Fındık fiyatı 3 doların üzerine çıktı

TARIM/HAYVANCILIK/DENİZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.12.2022 - 14:57, Güncelleme: 23.12.2022 - 14:57 1026+ kez okundu.
 

Fındık fiyatı 3 doların üzerine çıktı

Fındık fiyatı 3 doların üzerine çıktı
Giresun’da serbest piyasada fındık fiyatı en hareketli zamanlarını yaşıyor. Haftaya 56 lira seviyelerinde başlayan fındık fiyatı 60 lirayı gördü. Serbest piyasada fındık fiyatının 3 doların üzerine çıktığını belirten Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin fındık fiyatının yükseliş eğiliminde olduğunu söyledi. Geçtiğimiz haftalarda fındık fiyatının 60 lirayı görecek dediğinde yanılmadığını hatırlatan Şahin, “Fındık fiyatı serbest piyasada 52 lira seviyelerinde işlem görürken yıl sonuna doğru 60 lirayı bulacağını öngörmüştük. Haftaya 56 lira ile başlayan fındık fiyatı hızlı bir yükselişle yıl sonunu 60 liradan kapatmış olacaktır. Dolar bazında değerlendirecek olursak bugün itibarıyla fındık fiyatı 3 dolar 20 sent civarında işlem görüyor. Fındık fiyatının bir süre daha bu 60 lira istikrarını koruyacağını söyleyebiliriz. Ancak yeni yılın ortalarına doğru yıl başı tatilini tamamlamış olan Avrupa ülkelerindeki ihracat hareketlenirse fiyatların biraz daha yükselebileceğini en azından mevcut fiyatını koruyacağını söylemek mümkündür” dedi.
Fındık fiyatı 3 doların üzerine çıktı

Giresun’da serbest piyasada fındık fiyatı en hareketli zamanlarını yaşıyor. Haftaya 56 lira seviyelerinde başlayan fındık fiyatı 60 lirayı gördü.
Serbest piyasada fındık fiyatının 3 doların üzerine çıktığını belirten Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin fındık fiyatının yükseliş eğiliminde olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz haftalarda fındık fiyatının 60 lirayı görecek dediğinde yanılmadığını hatırlatan Şahin, “Fındık fiyatı serbest piyasada 52 lira seviyelerinde işlem görürken yıl sonuna doğru 60 lirayı bulacağını öngörmüştük. Haftaya 56 lira ile başlayan fındık fiyatı hızlı bir yükselişle yıl sonunu 60 liradan kapatmış olacaktır. Dolar bazında değerlendirecek olursak bugün itibarıyla fındık fiyatı 3 dolar 20 sent civarında işlem görüyor. Fındık fiyatının bir süre daha bu 60 lira istikrarını koruyacağını söyleyebiliriz. Ancak yeni yılın ortalarına doğru yıl başı tatilini tamamlamış olan Avrupa ülkelerindeki ihracat hareketlenirse fiyatların biraz daha yükselebileceğini en azından mevcut fiyatını koruyacağını söylemek mümkündür” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.