Pediatrik Aciller Kongresi Malatya’da başladı
Pediatrik Aciller Kongresi Malatya’da başladı
Malatya’da başlayan uluslararası kongrede 36 üniversiteden uzmanlar, çocuk acillerindeki güncel uygulamalar ve yeni teknolojileri ele alıyor.
Uluslararası Pediatrik Aciller Kongresi, Malatya’da 36 üniversiteden ve 14 farklı branştan akademisyen ile sağlık profesyonelinin katılımıyla başladı.
28-30 Ağustos tarihlerindeki kongrede çocuk acil sağlığındaki güncel yaklaşımlar, bilimsel çalışmalar ve klinik uygulamalar 36 oturumda değerlendirilecek. Programda 108 konuşmacı yer alıyor.
Bilimsel oturumların yanı sıra REBOA ve ECMO kursları, eğitim programları, sunumlar ve tartışma toplantıları düzenlenecek. ECMO kursunun Türkiye’de ilk kez gerçekleştirildiği bildirildi.
Organizasyon, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da sağlık alanında düzenlenen ilk uluslararası kongre olma özelliğini taşıyor. Etkinlikle pediatrik acil sağlık hizmetlerinde bilgi paylaşımının ve kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Malatya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

