MİT Başkanı İbrahim Kalın, Libya’da Halife Hafter ile Görüştü

GÜNDEM/GÜNCEL (HM) - Haber Merkezi | 25.08.2025 - 15:46, Güncelleme: 25.08.2025 - 15:46 881 kez okundu.
 

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Libya’da Halife Hafter ile Görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Libya’nın Bingazi kentinde Halife Hafter ile bir araya geldi. Görüşmede bölgesel gelişmeler ve askeri iş birliği ele alındı.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Libya'da, ülkenin doğusundaki Bingazi şehrinde önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Kalın, Libya Ulusal Ordusu Komutanı Halife Hafter ile bir araya gelerek bölgesel güvenlik, askeri iş birliği ve iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri ele aldı. Görüşmenin Adresi: TCG Kınalıada Bingazi Limanı'nda demirli bulunan Türk savaş gemisi TCG Kınalıada'da yapılan buluşma, iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin sembolü olarak değerlendirildi. Görüşmede, özellikle deniz güvenliği, ortak tatbikatların artırılması ve Libya kıyılarındaki istikrarın korunmasına yönelik adımlar masaya yatırıldı. Bölgesel Gelişmeler Gündemde Toplantıda sadece ikili ilişkiler değil, aynı zamanda Doğu Akdeniz'deki enerji güvenliği, düzensiz göç hareketleri ve bölgesel diplomatik dengeler de konuşuldu. Kalın'ın, Türkiye'nin Libya'nın toprak bütünlüğüne ve siyasi istikrarına verdiği önemi bir kez daha vurguladığı belirtildi. Libya-Türkiye İlişkilerinde Yeni Dönem Son yıllarda Libya'da yaşanan iç gelişmeler, ülkenin doğusu ile batısı arasındaki siyasi ve askeri dengeleri belirlerken, Türkiye'nin bu süreçte oynadığı rol dikkat çekiyor. Kalın'ın Bingazi ziyareti, Türkiye'nin yalnızca Trablus merkezli yönetimle değil, ülkenin doğusundaki aktörlerle de diyalog geliştirmeye çalıştığının göstergesi olarak değerlendirildi. Güvenlik ve İş Birliği Vurgusu Görüşmede ele alınan konular arasında istihbarat paylaşımı, terörle mücadele, sınır güvenliği ve Libya'daki altyapı projelerine yönelik iş birliği imkanları da yer aldı. Tarafların, gelecekte askeri ve güvenlik alanında ortak adımlar atma konusunda mutabık kaldığı öğrenildi.
MİT Başkanı İbrahim Kalın, Libya’nın Bingazi kentinde Halife Hafter ile bir araya geldi. Görüşmede bölgesel gelişmeler ve askeri iş birliği ele alındı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Libya'da, ülkenin doğusundaki Bingazi şehrinde önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Kalın, Libya Ulusal Ordusu Komutanı Halife Hafter ile bir araya gelerek bölgesel güvenlik, askeri iş birliği ve iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri ele aldı.

Görüşmenin Adresi: TCG Kınalıada

Bingazi Limanı'nda demirli bulunan Türk savaş gemisi TCG Kınalıada'da yapılan buluşma, iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin sembolü olarak değerlendirildi. Görüşmede, özellikle deniz güvenliği, ortak tatbikatların artırılması ve Libya kıyılarındaki istikrarın korunmasına yönelik adımlar masaya yatırıldı.

Bölgesel Gelişmeler Gündemde

Toplantıda sadece ikili ilişkiler değil, aynı zamanda Doğu Akdeniz'deki enerji güvenliği, düzensiz göç hareketleri ve bölgesel diplomatik dengeler de konuşuldu. Kalın'ın, Türkiye'nin Libya'nın toprak bütünlüğüne ve siyasi istikrarına verdiği önemi bir kez daha vurguladığı belirtildi.

Libya-Türkiye İlişkilerinde Yeni Dönem

Son yıllarda Libya'da yaşanan iç gelişmeler, ülkenin doğusu ile batısı arasındaki siyasi ve askeri dengeleri belirlerken, Türkiye'nin bu süreçte oynadığı rol dikkat çekiyor. Kalın'ın Bingazi ziyareti, Türkiye'nin yalnızca Trablus merkezli yönetimle değil, ülkenin doğusundaki aktörlerle de diyalog geliştirmeye çalıştığının göstergesi olarak değerlendirildi.

Güvenlik ve İş Birliği Vurgusu

Görüşmede ele alınan konular arasında istihbarat paylaşımı, terörle mücadele, sınır güvenliği ve Libya'daki altyapı projelerine yönelik iş birliği imkanları da yer aldı. Tarafların, gelecekte askeri ve güvenlik alanında ortak adımlar atma konusunda mutabık kaldığı öğrenildi.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.