Ayçiçeğinde 35 bin tonluk alım hedefi: Süreç başladı
Ayçiçeğinde 35 bin tonluk alım hedefi: Süreç başladı
Üretici ortaklarından 2026 ürünü ayçiçeği alımları başladı. Bu sezon 12 merkezde yaklaşık 35 bin ton ürün alınması hedefleniyor.
Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, üretici ortaklarından 2026 yılı ayçiçeği ürünü alımlarına başladı. Birlik, sezon öncesinde 22 bin üretici ortağına ayni ve nakdi toplam 122 milyon liralık kredi desteği sağladı.
12 merkezde alım yapılıyor
Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Kırıkkale ve Kırşehir’in yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 12 kooperatif ve alım merkezinde ürün kabulü sürüyor. Bu sezon yaklaşık 35 bin ton ayçiçeği alınması hedefleniyor.
İklim koşullarının geçen yıla göre daha elverişli geçtiği ve kuraklığın etkili olmaması nedeniyle yüksek rekolte beklendiği belirtildi. Üreticiyi piyasa şartları karşısında koruyacak bir alım fiyatı uygulanacağı bildirildi.
Alımların başlamasıyla ayçiçeği yağı üretiminin de hızlanması bekleniyor. Üretici ürününün işlenerek piyasaya sunulmasının arz dengesine ve bölge ekonomisine katkı sağlaması amaçlanıyor.
Samsun HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

