GENÇ MÜSİAD İZMİR’DEN TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI

GÜNDEM/GÜNCEL (wep haberi ) - | 09.05.2024 - 14:30, Güncelleme: 09.05.2024 - 14:30 1280 kez okundu.
 

GENÇ MÜSİAD İZMİR’DEN TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI

Genç MÜSİAD İzmir, Türkiye’de Girişimcilik ve Kitle Fonlama temalı program düzenledi.
 Türkiye’de Girişimcilik ve Kitle Fonlama temalı program İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde yer alan Teknopark İzmir’de gerçekleştirildi.  Genç MÜSİAD İzmir tarafından girişimcilere destek olmak amacıyla düzenlenen programda Fonangels firması Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş tarafından sunum gerçekleştirilen programa, MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, Fonangels Yatırım Komitesi Üyesi Murat Alabacak, Genç MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Çelik ve MÜSİAD İzmir Start-up Komisyon Başkanı Mehmet Akif Gemici ve genç girişimciler eşlik etti.  Amaçlarının genç girişimcilere öncülük etmek olduğunu söyleyen Genç MÜSİAD İzmir Başkan Yardımcısı Ömer Saygılı, “Ülkemizin girişimcilik alanındaki durumu, son yıllarda önemli gelişmeler kaydetmiştir. Özellikle genç nüfusunun dinamizmi ve teknolojiye olan ilgisi, girişimcilik ekosistemini oldukça güçlendirmektedir. Üniversiteler, teknoparklar girişimcilerin desteklenmesi için önemli bir rol oynamaktadır. Genç MÜSİAD İzmir olarak girişimciler ile yatırımcıları buluşturan organizasyonlar düzenleyerek ekosisteme katkı sağlamayı istiyoruz” dedi.  Fonangels firması Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Girişimcilik projelerinin temelinde bireyin hayat hikayesinin şifreleri olduğunu söyleyebilirim. Herkesin gördüğünü, ancak kimsenin fark edemediğini gören ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen birisi olmak isteyenler her zaman vardır. Ben de böyle düşünenlerden biri olarak, teknolojinin getirmiş olduğu yepyeni bir dünyanın haberini alarak, bilinenden bilinmeyeni keşfedebilecek alanların var olduğuna inanmaktayım. Dün olduğu gibi bugün de çağın yenilikçi teknolojilerine yönelik çalışmalar yapılması ve bunun için girişimciliğe yönelinmesi gerektiğini düşünmekteyim. Sistem içerisindeki girişim ve girişimcilerin pek çoğu özellikle bir alanda yoğun bilgiye sahiplerken diğer alanlar hakkında bilgi sahibi olmamaktadır. Bu girişimcilere verilecek özellikle finansal ve yönetimsel mentörlük uygulamaları ortaya konulan ürünlerin ve girişimin çok daha iyi yerlere gelmesine imkân sunacaktır” dedi.
Genç MÜSİAD İzmir, Türkiye’de Girişimcilik ve Kitle Fonlama temalı program düzenledi.

 Türkiye’de Girişimcilik ve Kitle Fonlama temalı program İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde yer alan Teknopark İzmir’de gerçekleştirildi. 

Genç MÜSİAD İzmir tarafından girişimcilere destek olmak amacıyla düzenlenen programda Fonangels firması Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş tarafından sunum gerçekleştirilen programa, MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, Fonangels Yatırım Komitesi Üyesi Murat Alabacak, Genç MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Çelik ve MÜSİAD İzmir Start-up Komisyon Başkanı Mehmet Akif Gemici ve genç girişimciler eşlik etti. 

Amaçlarının genç girişimcilere öncülük etmek olduğunu söyleyen Genç MÜSİAD İzmir Başkan Yardımcısı Ömer Saygılı, “Ülkemizin girişimcilik alanındaki durumu, son yıllarda önemli gelişmeler kaydetmiştir. Özellikle genç nüfusunun dinamizmi ve teknolojiye olan ilgisi, girişimcilik ekosistemini oldukça güçlendirmektedir. Üniversiteler, teknoparklar girişimcilerin desteklenmesi için önemli bir rol oynamaktadır. Genç MÜSİAD İzmir olarak girişimciler ile yatırımcıları buluşturan organizasyonlar düzenleyerek ekosisteme katkı sağlamayı istiyoruz” dedi. 

Fonangels firması Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Girişimcilik projelerinin temelinde bireyin hayat hikayesinin şifreleri olduğunu söyleyebilirim. Herkesin gördüğünü, ancak kimsenin fark edemediğini gören ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen birisi olmak isteyenler her zaman vardır. Ben de böyle düşünenlerden biri olarak, teknolojinin getirmiş olduğu yepyeni bir dünyanın haberini alarak, bilinenden bilinmeyeni keşfedebilecek alanların var olduğuna inanmaktayım. Dün olduğu gibi bugün de çağın yenilikçi teknolojilerine yönelik çalışmalar yapılması ve bunun için girişimciliğe yönelinmesi gerektiğini düşünmekteyim. Sistem içerisindeki girişim ve girişimcilerin pek çoğu özellikle bir alanda yoğun bilgiye sahiplerken diğer alanlar hakkında bilgi sahibi olmamaktadır. Bu girişimcilere verilecek özellikle finansal ve yönetimsel mentörlük uygulamaları ortaya konulan ürünlerin ve girişimin çok daha iyi yerlere gelmesine imkân sunacaktır” dedi.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.