YAZARIMIZ MEHMET NURİ BİNGÖL'DEN YENİ BİR KİTAP

KÜLTÜR-SANAT/EDEBİYAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.02.2021 - 12:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2374+ kez okundu.
 

YAZARIMIZ MEHMET NURİ BİNGÖL'DEN YENİ BİR KİTAP

Kendinle ironi yapmak kabilinden desen de bunu, böyle azametli hislerle çevrelendiğin için hamd ile dolmalısın.” diye düşündüm kitaptaki hikâyeleri tashih ederken.
Kitaptan bahsettiğim bir dost alt başlık olan 15 Temmuz'la ilgili bir kapak resminin daha uygun olacağını deyince cevabım şöyle olmuştu.          "Kitaptaki hikâyelerden sadece ikisi 15 Temmuz hain darbe girişimini tasvir ediyor. Diğerlerinin tamamı ise o direnme azminin oluşumunu hikâye ediyor. Bu sebepten bazı hikâyeler tarihî olduğundan kapağın millî şuuru yansıtan, özümüzle ilgili olması gerektiğini düşünüyorum. Malum; turkuaz üzerine şahin, yay, ok ve sekiz köşeli yıldız bizi Anadolu'ya sahip eden Selçuklu'nun bayrağıdır."      Bu ön sözü fazla uzatmak istemiyorum. Eğer bu hikâyeler, okuyanların kimilerinde birer gönül ürpertisi meydana getirecekse kendimi bahtiyar bileceğim.      Bu arada, bazı hikâyelerime ilham veren ebeveynim Hediye ve Müslüm Bingöl'e, neşir ve mizanpaj konusunda tavsiyeleriyle yol gösteren Hüseyin Yılmaz ve Mehmet Nuri Yardım'a, teknik yardımlarından ötürü Rabia Nur Torun'a, torunlarımın annesi kızım Hediye Kadriye Hobaplı'ya, beni teşvik eden eşim Hatice ve kızlarıma, tarihî konularda yardım eden damadım Mahmut Can Hobaplı'ya, dinî açıdan kimi meselelerimi hâlleden İbrahim Halil Özbiber Hocama, üslubum için tavsiyede bulunan Kâmil Kankılıç Bey'e, Kardeşlerim İbrahim Halil ve Zekeriya'ya, yol gösterici olan Mekki Yassıkaya'ya, Dergizan sanal dergi sahibi Ramazan Seydaoğlu’na, şu an hatırlayamadığım pek çok gönül dostuma, beni teşvikkâr beğenileriyle yönlendiren teyzem Yıldız Tatlı'ya, amcaoğullarım Ahmet ve Remzi Bingöl’e, meslektaşlarıma; bilhassa Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Ahmet Yavuz ve M. Zeki Öncel’e, Sultanbeyli Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Bingöl’e, Gazeteciler Bülent Ertekin, Abdulvahit Koç, Ercan Kutlu ve Hüseyin Kutlu’ya en kalbî teşekkürlerimi sunuyorum.     İstifadeli ve güzel vakitler yaşamanız ümidiyle... Mehmet Nuri BİNGÖL
Kendinle ironi yapmak kabilinden desen de bunu, böyle azametli hislerle çevrelendiğin için hamd ile dolmalısın.” diye düşündüm kitaptaki hikâyeleri tashih ederken.

Kitaptan bahsettiğim bir dost alt başlık olan 15 Temmuz'la ilgili bir kapak resminin daha uygun olacağını deyince cevabım şöyle olmuştu.
   
    
"Kitaptaki hikâyelerden sadece ikisi 15 Temmuz hain darbe girişimini tasvir ediyor. Diğerlerinin tamamı ise o direnme azminin oluşumunu hikâye ediyor. Bu sebepten bazı hikâyeler tarihî olduğundan kapağın millî şuuru yansıtan, özümüzle ilgili olması gerektiğini düşünüyorum. Malum; turkuaz üzerine şahin, yay, ok ve sekiz köşeli yıldız bizi Anadolu'ya sahip eden Selçuklu'nun bayrağıdır."
    
Bu ön sözü fazla uzatmak istemiyorum. Eğer bu hikâyeler, okuyanların kimilerinde birer gönül ürpertisi meydana getirecekse kendimi bahtiyar bileceğim.
    
Bu arada, bazı hikâyelerime ilham veren ebeveynim Hediye ve Müslüm Bingöl'e, neşir ve mizanpaj konusunda tavsiyeleriyle yol gösteren Hüseyin Yılmaz ve Mehmet Nuri Yardım'a, teknik yardımlarından ötürü Rabia Nur Torun'a, torunlarımın annesi kızım Hediye Kadriye Hobaplı'ya, beni teşvik eden eşim Hatice ve kızlarıma, tarihî konularda yardım eden damadım Mahmut Can Hobaplı'ya, dinî açıdan kimi meselelerimi hâlleden İbrahim Halil Özbiber Hocama, üslubum için tavsiyede bulunan Kâmil Kankılıç Bey'e, Kardeşlerim İbrahim Halil ve Zekeriya'ya, yol gösterici olan Mekki Yassıkaya'ya, Dergizan sanal dergi sahibi Ramazan Seydaoğlu’na, şu an hatırlayamadığım pek çok gönül dostuma, beni teşvikkâr beğenileriyle yönlendiren teyzem Yıldız Tatlı'ya, amcaoğullarım Ahmet ve Remzi Bingöl’e, meslektaşlarıma; bilhassa Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Ahmet Yavuz ve M. Zeki Öncel’e, Sultanbeyli Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Bingöl’e, Gazeteciler Bülent Ertekin, Abdulvahit Koç, Ercan Kutlu ve Hüseyin Kutlu’ya en kalbî teşekkürlerimi sunuyorum.
   
İstifadeli ve güzel vakitler yaşamanız ümidiyle...

Mehmet Nuri BİNGÖL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.