Gaziantep’te düğün takılarına “altın kravat” eklendi
Gaziantep’te düğün takılarına “altın kravat” eklendi
Gaziantep’te kuyumcuların 150-250 gram altından ürettiği kravatlar, yaklaşık 1,4-1,5 milyon liralık fiyatıyla ilgi görüyor.
Gaziantep’te düğün sezonuyla birlikte farklı takı tasarımlarına ilgi artarken kuyumcular, erkekler için altından kravat üretmeye başladı.
Geleneksel el sanatları ve kuyumculukta öne çıkan kentte hazırlanan altın kravatların ağırlığı 150 ile 250 gram arasında değişiyor. Ürünlerin fiyatı kullanılan altın miktarı, güncel piyasa değeri ve işçiliğe göre belirleniyor.
Kuyumcu Murat Kocaardıç, altın kravatların yaklaşık 1 milyon 400 bin ile 1 milyon 500 bin lira arasında satışa sunulduğunu söyledi.
Ürünün özellikle düğün ve özel günlerde erkekler için tercih edildiğini belirten Kocaardıç, yaz döneminde talebin arttığını ifade etti.
Kuyumcuların altın kemere alternatif olarak tanıttığı tasarım, kentteki geleneksel takı kültürünün yeni örneklerinden biri oldu.
Gaziantep HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

