Sultangazi’de köylüler su sıkıntısı yaşıyor

YURT HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.04.2021 - 13:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1794+ kez okundu.
 

Sultangazi’de köylüler su sıkıntısı yaşıyor

Sultangazi’de bulunan bir köyde yaşayan vatandaşlar yıllardır çözemedikleri su sorununu taşıma su ile karşılıyor. Su sıkıntısı ile mücadele eden köylüler taşıma su ile ihtiyaçlarını karşılarken yaşanan sıkıntının bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor.
Osmanlı döneminde su medeniyeti açısından çok önem taşıyan Sultangazi ilçesine bağlı Cebeci köyünde yaşayan köylüler 2021 yılında su sıkıntısı yaşıyor. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u feth etmesinden sonra büyük isale hatlarının hemen hemen hepsi yıkıldığı için o zamanlar bu köyde yaşayan halk su ihtiyaçlarını sarnıçlardan karşılamaktaydı. Fatih Sultan Mehmet, I.Theodosius tarafından yaptırıldığı kabul edilen Belgrat Ormanları'ndan gelen galeri şeklindeki isale hattını, Cebeciköy ve Bozdoğan Kemeri altında yaptırdığı sıra çeşmelere kadar olan bölümünü adeta yeniden yaptırır gibi tamir ettirdi. Tarihi yarımadayı besleyen su haznesinin bulunduğu Cebeci köyünde yaşayan vatandaşlar ise 2021 yılında yaşadıkları su sorununa bir an önce çözüm bulunmasını bekliyor. Şebeke suları bulunmayan köylüler kendi imkanları ile getirdiği su ile hem kendi hem de hayvanlarının ihtiyaçlarını görmeye çalışıyor. Yıllardır yetkililerden köylerine su isteyen köylüler bir türlü seslerini duyuramadıklarını söyledi.
Sultangazi’de bulunan bir köyde yaşayan vatandaşlar yıllardır çözemedikleri su sorununu taşıma su ile karşılıyor. Su sıkıntısı ile mücadele eden köylüler taşıma su ile ihtiyaçlarını karşılarken yaşanan sıkıntının bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor.

Osmanlı döneminde su medeniyeti açısından çok önem taşıyan Sultangazi ilçesine bağlı Cebeci köyünde yaşayan köylüler 2021 yılında su sıkıntısı yaşıyor. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u feth etmesinden sonra büyük isale hatlarının hemen hemen hepsi yıkıldığı için o zamanlar bu köyde yaşayan halk su ihtiyaçlarını sarnıçlardan karşılamaktaydı.

Fatih Sultan Mehmet, I.Theodosius tarafından yaptırıldığı kabul edilen Belgrat Ormanları'ndan gelen galeri şeklindeki isale hattını, Cebeciköy ve Bozdoğan Kemeri altında yaptırdığı sıra çeşmelere kadar olan bölümünü adeta yeniden yaptırır gibi tamir ettirdi.

Tarihi yarımadayı besleyen su haznesinin bulunduğu Cebeci köyünde yaşayan vatandaşlar ise 2021 yılında yaşadıkları su sorununa bir an önce çözüm bulunmasını bekliyor.

Şebeke suları bulunmayan köylüler kendi imkanları ile getirdiği su ile hem kendi hem de hayvanlarının ihtiyaçlarını görmeye çalışıyor. Yıllardır yetkililerden köylerine su isteyen köylüler bir türlü seslerini duyuramadıklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.