Kartepe’de 93 parçalık Kutsal Emanetler Müzesi

SANAT KÜLTÜR MEDYA (HM) - Haber Merkezi | 26.08.2026 - 11:41, Güncelleme: 26.08.2026 - 12:36 325 kez okundu.
 

Kartepe’de 93 parçalık Kutsal Emanetler Müzesi

Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki özel müzede kutsal emanetlere ait olduğu belirtilen 93 parça sergileniyor; eserlerin hikâyeleri ziyaretçilere aktarılıyor.
Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki Hadim-ul Harameyn Kutsal Emanetler Müzesi, kutsal emanetlere ait olduğu belirtilen 93 parçayı ziyaretçilerle buluşturuyor. Müze yaklaşık 200 metrekarelik alanda Cam Teras bölgesinde kurulan özel müzede Sakal-ı Şerif, Kâbe örtüsü ve anahtarı ile sahabe kılıçlarına ait olduğu ifade edilen parçalar sergileniyor. Koleksiyonda ayrıca İslam tarihiyle bağlantılı farklı objeler ve bilgilendirme metinleri yer alıyor. Müzenin kurucusu kaligrafi sanatçısı Güvenç Taşer, serginin yaklaşık sekiz yıl önce oluşturulduğunu ve amacın eserlerin arkasındaki tarihsel anlatıları ziyaretçilere aktarmak olduğunu söyledi. Kurucu, belgelerin bulunduğunu belirtti Taşer, koleksiyondaki parçaların yaklaşık 70’inin özgün olduğunun değerlendirildiğini ve bunlara ilişkin belgelerin bulunduğunu ifade etti. Eserlerin aidiyetine ilişkin değerlendirmelerin müze yönetiminin beyanına dayandığı belirtildi. Müzede kutsal kabul edilen emanetlerin yanı sıra Firavun ve Pompeii’ye ilişkin tasvirler de sergileniyor. Ziyaretçilerin koleksiyonu farklı sürelerde gezdiğini aktaran Taşer, bazı eserlerin yoğun duygusal karşılık bulduğunu söyledi.
Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki özel müzede kutsal emanetlere ait olduğu belirtilen 93 parça sergileniyor; eserlerin hikâyeleri ziyaretçilere aktarılıyor.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki Hadim-ul Harameyn Kutsal Emanetler Müzesi, kutsal emanetlere ait olduğu belirtilen 93 parçayı ziyaretçilerle buluşturuyor.

Müze yaklaşık 200 metrekarelik alanda

Cam Teras bölgesinde kurulan özel müzede Sakal-ı Şerif, Kâbe örtüsü ve anahtarı ile sahabe kılıçlarına ait olduğu ifade edilen parçalar sergileniyor. Koleksiyonda ayrıca İslam tarihiyle bağlantılı farklı objeler ve bilgilendirme metinleri yer alıyor.

Müzenin kurucusu kaligrafi sanatçısı Güvenç Taşer, serginin yaklaşık sekiz yıl önce oluşturulduğunu ve amacın eserlerin arkasındaki tarihsel anlatıları ziyaretçilere aktarmak olduğunu söyledi.

Kurucu, belgelerin bulunduğunu belirtti

Taşer, koleksiyondaki parçaların yaklaşık 70’inin özgün olduğunun değerlendirildiğini ve bunlara ilişkin belgelerin bulunduğunu ifade etti. Eserlerin aidiyetine ilişkin değerlendirmelerin müze yönetiminin beyanına dayandığı belirtildi.

Müzede kutsal kabul edilen emanetlerin yanı sıra Firavun ve Pompeii’ye ilişkin tasvirler de sergileniyor. Ziyaretçilerin koleksiyonu farklı sürelerde gezdiğini aktaran Taşer, bazı eserlerin yoğun duygusal karşılık bulduğunu söyledi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Yeni Slow Radyo