Bursa’ya ulaşım ve altyapı yatırımlarında yeni müjdeler
Bursa’ya ulaşım ve altyapı yatırımlarında yeni müjdeler
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yüksek hızlı tren, yeni çevre otoyolu, Kuzey Otoyolu ve raylı sistem projelerine ilişkin açıklamaları, Bursa’da büyük memnuniyet yarattı.
Bursa'da hafta sonu gerçekleştirilen Doğancı Tüneli açılışı, AK Parti İl Danışma Meclisi ve Teşkilat Akademisi programlarında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kentin ulaşım altyapısını güçlendirecek yeni projelerin detaylarını paylaştı. Bakan Uraloğlu'nun özellikle yüksek hızlı tren, yeni çevre otoyolu ve raylı sistem projelerine ilişkin verdiği bilgiler, kent kamuoyunda memnuniyetle karşılandı.
Yeni çevre otoyolu trafiği rahatlatacak
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, 40 kilometrelik yeni çevre otoyolu projesinin Bursa trafiğine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Gürkan, "Mevcut çevre yolu günlük 100 bin araçlık yükü taşıyamaz hale geldi. Bu proje kentimiz için kritik bir adımdır" dedi.
Yüksek hızlı tren 2026'da seferlere başlıyor
Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Osmaneli-Bursa yüksek hızlı tren hattı 2026 yılının ortasında hizmete girecek. Projenin tamamı ise 2028 yılı sonunda tamamlanacak. Gürkan, "Bu, Bursa'nın ulaşım altyapısında dönüm noktası olacak" ifadelerini kullandı.
Şehir Hastanesi ile YHT hattı entegre ediliyor
Emek-Şehir Hastanesi metro hattının YHT Garı'na kadar olan kısmının önümüzdeki yıl devreye alınacağını belirten Gürkan, iki yatırımın entegre hale geleceğini söyledi.
Kuzey Otoyolu'na talimat verildi
Bayram ve tatil dönemlerindeki yoğunluğu azaltması beklenen Kuzey Kapalı Otoyolu için Bakan Uraloğlu'nun talimat verdiğini ifade eden Gürkan, projenin kısa sürede ilerlemesini beklediklerini kaydetti.
Görükle raylı sistemi için destek
Uludağ Üniversitesi ile Görükle arasında planlanan 4,5 kilometrelik raylı sistem hattı için de destek sözü verildi. Bakanlık, belediyenin projeyi tamamlaması halinde yapım sürecini üstlenecek.
60 milyar liralık yatırım
Gürkan, son iki yılda Bursa'ya 17 milyar TL'lik, toplamda ise 60 milyar TL'yi bulan ulaştırma yatırımı yapıldığını hatırlattı.
Yangın koordinasyonu için teşekkür
Gürkan, son günlerdeki orman yangınlarına karşı yürütülen çalışmalarda gösterilen koordinasyon nedeniyle de Bakan Uraloğlu'na teşekkür etti.
Bursa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.