Dolandırıcılar 4 aylık takiple kıskıvrak yakalandı

EGE HABERLERİ 04.02.2024 - 11:40, Güncelleme: 04.02.2024 - 11:40 4134+ kez okundu.
 

Dolandırıcılar 4 aylık takiple kıskıvrak yakalandı

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp ev ve yazlıklarını satışa koydurarak vatandaşları milyonlarca lira dolandıran ALO’cu olarak tabir edilen 4 zanlı, İzmir merkezli Şanlıurfa ve Adana’da gerçekleştirilen 4 aylık takip sonucu yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; vatandaşları 2023 yılının Temmuz ayından Eylül ayına kadar kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, evlerini ve yazlıklarını satışa koydurarak toplam 120 bin euro, 90 bin dolar ve 1 milyon 100 bin TL dolandıran 4 şüpheliye, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğince yapılan 4 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda; Şanlıurfa, Adana ve İzmir’de 30 Ocak 2024 tarihinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Yangın merdiveninden suç delilleri telefon ve bilgisayarları kırarak kaçmaya çalışan, mağdurları telefonla bizzat arayarak dolandıran ALO'cu olarak tabir edilen M.Ç, A.V. ve paraları mağdurlardan almaya giden kurye olarak tabir edilen H.D ile M.K olmak üzere 4 şüpheli, bin 300 kilometrelik takiple kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzemelere el konuldu. MAĞDURLARLA YAPILAN TELEFON GÖRÜŞMESİ KAMERADA Şüphelilerin, telefonla aradıkları mağdurlara “Gizli operasyondasınız, kodumuz Ayyıldız Bayrak, bu kodu söylemeyen kimseye bilgi vermeyin” mizanseniyle baskı altına aldıkları, inandırıcılıklarını arttırmaya çalıştıkları da kamera görüntülerine yansıdı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edile 4 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp ev ve yazlıklarını satışa koydurarak vatandaşları milyonlarca lira dolandıran ALO’cu olarak tabir edilen 4 zanlı, İzmir merkezli Şanlıurfa ve Adana’da gerçekleştirilen 4 aylık takip sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; vatandaşları 2023 yılının Temmuz ayından Eylül ayına kadar kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, evlerini ve yazlıklarını satışa koydurarak toplam 120 bin euro, 90 bin dolar ve 1 milyon 100 bin TL dolandıran 4 şüpheliye, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğince yapılan 4 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda; Şanlıurfa, Adana ve İzmir’de 30 Ocak 2024 tarihinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Yangın merdiveninden suç delilleri telefon ve bilgisayarları kırarak kaçmaya çalışan, mağdurları telefonla bizzat arayarak dolandıran ALO'cu olarak tabir edilen M.Ç, A.V. ve paraları mağdurlardan almaya giden kurye olarak tabir edilen H.D ile M.K olmak üzere 4 şüpheli, bin 300 kilometrelik takiple kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzemelere el konuldu.

MAĞDURLARLA YAPILAN TELEFON GÖRÜŞMESİ KAMERADA

Şüphelilerin, telefonla aradıkları mağdurlara “Gizli operasyondasınız, kodumuz Ayyıldız Bayrak, bu kodu söylemeyen kimseye bilgi vermeyin” mizanseniyle baskı altına aldıkları, inandırıcılıklarını arttırmaya çalıştıkları da kamera görüntülerine yansıdı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edile 4 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.