Malazgirt Zaferi’nin 954. yılı Ahlat ve Malazgirt’te kutlanacak
Malazgirt Zaferi’nin 954. yılı Ahlat ve Malazgirt’te kutlanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 25 Ağustos’ta Ahlat’ta, 26 Ağustos’ta ise Malazgirt’te olacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü nedeniyle Bitlis’in Ahlat ve Muş’un Malazgirt ilçelerinde düzenlenecek anma programlarına katılacak. Erdoğan, 25 Ağustos’ta Ahlat’ta Okçular Vakfı etkinliğinde ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında yer alacak, 26 Ağustos’ta ise Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’nda vatandaşlarla buluşacak.
Erdoğan Ahlat’ta kabine toplantısına başkanlık edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Ağustos Pazartesi günü Okçular Vakfı tarafından Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenecek Malazgirt Zaferi etkinliklerine katılacak. Aynı gün Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek kabine toplantısına başkanlık edecek.
Malazgirt’te vatandaşlarla buluşma
26 Ağustos Salı günü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’nda düzenlenecek programda vatandaşlarla bir araya gelecek. Etkinlikler, Malazgirt Zaferi’nin Anadolu’daki tarihi ve kültürel mirasının vurgulanması amacıyla gerçekleştirilecek.
“Bin yıllık kardeşliğimize sahip çıkacağız”
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ecdadımızın izinde aynen yürüyeceğiz, bin yıllık kardeşliğimize sahip çıkacağız” sözlerini hatırlattı. Duran, Anadolu’yu yurt kılan kahramanları, şehitleri, gazileri ve gönül sultanlarını rahmetle andıklarını ifade ederek, Malazgirt Zaferi’nin Türk milletinin köklü tarihini ve kardeşlik bağlarını simgelediğini vurguladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.