Buca’da Zafer Kupası heyecanı başladı: 450 genç futbolcu sahada
Buca’da Zafer Kupası heyecanı başladı: 450 genç futbolcu sahada
Buca Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği U 14 futbol turnuvası, 450 genç futbolcuyu sahada buluşturdu. Aileler de çocukların heyecanına ortak oldu.
Buca Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilçede U 14 kategorisinde düzenlenen Zafer Kupası futbol turnuvasını Yenigün Spor Tesisleri'nde başlattı. Turnuvaya 20 amatör futbol takımı katılırken, 450 genç sporcu şampiyonluk için sahada mücadele ediyor.
Başkan Duman'dan spor ve dostluk mesajı
Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar dileyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği bu büyük zaferin 103. yıl dönümünde düzenlediğimiz bu turnuvayla çocuklarımızın sporla iç içe, sağlıklı ve dostluk dolu bir ortamda yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Aileler de heyecana ortak oldu
Turnuva süresince çocuklarının yanında olan aileler, sabah saatlerinden itibaren genç futbolculara destek veriyor. Oğlu turnuvaya katılan anne Özge Eşit, "Böylelikle çocuklar sosyal hayata daha hızlı adapte oluyor, fiziksel gelişimleri destekleniyor ve sorumluluk duyguları gelişiyor. Evde bilgisayar başında vakit geçirmektense bu tür etkinliklere katılmaları çok daha faydalı" dedi.
Turnuvanın tek kız futbolcusu
Turnuvada yer alan tek kız sporcu Rana Melek Yıldırım ise, erkekler arasında oynamanın kendisine disiplin ve güç kazandırdığını belirterek, "Futbol bana çok şey katıyor. Bu turnuvada yer almak benim için büyük bir gurur. Buca Belediyesi'ne ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.