Mehmet Şimşek: Enflasyon beklentileri iyileşiyor

FİNANS/EKONOMİ 26.08.2025 - 11:31, Güncelleme: 26.08.2025 - 12:26 308 kez okundu.
 

Mehmet Şimşek: Enflasyon beklentileri iyileşiyor

Bakan Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerinin gerilediğini açıkladı. Reel sektör yüzde 37,7, hanehalkı yüzde 54,1, piyasa katılımcıları ise yüzde 22,8 beklenti açıkladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, reel sektör, hanehalkı ve piyasa katılımcılarının 12 ay sonrası enflasyon beklentilerinde düşüş yaşandığını bildirdi. Şimşek, bu iyileşmenin dezenflasyon sürecine destek olduğunu belirterek fiyat istikrarı için programın kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Reel sektörün enflasyon beklentisi yüzde 37,7 oldu Bakan Şimşek'in aktardığı verilere göre, reel sektörün 12 ay sonrası enflasyon beklentisi geçen yılın aynı dönemine kıyasla 16 puan gerileyerek yüzde 37,7'ye indi. Hanehalkının beklentisi yüzde 54,1'e düştü Hanehalkının enflasyon öngörüsü ise geçen yıla göre 19 puanlık düşüşle yüzde 54,1 seviyesine geriledi. Piyasa katılımcılarında yüzde 22,8 öngörü Şimşek, piyasa katılımcılarının beklentisinin ise yüzde 22,8 olarak kaydedildiğini ifade etti. Bu rakam, enflasyonla mücadelede beklenti yönetiminin güçlendiğini gösteriyor. "Program kararlılıkla uygulanacak" Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Enflasyon beklentileri iyileşiyor. Beklentilerdeki iyileşme eğilimi dezenflasyona destek oluyor. Fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi için programımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz."
Bakan Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerinin gerilediğini açıkladı. Reel sektör yüzde 37,7, hanehalkı yüzde 54,1, piyasa katılımcıları ise yüzde 22,8 beklenti açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, reel sektör, hanehalkı ve piyasa katılımcılarının 12 ay sonrası enflasyon beklentilerinde düşüş yaşandığını bildirdi. Şimşek, bu iyileşmenin dezenflasyon sürecine destek olduğunu belirterek fiyat istikrarı için programın kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Reel sektörün enflasyon beklentisi yüzde 37,7 oldu

Bakan Şimşek'in aktardığı verilere göre, reel sektörün 12 ay sonrası enflasyon beklentisi geçen yılın aynı dönemine kıyasla 16 puan gerileyerek yüzde 37,7'ye indi.

Hanehalkının beklentisi yüzde 54,1'e düştü

Hanehalkının enflasyon öngörüsü ise geçen yıla göre 19 puanlık düşüşle yüzde 54,1 seviyesine geriledi.

Piyasa katılımcılarında yüzde 22,8 öngörü

Şimşek, piyasa katılımcılarının beklentisinin ise yüzde 22,8 olarak kaydedildiğini ifade etti. Bu rakam, enflasyonla mücadelede beklenti yönetiminin güçlendiğini gösteriyor.

"Program kararlılıkla uygulanacak"

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Enflasyon beklentileri iyileşiyor. Beklentilerdeki iyileşme eğilimi dezenflasyona destek oluyor. Fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi için programımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.