Fahrettin Altun'dan İsrail'e Sert Tepki
Fahrettin Altun'dan İsrail'e Sert Tepki
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail’in İran devlet televizyonuna düzenlediği saldırıya sert tepki gösterdi: “Bu barbarlıktır, kabul edilemez.”
Gazetecilere Yönelik Saldırıya Türkiye'den Sert Kınama
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in İran Radyo ve Televizyon Kurumu'na (IRIB) yönelik saldırısını sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla sert şekilde kınadı. Altun, gazetecilere yönelik saldırının "barbarlık" olduğunu belirterek, "Bu eylemlerin hiçbir meşruiyeti yoktur" dedi.
"İsrail, Devlet Niteliğini Yitirmiştir"
Altun, açıklamasında İsrail'in hem basın mensuplarını hem de sivilleri hedef aldığını belirterek bu durumu açık bir "katliam" olarak nitelendirdi. İsrail'in bölgede sürdürdüğü saldırgan politikalarla devlet olma niteliğini yitirdiğini ve barışın önünde büyük bir engel haline geldiğini ifade etti.
Türkiye'den İran Halkına Taziye ve Uluslararası Çağrı
Saldırı sonucu hayatını kaybeden basın mensupları için İran halkına başsağlığı dileyen Altun, Türkiye'nin bu saldırıyı "şiddetle telin ettiğini" vurguladı. Uluslararası toplumu göreve çağıran Altun, "İsrail'in bölgedeki saldırganlığına karşı artık harekete geçilmelidir" mesajı verdi.
Ankara HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.