıkaran var, ne yapacak bu insanlar" dedi.
CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, ''Besici yetiştiremiyor, kasap satamıyor, vatandaş alıp yiyemiyor'' dedi.

Cumhuriy et Halk Partisi Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz hayvancılık sektöründe yaşanan sıkıntılar ve ekonomik boyutları hakkında konuştu.

Yılmaz, '' Hayvancılık sektörünün ana girdisi yemdir, yem fiyatları da son 1 yılda yüzde 60 arttı. Besiciler yem fiyatlarının artışından dolayı hayvanlarını kestirdi. Bu süreçte 'Süt' ön plana çıktı ancak yem fiyatlarının artması sadece süt sektörünü değil aynı zamanda et sektörünü de ciddi anlamda etkiliyor. Besici kestirdiği hayvanın yerine yenisini yetiştirmiyor. Et fiyatları insanların alım gücünü aştı. Adam hayvanı pahalıya mal ettiği için, yem fiyatları normalin çok üzerinde olduğu için bu hayvanı kestirdiğinde en azından maliyetini karşılaşın istiyor. Besicinin maliyeti asgari ücretlinin et alabilme gücünün ötesine geçiyor. Türkiye'de hayvancılık sektörü can çekişiyor" dedi.

''VATANDAŞ ET YİYEMİYOR''

Yaşanan krizin üretici tarafına da değinen Yılmaz,''Besici yetiştiremiyor, kasap satamıyor, vatandaş alıp yiyemiyor. Bugün etin kilosu 150 lira, asgari ücretin 4 bin 253 lira olduğu bir ülkede et 150 TL olmamalı, 150 lirayı aştı.150 TL'ye eti alacaksınız, sebzesi vesairesi bir öğünlük yemek ücreti 300-400 lira. Mümkün mü insanların bunu alıp yiyebilmesi. Kasap esnafı da çok zor durumda, kepenk kapatan var, personel çıkaran var, ne yapacak bu insanlar" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.