Baybel’in Başında Kim Var? İzmir’de Yaşamayan Meclis Üyesi Tartışması
Baybel’in Başında Kim Var? İzmir’de Yaşamayan Meclis Üyesi Tartışması
BAYBEL Şirketi yönetiminde görev alan Cengiz Sarıoğlu’nun İstanbul’da yaşaması, hem meclis üyeliği hem de maaş alıyor olması kamuoyunda etik tartışmalarını beraberinde getirdi.
Bayraklı’da Meclis Üyesi ama İzmir’de yaşamıyor
Bayraklı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapan Mehmet Cengiz Sarıoğlu’nun, İstanbul’da ikamet etmesine rağmen şehirde aktif yöneticilik yapması kamuoyunun dikkatini çekiyor. Resmi kayıtlara göre Sarıoğlu’nun ikamet adresi İstanbul Sarıyer olmasına rağmen, Bayraklı Belediyesi’ne bağlı BAYBEL Şirketi’nin de yönetim kurulu başkanlığını yürütmesi tepkilere yol açtı.
Zarar eden şirketin yönetimi tartışılıyor
Kamuya ait BAYBEL Şirketi uzun süredir zarar ettiği gerekçesiyle eleştiriliyordu. Bu şirketin başında yer alan Sarıoğlu’nun şirkete yeterli mesai ayırıp ayırmadığı tartışma konusu. Gözler şirkete yönelik somut çözümlerde yetersiz kalındığına ve kamu kaynağının etkin kullanılamadığına dair çıkan eleştirilere çevrildi.
Ballı maaş ve liyakat tartışması
Sarıoğlu’nun meclis üyeliği ve şirket yönetiminden ayrı ayrı maaş aldığı iddiaları kamuoyunda yankı uyandırdı. Belediye Başkanı İrfan Önal’ın, “Belediyemizin borcu var, maaş almıyorum” sözleriyle kamuoyuna duyarlılık mesajı verirken, İzmir’de ikamet etmeyen bir kişinin maaş alması sorgulamaları beraberinde getirdi.
Meclis üyeliği neden düşmüyor?
Kulislerdeki iddialara göre, Bayraklı Belediyesi Meclis üyeleri birbirlerinin adına yoklama cetveline imza atıyor. Bu da Sarıoğlu’nun meclis toplantılarına katılmamasına rağmen üye olarak kalmasına olanak tanıyor olabilir. Konuyla ilgili olarak kamuoyunda şeffaflık ve etik ilkeleri çerçevesinde açıklama bekleniyor.
nhaberizmir
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.