Balıkesir Sındırgı Depremi: 1036 Bağımsız Bölüm Ağır Hasarlı veya Yıkık
Balıkesir Sındırgı Depremi: 1036 Bağımsız Bölüm Ağır Hasarlı veya Yıkık
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Sındırgı’daki 6.1’lik depremin ardından 729 binadaki 1036 bağımsız bölümün ağır hasarlı veya yıkık olduğunu açıkladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından yürütülen hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Bakan Kurum, Sındırgı'da tüm evlerin tarandığını ve Balıkesir ile Manisa'da toplam 729 binadaki 1036 bağımsız bölümün ağır hasarlı veya yıkık olduğunu açıkladı.
Hasar Tespit Rakamları
Bakan Kurum, sosyal medya paylaşımında şu bilgileri verdi:
-
Balıkesir: 624 binadaki 901 bağımsız bölüm
-
Manisa: 105 binadaki 135 bağımsız bölüm
Toplamda 729 bina ve 1036 bağımsız bölüm, ağır hasarlı veya yıkık olarak tespit edildi. Bakan Kurum, "Hiç vakit kaybetmeden çalışmalarımızı başlatacağız. Ağır hasarlı yapıları yıkacak ve inşa faaliyetlerine hemen başlayacağız" dedi.
TOKİ'nin İlk Etabı
Bakan Kurum ayrıca, ilk etapta Sındırgı'da TOKİ tarafından inşa edilen 100 evin Mayıs ayında hak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu. Vatandaşların barınma ihtiyacının hızlı şekilde karşılanacağını belirten Kurum, çalışmaların öncelikli olarak ağır hasarlı binalara odaklanacağını ifade etti.
Balıkesir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.