AK Parti’den Dikili’ye dev yatırım: 3.500 kişilik istihdam
AK Parti’den Dikili’ye dev yatırım: 3.500 kişilik istihdam
Dikili’de düzenlenen AK Parti İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, Tarıma Dayalı Organize Sanayi projesiyle 3.500 kişiye iş imkânı sağlanacağını duyurdu.
AK Parti Dikili İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, hükümet tarafından yürütülen yatırımların detaylarını paylaştı. Şekerci, özellikle Kaynarca bölgesinde kurulacak Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi'nin ilçeye büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
3.500 kişiye istihdam sağlayacak dev proje
Dikili Belediyesi Kültür Evi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Tahsin Şekerci, Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi projesinin altyapı ihalesine çıkıldığını belirtti. Proje kapsamında 50 büyük sera ve 35 paketleme tesisinin kurulacağı, bu sayede 3.500 kişinin istihdam edileceği kaydedildi.
Projeye ayrılan bütçenin, Dikili Belediyesi'nin 30 yıllık hizmet harcamalarının yaklaşık 50 katı büyüklüğünde olduğunu ifade eden Şekerci, "Bu dev yatırım sadece üretim değil, aynı zamanda sosyal kalkınma anlamına da geliyor" dedi.
Devlet hastanesi ve balıkçı barınağı vurgusu
Konuşmasında ilçeye kazandırılan yeni devlet hastanesine de değinen Şekerci, mevcut hastanenin yetersiz kaldığını ve yeni tesisin yakın zamanda hizmete açılacağını duyurdu. Ayrıca, balıkçı barınaklarının yenilendiğini ve yeni bir barınak inşaatına da kısa süre içinde başlanacağını açıkladı.
Gençlere spor ve sosyal alanlar
İlçeye kazandırılan spor yatırımlarını da paylaşan Şekerci, yapımı tamamlanmak üzere olan dev spor kompleksinde kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi, futbol sahası, tenis kortları ve basketbol sahaları yer alacağını belirtti.
"Yatırımlarımız farklı şekilde lanse ediliyor"
Şekerci, yapılan bazı hizmetlerin belediye kaynaklı gibi gösterildiğini öne sürerek, "Hükümet yatırımlarımız, bazı kesimler tarafından sahiplenilmeye çalışılıyor. Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda daha dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.