Güney Kore Devlet Başkanı Yoon’dan bin 373 kişiye af

DIŞ HABERLER/DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2022 - 12:37, Güncelleme: 27.12.2022 - 12:37 775+ kez okundu.
 

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon’dan bin 373 kişiye af

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon’dan bin 373 kişiye af
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, yolsuzluk suçundan 17 yıl hapse mahkum edilen 81 yaşındaki eski devlet başkanı Lee Myung-bak dahil bin 373 kişiye yönelik af çıkardı. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un, yolsuzluk suçundan 17 yıl hapse mahkum edilen 81 yaşındaki eski devlet başkanı Lee Myung-bak dahil bin 373 kişiye yönelik af çıkardığı bildirildi. Güney Kore Adalet Bakanı Han Dong-hoon konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eski bir başsavcı olan Yoon’un "uzlaşma, hoşgörü ve empati yoluyla ulusal birliği desteklemek adına bin 300’ü aşkın kişiye yönelik af çıkardığını" söyledi. Af kararından yararlanan diğer isimler arasında eski Genelkurmay Başkanı Kim Ki-choon, eski Maliye Bakanı Choi Kyoung-hwan, eski Ulusal İstihbarat Servisi yöneticileri Nam Jae-joon, Lee Byung-kee ve Lee Byong-ho ile siyasi işlerden sorumlu eski devlet başkanlığı sekreteri Jun Byung-hun yer alırken, eski Güney Gyeongsang Valisi Kim Kyoung-soo da affa tabi olan isimler arasında yer aldı. Yoon, toplam bin 373 kişiyi kapsayan af kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Umarım bu aflar ulusal birliğimizi güçlendirmeye hizmet eder" dedi. Cezaları düşecek Son af kararından yararlanan isimler arasında yer alan Lee, rüşvet ve zimmetine para geçirme suçlarından 17 yıl hapse mahkum edilmişti. Çıkan afla birlikte Lee’nin kalan 15 yıllık hapis cezası ve yaklaşık 6.48 milyon dolarlık ödenmemiş para cezasının iptal edileceği öğrenildi.
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon’dan bin 373 kişiye af

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, yolsuzluk suçundan 17 yıl hapse mahkum edilen 81 yaşındaki eski devlet başkanı Lee Myung-bak dahil bin 373 kişiye yönelik af çıkardı.
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un, yolsuzluk suçundan 17 yıl hapse mahkum edilen 81 yaşındaki eski devlet başkanı Lee Myung-bak dahil bin 373 kişiye yönelik af çıkardığı bildirildi. Güney Kore Adalet Bakanı Han Dong-hoon konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eski bir başsavcı olan Yoon’un "uzlaşma, hoşgörü ve empati yoluyla ulusal birliği desteklemek adına bin 300’ü aşkın kişiye yönelik af çıkardığını" söyledi. Af kararından yararlanan diğer isimler arasında eski Genelkurmay Başkanı Kim Ki-choon, eski Maliye Bakanı Choi Kyoung-hwan, eski Ulusal İstihbarat Servisi yöneticileri Nam Jae-joon, Lee Byung-kee ve Lee Byong-ho ile siyasi işlerden sorumlu eski devlet başkanlığı sekreteri Jun Byung-hun yer alırken, eski Güney Gyeongsang Valisi Kim Kyoung-soo da affa tabi olan isimler arasında yer aldı. Yoon, toplam bin 373 kişiyi kapsayan af kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Umarım bu aflar ulusal birliğimizi güçlendirmeye hizmet eder" dedi.
Cezaları düşecek
Son af kararından yararlanan isimler arasında yer alan Lee, rüşvet ve zimmetine para geçirme suçlarından 17 yıl hapse mahkum edilmişti. Çıkan afla birlikte Lee’nin kalan 15 yıllık hapis cezası ve yaklaşık 6.48 milyon dolarlık ödenmemiş para cezasının iptal edileceği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.