Konak’ta patili dostlar ömürlük yuvalarını bekliyor
Konak’ta patili dostlar ömürlük yuvalarını bekliyor
Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, bakım altındaki kedi ve köpekleri ömürlük yuvalarına kavuşturmak için sahiplendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Halkapınar kampüsü sahiplendirme için hazır
Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Halkapınar'daki kampüsünde sokaktaki kedi ve köpeklerin bakım, aşılama, kısırlaştırma ve tedavi hizmetlerini yürütüyor. Ayrıca, can dostlarının ömürlük yuvalarına kavuşmaları için sahiplendirme çalışmaları da devam ediyor.
Sahiplendirme başvuruları, müdürlüğe bizzat gelerek, 0232 459 40 11 numaralı telefondan 2217 dahili hattı tuşlayarak ya da Konak Belediyesi web sitesindeki "Sahiplen" bölümünden yapılabiliyor. Web sitesinde, yeni yuvalarını bekleyen hayvanların fotoğrafları ve bilgileri de yer alıyor. 2025 yılında toplam 187 can dostu, 149 köpek ve 38 kedi, sahiplendirildi.
Sevimlilikleriyle yuva bekliyorlar
Konak Belediyesi'nin web sitesinde yuva bekleyen hayvanlar arasında, üç aylık Panter ve Bambi, minik ama sevgi dolu Karamel, 2 yaşındaki Luna ve daha onlarca kedi ve köpek bulunuyor. Köpek sahiplenen hayvan severlere, köpeğin aileye ve çevreye uyum sürecinde eğitim desteği de sağlanıyor.
Engelli canlar en çok ilgi görüyor
Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, özellikle görme engelli veya uzuv kaybı yaşamış kediler için hizmet veriyor. Hayatlarını sokakta sürdüremeyecek denli engelli olan kediler, ziyaretçilere sınırsız ve koşulsuz sevgilerini sunuyor. Konak Belediyesi, bu sevimli can dostlarının da yeni yuvalarına kavuşmasını sağlamayı hedefliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.