Doğa severler Gabar Dağı'nda buluştu

YURT HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2021 - 15:36, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1518+ kez okundu.
 

Doğa severler Gabar Dağı'nda buluştu

Şırnak'ta Gabar Dağı doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla kente gelen ziyaretçileri ağırlıyor.
Yıllarca terörün gölgesinde kalan, sahip olduğu zengin doğal güzellikleri ve tarihi yapıları yeterince yansıtamayan Şırnak, kavuştuğu huzurla doğaseverlerin bir numaralı tercihi haline geldi. Manastır Dağı olarak da bilinen Gabar Dağı pek çok tarihi ve kültürel zenginliği bünyesinde barındırırken, tesis edilen güven ve huzur ortamıyla yerli ve yabancı turistlerin trekking merkezi oldu. Şırnak'ta bir grup doğasever tarafından Gabar Dağı'na yürüyüş düzenlendi. Şırnak'ta kültür ve sanat çalışmaları yürüten Akif Özek, "Bölgede yaklaşık 2 yıldır valilik oluruyla kültür ve sanat çalışmaları adı altında keşif çalışmaları yapıyoruz. Hem havadan hem de karadan çekimlerini yapıp, buraları sosyal medyada tanıtıyoruz. Buralardaki kültür ve sanat çalışmalarımızı sosyal medya aracılığıyla gören sosyal medya fenomenleri, doğa gezginleri bizlere ulaşıyorlar. Bizim gittiğimiz rotalarda eşlik etmek istiyorlar. Biz de yaptığımız programda gerekli güvenlik önlemleri alıyoruz, gerekli yerlere bilgi veriyoruz. Buraların turizme açılmasını istiyoruz" dedi.
Şırnak'ta Gabar Dağı doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla kente gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Yıllarca terörün gölgesinde kalan, sahip olduğu zengin doğal güzellikleri ve tarihi yapıları yeterince yansıtamayan Şırnak, kavuştuğu huzurla doğaseverlerin bir numaralı tercihi haline geldi. Manastır Dağı olarak da bilinen Gabar Dağı pek çok tarihi ve kültürel zenginliği bünyesinde barındırırken, tesis edilen güven ve huzur ortamıyla yerli ve yabancı turistlerin trekking merkezi oldu. Şırnak'ta bir grup doğasever tarafından Gabar Dağı'na yürüyüş düzenlendi.



Şırnak'ta kültür ve sanat çalışmaları yürüten Akif Özek, "Bölgede yaklaşık 2 yıldır valilik oluruyla kültür ve sanat çalışmaları adı altında keşif çalışmaları yapıyoruz. Hem havadan hem de karadan çekimlerini yapıp, buraları sosyal medyada tanıtıyoruz. Buralardaki kültür ve sanat çalışmalarımızı sosyal medya aracılığıyla gören sosyal medya fenomenleri, doğa gezginleri bizlere ulaşıyorlar. Bizim gittiğimiz rotalarda eşlik etmek istiyorlar. Biz de yaptığımız programda gerekli güvenlik önlemleri alıyoruz, gerekli yerlere bilgi veriyoruz. Buraların turizme açılmasını istiyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.