Bayramda tahliye edildi, İZBAN’da güvenlik görevlisini öldürdü

EGE HABERLERİ 18.06.2025 - 18:58, Güncelleme: 18.06.2025 - 18:58 385 kez okundu.
 

Bayramda tahliye edildi, İZBAN’da güvenlik görevlisini öldürdü

İzmir’de bayramda cezaevinden çıkan M.D., İZBAN’da sigara içtiği için uyarılınca güvenlik görevlisi Seydihan Alsaç’a saldırdı. Alsaç yaşamını yitirdi.
İzmir'in Menderes ilçesinde, bayramda tahliye edilen M.D. isimli kişi, İZBAN treninde sigara içtiği gerekçesiyle uyarılınca güvenlik görevlilerine saldırdı. Göğsüne aldığı darbeyle yere düşen Seydihan Alsaç, hastanede yaşamını yitirdi. M.D. tutuklandı. Cumaovası İstasyonu'nda arbede çıktı Olay, 17 Haziran'da saat 17.00 sıralarında İZBAN Cumaovası İstasyonu'nda meydana geldi. Aliağa-Torbalı seferini yapan trende sigara içerek yolcuları rahatsız eden M.D., Havalimanı İstasyonu'nda uyarıldı. Cumaovası'nda güvenlik görevlileri tarafından trenden indirilen M.D., burada görevliler Seydihan Alsaç ve H.K.'ya saldırdı. Çıkan arbedede yere düşen Alsaç'ın üzerine M.D. de düştü. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, Alsaç ve H.K.'yı hastaneye kaldırdı. Kalp ameliyatı geçirmişti, aldığı darbeyle yaşamını yitirdi Kalp kapakçığı daha önce değiştirilen Seydihan Alsaç'ın göğsüne aldığı darbe nedeniyle damar yırtılması oluştuğu ve yaşamını yitirdiği bildirildi. Diğer güvenlik görevlisi H.K.'nın tedavisi sürüyor. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. M.D. daha önce de benzer olaylara karışmış Şüpheli M.D.'nin daha önce İZBAN'da iki benzer olaya karıştığı ve bu nedenle tutuklandığı öğrenildi. Bayramda cezaevinden tahliye edilen M.D., olayın ardından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelinin 'Hırsızlık', 'Hakaret' ve 'Memura mukavemet' gibi suçlardan 7 ayrı kaydı bulunuyor. Güvenlik-İş Sendikası: "İlla birinin ölmesi mi gerekiyordu?" TÜRK-İŞ'e bağlı Güvenlik-İş Sendikası yetkilileri, son dönemde artan saldırılara dikkat çekti. Sendika temsilcisi Uğur Başak, istasyonlarda personel eksikliğine dikkat çekerek, "Benzer olayları sürekli yaşıyoruz. Bu tür vakalara karşı polis desteği zorunlu. Bu olayda da geç kalındı. Meslektaşımızı kaybettik. Gereği yapılmalı" dedi. Aileden adalet çağrısı Seydihan Alsaç'ın kardeşi Ayhan Alsaç, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Şüphelinin en ağır cezayı almasını istiyoruz" dedi. Kayınbiraderi Sedat Çolak ise güvenlik görevlilerinin korunmasız çalıştığını, saldırıların artmasından endişe duyduklarını söyledi.
İzmir’de bayramda cezaevinden çıkan M.D., İZBAN’da sigara içtiği için uyarılınca güvenlik görevlisi Seydihan Alsaç’a saldırdı. Alsaç yaşamını yitirdi.

İzmir'in Menderes ilçesinde, bayramda tahliye edilen M.D. isimli kişi, İZBAN treninde sigara içtiği gerekçesiyle uyarılınca güvenlik görevlilerine saldırdı. Göğsüne aldığı darbeyle yere düşen Seydihan Alsaç, hastanede yaşamını yitirdi. M.D. tutuklandı.

Cumaovası İstasyonu'nda arbede çıktı

Olay, 17 Haziran'da saat 17.00 sıralarında İZBAN Cumaovası İstasyonu'nda meydana geldi. Aliağa-Torbalı seferini yapan trende sigara içerek yolcuları rahatsız eden M.D., Havalimanı İstasyonu'nda uyarıldı. Cumaovası'nda güvenlik görevlileri tarafından trenden indirilen M.D., burada görevliler Seydihan Alsaç ve H.K.'ya saldırdı.

Çıkan arbedede yere düşen Alsaç'ın üzerine M.D. de düştü. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, Alsaç ve H.K.'yı hastaneye kaldırdı.

Kalp ameliyatı geçirmişti, aldığı darbeyle yaşamını yitirdi

Kalp kapakçığı daha önce değiştirilen Seydihan Alsaç'ın göğsüne aldığı darbe nedeniyle damar yırtılması oluştuğu ve yaşamını yitirdiği bildirildi. Diğer güvenlik görevlisi H.K.'nın tedavisi sürüyor. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.

M.D. daha önce de benzer olaylara karışmış

Şüpheli M.D.'nin daha önce İZBAN'da iki benzer olaya karıştığı ve bu nedenle tutuklandığı öğrenildi. Bayramda cezaevinden tahliye edilen M.D., olayın ardından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelinin 'Hırsızlık', 'Hakaret' ve 'Memura mukavemet' gibi suçlardan 7 ayrı kaydı bulunuyor.

Güvenlik-İş Sendikası: "İlla birinin ölmesi mi gerekiyordu?"

TÜRK-İŞ'e bağlı Güvenlik-İş Sendikası yetkilileri, son dönemde artan saldırılara dikkat çekti. Sendika temsilcisi Uğur Başak, istasyonlarda personel eksikliğine dikkat çekerek, "Benzer olayları sürekli yaşıyoruz. Bu tür vakalara karşı polis desteği zorunlu. Bu olayda da geç kalındı. Meslektaşımızı kaybettik. Gereği yapılmalı" dedi.

Aileden adalet çağrısı

Seydihan Alsaç'ın kardeşi Ayhan Alsaç, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Şüphelinin en ağır cezayı almasını istiyoruz" dedi. Kayınbiraderi Sedat Çolak ise güvenlik görevlilerinin korunmasız çalıştığını, saldırıların artmasından endişe duyduklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.