Deniz Yücel'den AKP'ye Buca Cezaevi çağrısı

07.04.2022 - 22:09, Güncelleme: 07.04.2022 - 22:09 4093+ kez okundu.
 

Deniz Yücel'den AKP'ye Buca Cezaevi çağrısı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yıkımına başlanan Buca Cezaevi'nin bulunduğu alanın yeşil alan olarak düzenlenmesi çağrısında bulundu.
Geçen yıl 17 Mayıs’ta dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün kararıyla kapatılan 62 yıllık Buca Cezaevi'nde yıkım başladı. Bugüne dek 600 bin hükümlü ve tutuklunun barındığı, pek çok filme sahne olan cezaevinde, 62 yıllık dönem yıkıma başlanmasıyla sona ermiş oldu. Cezaevinin bulunduğu alanın yeniden düzenlenmesi ile ilgili kent gündemindeki tartışmalar devam ederken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de yaptığı açıklama ile cezaevinin bulunduğu alanın sadece yeşil alan olarak düzenlenmesi çağrısında bulundu. Yücel yaptığı açıklamada, yıkımı başlayan Buca Cezaevi’nin yeşil alan olarak düzenlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, İzmir ve Buca halkının yanı sıra, Sivil Toplum Kuruluşlarının bu yöndeki taleplerinin görmezden gelinmesinin Buca’ya ihanet olacağını söyledi. Yücel açıklamasında şunları dile getirdi;  "ORTAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ" 1959 yılından bugüne acılarla, isyanlarla, şiddetle ve kaybolup giden hayatlarla anılan Buca cezaevinin bulunduğu alan için, tarih bizlere bir şans daha verdi. Şimdi İzmir’i, Buca’yı, yeşili ve doğayı seven herkes için sorumluluk alma vaktidir. Sorumluluk alalım ki, tarihin sunduğu bu şansı halk adına, doğa adına ve Buca adına değerlendirebilelim. Buca’nın tam merkezinde bulunan cezaevinin yıkılmasının ardından cennetten bir köşe yaratabilme, Buca’lıların ihtiyacı olan yeşil alanı ve nefes alınabilecek bir buluşma merkezini düzenleme şansımız var. Hangi Bucalı hemşehrimizle konuşursanız konuşun, burada yeni binalar, beton yığınları görmek istemediklerini söyleyeceklerdir sizlere. Üstelik Cezaevinin yıkımıyla birlikte Adnan Kahveci Caddesinde bir genişleme imkanı sağlanacak ve Buca’da trafikte rahat nefes almış olacak. Böylece ilçenin en yoğun trafiğinin olduğu Menderes Caddesi üzerindeki yoğunluk ve yük de azalmış olacak. Ancak bu alana yeniden ve Buca halkıyla inatlaşarak, konut, ticarethane veya hizmet binası yapılırsa, zaten sıkıntılı olan trafik durumuna ek bir yük bindirilecek. Trafik iyiden iyiye sorun olacak. İstiyoruz ki bu mesele İzmir kamuoyunda bir tartışma ve gerginliğe yol açmadan, uzlaşı ve iş birliği ile çözülsün. Bu yolda yeşil alanı koruyan, isteyen ve Buca halkının sesine kulak veren herkesle ortak çalışmaya hazırız.
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yıkımına başlanan Buca Cezaevi'nin bulunduğu alanın yeşil alan olarak düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Geçen yıl 17 Mayıs’ta dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün kararıyla kapatılan 62 yıllık Buca Cezaevi'nde yıkım başladı. Bugüne dek 600 bin hükümlü ve tutuklunun barındığı, pek çok filme sahne olan cezaevinde, 62 yıllık dönem yıkıma başlanmasıyla sona ermiş oldu.

Cezaevinin bulunduğu alanın yeniden düzenlenmesi ile ilgili kent gündemindeki tartışmalar devam ederken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de yaptığı açıklama ile cezaevinin bulunduğu alanın sadece yeşil alan olarak düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Yücel yaptığı açıklamada, yıkımı başlayan Buca Cezaevi’nin yeşil alan olarak düzenlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, İzmir ve Buca halkının yanı sıra, Sivil Toplum Kuruluşlarının bu yöndeki taleplerinin görmezden gelinmesinin Buca’ya ihanet olacağını söyledi.

Yücel açıklamasında şunları dile getirdi; 

"ORTAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ"

1959 yılından bugüne acılarla, isyanlarla, şiddetle ve kaybolup giden hayatlarla anılan Buca cezaevinin bulunduğu alan için, tarih bizlere bir şans daha verdi. Şimdi İzmir’i, Buca’yı, yeşili ve doğayı seven herkes için sorumluluk alma vaktidir. Sorumluluk alalım ki, tarihin sunduğu bu şansı halk adına, doğa adına ve Buca adına değerlendirebilelim.

Buca’nın tam merkezinde bulunan cezaevinin yıkılmasının ardından cennetten bir köşe yaratabilme, Buca’lıların ihtiyacı olan yeşil alanı ve nefes alınabilecek bir buluşma merkezini düzenleme şansımız var. Hangi Bucalı hemşehrimizle konuşursanız konuşun, burada yeni binalar, beton yığınları görmek istemediklerini söyleyeceklerdir sizlere. Üstelik Cezaevinin yıkımıyla birlikte Adnan Kahveci Caddesinde bir genişleme imkanı sağlanacak ve Buca’da trafikte rahat nefes almış olacak. Böylece ilçenin en yoğun trafiğinin olduğu Menderes Caddesi üzerindeki yoğunluk ve yük de azalmış olacak. Ancak bu alana yeniden ve Buca halkıyla inatlaşarak, konut, ticarethane veya hizmet binası yapılırsa, zaten sıkıntılı olan trafik durumuna ek bir yük bindirilecek. Trafik iyiden iyiye sorun olacak. İstiyoruz ki bu mesele İzmir kamuoyunda bir tartışma ve gerginliğe yol açmadan, uzlaşı ve iş birliği ile çözülsün. Bu yolda yeşil alanı koruyan, isteyen ve Buca halkının sesine kulak veren herkesle ortak çalışmaya hazırız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.