BTM, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFİNİ “SIFIR ATIK BELGESİ” İLE TAÇLANDIRDI!

ÇEVRE/DOĞA/HAVA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.07.2021 - 13:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 3152+ kez okundu.
 

BTM, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFİNİ “SIFIR ATIK BELGESİ” İLE TAÇLANDIRDI!

Yalıtım sektöründe ilklere imza atan BTM, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yaptığı çalışmalar sonucunda tüm tesisleri için “Sıfır Atık Belgesi” aldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, sıfır atık yönetim sistemi kuran ve uygulayan firmalara verilen Sıfır Atık Belgesi; atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın kaynağında ayrı toplanması, geri kazanımının sağlanması, çevresel risklerin azaltılması, israfın önlenmesi ve kaynakların verimli kullanılması gibi süreçlerden oluşuyor.   2019 yılında çevrenin korunması ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması konusunda EBSO’dan Çevre Ödülü birinciliği alan BTM, bu yıl da çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetimi çalışmalarını tamamlayarak “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Döngüsel ekonomiye katkı sağlayan ve çevreye duyarlı ürün tasarlamayı ilke edinen BTM, bu belge ile yalıtım sektöründe önemli bir farkındalık oluşturmaya katkıda bulundu.   Ambalaj malzemelerinin üretimi ve tüketiminin endüstriyel gelişmeye paralel olarak her geçen gün arttığını ve üretilen atıkların yaklaşık %20’sinin geri kazanılabilir atıklardan oluştuğunu belirten BTM Yönetim Kurulu Başkanı C. Levent Ürkmez, “Son yıllarda atıkların geri kazanımı ve kaynağında önlenmesi konularında TTGV, TÜBİTAK ve İZKA ile yapmış olduğumuz projelerle; gerek israfın önlenmesi gerekse atıkların azaltılması ve geri kazanım konularında önemli ilerlemeler sağladık. Şimdi de üretim alanlarımız, ofislerimiz ve sosyal tesislerimizde aldığımız önlemler ve Sıfır Atık Belgesi ile sürdürülebilirlik projelerimizi taçlandırmış olduk.” dedi.   BTM - Ar-Ge Merkezi’nin proje sayısı bakımından Türkiye’de ilk 100 şirket içinde olduğunu belirten Ürkmez, iş süreçlerinin tüm kademelerinde çevreye duyarlı yaklaşımı benimsediklerini, Ar-Ge Merkezi projelerinde de çevreye duyarlı üretim ve çevre dostu ürün tasarlamaya özen gösterdiklerini ifade etti.   BTM Hakkında: Merkezi İzmir’de olan Türkiye’nin öncü yalıtım şirketi BTM'nin temelleri, 1975 yılında, Türkiye Şişe Cam Topluluğu tarafından, İstanbul’da atılmıştır. 1986 yılından bu yana ise, İzmir/Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesindeki üretim tesislerinde faaliyetlerini yeni ve teknolojik yatırımları ile arttırarak sürdürmektedir. Su yalıtımı, çatı kaplama malzemeleri ve ısı yalıtımı ürünleri üretilen toplam 5 tesisi bulunmaktadır. BTM Grup şirketlerinden olan Polpan KZ Kazakistan’da faaliyet gösteren ısı yalıtım levhaları ve su yalıtım ürünleri üretimi yapılan bir tesistir.  
Yalıtım sektöründe ilklere imza atan BTM, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yaptığı çalışmalar sonucunda tüm tesisleri için “Sıfır Atık Belgesi” aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, sıfır atık yönetim sistemi kuran ve uygulayan firmalara verilen Sıfır Atık Belgesi; atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın kaynağında ayrı toplanması, geri kazanımının sağlanması, çevresel risklerin azaltılması, israfın önlenmesi ve kaynakların verimli kullanılması gibi süreçlerden oluşuyor.

 

2019 yılında çevrenin korunması ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması konusunda EBSO’dan Çevre Ödülü birinciliği alan BTM, bu yıl da çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetimi çalışmalarını tamamlayarak “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Döngüsel ekonomiye katkı sağlayan ve çevreye duyarlı ürün tasarlamayı ilke edinen BTM, bu belge ile yalıtım sektöründe önemli bir farkındalık oluşturmaya katkıda bulundu.

 

Ambalaj malzemelerinin üretimi ve tüketiminin endüstriyel gelişmeye paralel olarak her geçen gün arttığını ve üretilen atıkların yaklaşık %20’sinin geri kazanılabilir atıklardan oluştuğunu belirten BTM Yönetim Kurulu Başkanı C. Levent Ürkmez, “Son yıllarda atıkların geri kazanımı ve kaynağında önlenmesi konularında TTGV, TÜBİTAK ve İZKA ile yapmış olduğumuz projelerle; gerek israfın önlenmesi gerekse atıkların azaltılması ve geri kazanım konularında önemli ilerlemeler sağladık. Şimdi de üretim alanlarımız, ofislerimiz ve sosyal tesislerimizde aldığımız önlemler ve Sıfır Atık Belgesi ile sürdürülebilirlik projelerimizi taçlandırmış olduk.” dedi.

 

BTM - Ar-Ge Merkezi’nin proje sayısı bakımından Türkiye’de ilk 100 şirket içinde olduğunu belirten Ürkmez, iş süreçlerinin tüm kademelerinde çevreye duyarlı yaklaşımı benimsediklerini, Ar-Ge Merkezi projelerinde de çevreye duyarlı üretim ve çevre dostu ürün tasarlamaya özen gösterdiklerini ifade etti.

 

BTM Hakkında:

Merkezi İzmir’de olan Türkiye’nin öncü yalıtım şirketi BTM'nin temelleri, 1975 yılında, Türkiye Şişe Cam Topluluğu tarafından, İstanbul’da atılmıştır. 1986 yılından bu yana ise, İzmir/Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesindeki üretim tesislerinde faaliyetlerini yeni ve teknolojik yatırımları ile arttırarak sürdürmektedir. Su yalıtımı, çatı kaplama malzemeleri ve ısı yalıtımı ürünleri üretilen toplam 5 tesisi bulunmaktadır. BTM Grup şirketlerinden olan Polpan KZ Kazakistan’da faaliyet gösteren ısı yalıtım levhaları ve su yalıtım ürünleri üretimi yapılan bir tesistir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.