Konak Belediyesi’nden istihdama büyük katkı: İş’te Konak bir yılda 778 kişiyi işe yerleştirdi

EGE HABERLERİ 18.07.2025 - 09:05, Güncelleme: 18.07.2025 - 09:05 163 kez okundu.
 

Konak Belediyesi’nden istihdama büyük katkı: İş’te Konak bir yılda 778 kişiyi işe yerleştirdi

Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi, ilk yılında 390 firma ile işbirliği yaparak 778 kişiyi işe yerleştirdi. İş arayan vatandaşlar için umut kapısı olan proje, yaklaşık 6 bin kayıtlı üyeye ulaştı.
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve geldikten sonraki ilk 100 gün içerisinde hayata geçirdiği İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi, ilk yılını başarılarla geride bıraktı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde hizmet veren ofis, 1163 iş ilanını vatandaşlara ulaştırdı, toplamda 21 bin 775 başvuru aldı. Bu süreçte 778 kişi, İş’te Konak aracılığıyla işbaşı yaptı. Bu kişilerden 235’ini kadınlar oluşturdu. 778 KONAKLI İŞ SAHİBİ OLDU: HER GÜN YENİ BAŞVURULAR GELİYOR İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi, bugüne kadar 390 firmayla işbirliği yaptı. Başta Konak ilçesi olmak üzere İzmir genelinden iş arayan vatandaşlar www.istekonak.com adresi üzerinden sisteme kaydolup iş ilanlarına başvurabiliyor. Başvurular sadece iş alanında sınırlı kalmıyor; staj, kurs ve eğitim programları da platform üzerinden vatandaşlarla buluşuyor. BAŞKAN MUTLU: “DAHA FAZLA İŞE YERLEŞTİRME YAPACAĞIZ” Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İş’te Konak’ın özellikle pandemi sonrası artan işsizlik sorununa çözüm üreten önemli bir proje olduğunu belirtti. Başkan Mutlu, “Seçim öncesi en çok duyduğumuz taleplerden biri işsizlikti. İş’te Konak bu soruna çözüm üretmek için tasarlandı. İlk yılında 778 komşumuzun işe yerleşmesi bizleri gururlandırıyor. Bu sayı önümüzdeki dönemde katlanarak artacak” dedi. Sistemin kolay kullanılabilir bir arayüzü olduğunu belirten Başkan Mutlu, “İş arayan komşularımız, internet üzerinden hızlıca başvurabiliyor. Kurslar, toplu iş görüşmeleri ve eğitimlerle destek veriyoruz. İşe giriş müjdeleri almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. HAYATLARA DOKUNAN PROJE: İŞ BULMA HİKÂYELERİ İş’te Konak aracılığıyla iş bulan vatandaşlar da projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama Bölümü mezunu Serdar Benzer, başvurusundan bir ay sonra yabancı dil kursunda Eğitim Danışmanı olarak işe başladığını belirtti. Benzer, “İş’te Konak sayesinde iş bulmak daha kolay oldu. Yaklaşık dört aydır çalışıyorum ve çok memnunum” dedi. 18 yıl aradan sonra tekrar çalışma hayatına dönen Elif Salcı ise, “Çok sevdiğim bir arkadaşımın önerisiyle İş’te Konak’a başvurdum. CV hazırlama sürecinde bana çok yardımcı oldular. Kısa sürede Türkiye’nin önde gelen gıda firmalarından Pınar Et’te işe başladım. Kendimi aile evinde gibi hissediyorum” diye konuştu. SADECE İŞ DEĞİL, STAJ VE EĞİTİM FIRSATLARI DA SUNUYOR Konak Belediyesi İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi sadece işe yerleştirme değil, staj ve meslek kurslarıyla da istihdama destek oluyor. Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kursu, Grafik Tasarım Kursu, Bilişim Teknolojileri Kursu gibi eğitimlerin yanı sıra genç kadınlara yönelik sosyal projelere de başvuru imkânı sağlanıyor.
Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi, ilk yılında 390 firma ile işbirliği yaparak 778 kişiyi işe yerleştirdi. İş arayan vatandaşlar için umut kapısı olan proje, yaklaşık 6 bin kayıtlı üyeye ulaştı.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve geldikten sonraki ilk 100 gün içerisinde hayata geçirdiği İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi, ilk yılını başarılarla geride bıraktı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde hizmet veren ofis, 1163 iş ilanını vatandaşlara ulaştırdı, toplamda 21 bin 775 başvuru aldı. Bu süreçte 778 kişi, İş’te Konak aracılığıyla işbaşı yaptı. Bu kişilerden 235’ini kadınlar oluşturdu.

778 KONAKLI İŞ SAHİBİ OLDU: HER GÜN YENİ BAŞVURULAR GELİYOR
İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi, bugüne kadar 390 firmayla işbirliği yaptı. Başta Konak ilçesi olmak üzere İzmir genelinden iş arayan vatandaşlar www.istekonak.com adresi üzerinden sisteme kaydolup iş ilanlarına başvurabiliyor. Başvurular sadece iş alanında sınırlı kalmıyor; staj, kurs ve eğitim programları da platform üzerinden vatandaşlarla buluşuyor.

BAŞKAN MUTLU: “DAHA FAZLA İŞE YERLEŞTİRME YAPACAĞIZ”
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İş’te Konak’ın özellikle pandemi sonrası artan işsizlik sorununa çözüm üreten önemli bir proje olduğunu belirtti. Başkan Mutlu, “Seçim öncesi en çok duyduğumuz taleplerden biri işsizlikti. İş’te Konak bu soruna çözüm üretmek için tasarlandı. İlk yılında 778 komşumuzun işe yerleşmesi bizleri gururlandırıyor. Bu sayı önümüzdeki dönemde katlanarak artacak” dedi.

Sistemin kolay kullanılabilir bir arayüzü olduğunu belirten Başkan Mutlu, “İş arayan komşularımız, internet üzerinden hızlıca başvurabiliyor. Kurslar, toplu iş görüşmeleri ve eğitimlerle destek veriyoruz. İşe giriş müjdeleri almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HAYATLARA DOKUNAN PROJE: İŞ BULMA HİKÂYELERİ
İş’te Konak aracılığıyla iş bulan vatandaşlar da projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama Bölümü mezunu Serdar Benzer, başvurusundan bir ay sonra yabancı dil kursunda Eğitim Danışmanı olarak işe başladığını belirtti. Benzer, “İş’te Konak sayesinde iş bulmak daha kolay oldu. Yaklaşık dört aydır çalışıyorum ve çok memnunum” dedi.

18 yıl aradan sonra tekrar çalışma hayatına dönen Elif Salcı ise, “Çok sevdiğim bir arkadaşımın önerisiyle İş’te Konak’a başvurdum. CV hazırlama sürecinde bana çok yardımcı oldular. Kısa sürede Türkiye’nin önde gelen gıda firmalarından Pınar Et’te işe başladım. Kendimi aile evinde gibi hissediyorum” diye konuştu.

SADECE İŞ DEĞİL, STAJ VE EĞİTİM FIRSATLARI DA SUNUYOR
Konak Belediyesi İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi sadece işe yerleştirme değil, staj ve meslek kurslarıyla da istihdama destek oluyor. Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kursu, Grafik Tasarım Kursu, Bilişim Teknolojileri Kursu gibi eğitimlerin yanı sıra genç kadınlara yönelik sosyal projelere de başvuru imkânı sağlanıyor.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.