Karşıyaka’da “Mavi Kapak Projesi" başladı
Karşıyaka’da “Mavi Kapak Projesi" başladı
Karşıyaka Belediyesi’nin yeniden başlattığı “Mavi Kapak” projesinde Fikri Altay Mahallesi’ndeki ilk toplama kutusu doldu. Kapakların büyük kısmını çocuklar topladı.
Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla toplumsal dayanışmayı güçlendiren Karşıyaka Belediyesi, “Mavi Kapak” projesini yoğun ilgiyle yeniden başlattı. Fikri Altay Mahallesi’nde dolan ilk toplama kutusu, yaklaşık 15 kilogram kapak içeriyor ve büyük bölümünü çocuklar topladı. Belediye ekiplerine teslim edilen kapaklar, engelli vatandaşlara umut olacak projede geri dönüşüme kazandırılacak.
PROJENİN AMACI VE UYGULAMASI
Karşıyaka Belediyesi, 21 Temmuz’da imzalanan protokolle başlatılan proje kapsamında kültür merkezleri, mahalle merkezleri ve anaokullarına kapak toplama kutuları yerleştirdi. Mavi, diğer renkli plastik şişe kapakları ve damacana kapakları da kampanyaya dahil ediliyor. Toplanan kapaklar lisanslı geri dönüşüm firmasına teslim edilecek ve her bir ton kapak karşılığında iki engelli vatandaşa tekerlekli sandalye temin edilecek.
BAŞKAN ÜNSAL’DAN TEŞEKKÜR VE DAVET
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, projeye destek veren vatandaşları ve özellikle çocukları kutlayarak, “Projemize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Hem engelli vatandaşlarımıza umut olmak hem de geri dönüşüme katkı sağlayarak doğamızı korumak için kampanyamızı büyütmeye devam edeceğiz” dedi.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.